Der er i følge Systematic en lang række oplysninger, der ikke tåler offentlighedens lys. Det er en række eksperter dog ikke enige i.
Foto: Prækvalifikationsrapporten

Systematic og Region Syddanmark skjuler detaljer om milliard-udbud: Her er papirerne offentligheden ikke må se

Selvom Systematic og Region Syddanmark forsøger at mørklægge millardudbuddet i regionen, kan Computerworld nu offentliggøre hemmeligholdte detaljer, som offentligheden ikke må se. Systematic får hårde ord med på vejen i vurderingen, der præges af ord som "meget dårlig" og "ikke velafprøvet".

Hos den aarhusianske virksomhed Systematic var man flittig med overstregningspennen, da offentligheden bad om indsigt i vurderingen af virksomheden i forbindelse med et udbud om en EPJ-løsning til Region Syddanmark.  

Da Region Syddanmark henvendte sig for at spørge om offentligheden måtte se, hvordan regionen har vurderet Systematics referencer i forbindelse med udbuddet til en værdi af en milliard kroner, var svaret nej.

Samtlige karakterer og en række andre oplysninger blev således undtaget. Faktisk har det været decideret umuligt for offentligheden at se, hvordan man fra regionens side har vurderet det materiale, som Systematic har spillet ind med i den første runde af udbuddet. 

Læs mere om sagen her: Region Syddanmark på kant med loven: Hjælper Systematic med at skjule vigtige dokumenter i milliard-udbud

Men dokumenter, som Computerworld har fået adgang til, viser regionens vurdering af Systematics referencer, og regionen har ikke just pæne ting at sige.

Således viser dokumenterne, at Systematic er blevet prækvalificeret, på trods af at vurderingen af virksomhedens referencer blandt andet beskrives som "meget dårlig" og "ikke velafprøvet".

Læs mere om sagen her: Afsløring: Systematic mørklægger vigtige oplysninger i milliard-udbud Nægter at kommentere
Region Syddanmark offentliggjorte i midten af august de tre virksomheder, der er blevet prækvalificeret i forbindelse med udbuddet.

Det drejer sig om Cambio, CGI og danske Systematic. Og mens der har været fuld offentlighed omkring vurderingen af Cambio og CGI, så har der været en del mystik omkring belægget for at tage det aarhusianske selskab med i udbudsfinalen.

Læs mere om udbuddet her: Tre it-selskaber med i opløb om kæmpe EPJ-ordre i Region Syddanmark

Systematic har tidligere afvist at kommentere sagen. Da Computerworld rettede henvendelse til det aarhusianske selkab for at få en forklaring på, hvorfor man har valgt at undtage oplysningerne, var det eneste svar, der kom fra virksomheden efter to dage, at man ikke ønskede at kommentere sagen.

Det kan du læse mere om her: Region Syddanmark på kant med loven: Hjælper Systematic med at skjule vigtige dokumenter i milliard-udbud.

Hård dom
I prækvalifikationsrapporten, der ligger til grund for beslutningen, om hvilke virksomheder der får lov til at byde på opgaven, har Systematic nemlig bedt om at få en lang række oplysninger undtaget offentligheden. 

Blandt de oplysninger, man har ønsket undtaget, er altså Region Syddanmarks vurdering af de indsendte referencer. En vurdering, der da også giver indtryk af, at Systematic er med på den sidste af de tre pladser.

De to andre prækvalificerede virksomheder, CGI og Cambio, kan nemlig fremvise en vurdering med positive superlativer modsat Systematic.

Læs om hvordan Region Syddanmark dumpede leverandøren af Sundhedsplatformen her: Derfor dumpede Region Syddanmark leverandørerne af hovedstadens Sundhedsplatform: Epic og NNIT's løsning dumpede på alle parametre
Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.