Artikel top billede

Antallet af offentlige it-udbud styrtdykker: IT-Branchen bekymret

Antallet af offentlige udbud falder markant herhjemme.

Antallet af offentlige it-udbud herhjemme er faldet markant, viser en opgørelse fra rådgivnings- og analysevirksomheden Udbudsvagten, der overvåger de offentlige udbud, ifølge IT-Branchen.

IT-Branchen mener, at det faldende antal udbud bør give grund til bekymring, da det betyder, at færre it-virksomheder får mulighed for at komme i spil.

Ifølge opgørelsen blev der i 2015 gennemført i alt 258 offentlige it-udbud.

Det tal var i 2016 faldet til blot 161 - et fald på 37,6 procent.

“Når der kommer så få it-udbud, er der også færre it-leverandører, der har mulighed for at bidrage til udviklingen af det digitale samfund. Det er et problem, hvis politikerne stadig har et ønske om, at vi skal høste frugterne af vores store danske digitaliseringspotentiale,” lyder det fra IT-Branchens direktør, Birgitte Hass.

Der findes herhjemme flere tusinder it-selskaber, hvoraf mange ifølge IT-Branchen kan være relevante som mulige leverandører til det offentlige.

I sommer viste en opgørelse fra Udbudsvagten imidlertid, at blot 20 it-virksomheder i dag står for 75 procent af it-leverandørernes samlede salg til kommunerne.

De to klart største leverandører er KMD og Atea.

Det kan du læse mere om her: Disse it-virksomheder leverer mest til de danske kommuner: Ny virksomhed maser sig ind i toppen.

En årsagerne er, at det koster de enkelte virksomheder dyrt at udforme et tilbud.

I sommer påviste en undersøgelse fra RUC med deltagelse af 1.200 virksomheder således, at 40 procent af virksomhederne bevidst fravælger at byde på de offentlige opgaver, fordi det kræver så mange ressourcer.

Faktisk kan det for it-virksomhederne koste helt op til 16 procent af kontraktværdien alene at byde på opgaven - som der altså ikke er nogen garanti for, at man vinder.

Det koster i gennemsnit 1,6 millioner kroner for en it-virksomhed at deltage i et udbud, lød det i rapporten. Og det gør det til en meget stor satsning for mindre virksomheder at deltage i udbud.

Det kan du læse mere om her: Ny rapport slår fast: Dyre og bøvlede it-udbud skræmmer danske it-virksomheder væk.

Rapporten fik dengang erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) til at bedyre, at omkostningerne skulle ned.

Det kan du læse mere om her: ”Virksomhedernes omkostninger ved at være med i offentlige udbud skal ned.”

Læs også:

Kendte it-danskere: Offentlige it-udbud skaber ingenting og sender milliarder af kroner til de forkerte firmaer

Ny rapport slår fast: Dyre og bøvlede it-[b]udbud skræmmer danske it-virksomheder væk

Professor om it-skandaler: Staten bør fokusere mere på god it-ledelse og mindre på pris i udbud

Det koster kassen at byde på offentlige udbud: IT-Branchen vil have presset omkostningerne ned
[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere