Artikel top billede

Europæiske banker har for alvor fået kig på it: Investerede 134 milliarder kroner i software i 2016

Den europæiske banksektor investerer i disse år milliarder af kroner i software og digitalisering, som er blevet et 'core asset.'

Den europæiske banksektor investerede alene i 2016 gigantiske 18 milliarder euro i software, hvilket svarer til 134 milliarder kroner.

Sådan lyder det i en ny rapport fra den europæiske bank-sammenslutning EBF (European Banking Federation).

Det store beløb understreger, at software er blevet et ‘core asset’ i bankverdenen, lyder det fra EBF, der også peger på, at bankerne bliver ‘anerkendt som signifikante investorer i software og informations-teknologi.’

Også herhjemme har bankerne i årevis været godt i gang med at investere massivt i software.

Nordea meldte fornylig ud, at selskabet er to år inde i en meget stor omlægning af organisationen over mod øget digitalisering, og at denne transformation nu vil koste flere tusinder medarbejdere i banken jobbet.

Nordea investerer 10 milliarder kroner i at skifte fra fire it-systemer i hver deres land til en enkelt it-platform.

Desuden satser banken på nye bots og apps til automatisering, ligesom der etableres et såkaldt kompetencenter i Polen, der skal varetage en stor del af bankens it-opgaver.

Det kan du læse mere om her: Nordea vil fyre tudinsvis af ansatte efter gigantisk satsning på it og digitalisering.

Nordea har tidligere meldt ud, at banken investerer omkring fem milliarder kroner om året i it.

Det samme er tilfældet i øvrige danske storbanker som Danske Bank og Nykredit, der i kraft af digitalisering ligeledes har været i i gang emd at reducere medarbejderstaben.

Det kan du læse mere om her: Danske Bank er en del af europæiske trend: Tusindvis af bankansatte skal erstattes af maskiner.

Læs også:

Vi kan lige så godt indse det: Robotterne skriger på god gammeldags governance - og du må i gang nu

Robotternes indtog er godt for Danmark: Gør os langt mere konkurrencedygtige i forhold til Kina
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere