Artikel top billede

Photo by Carlos Muza on Unsplash (Foto: Photo by Carlos Muza on Unsplash)

Kryptovaluta sætter kursrekord efter rygter - du skal holde godt øje med 'Dash'

Kryptovalutaen Dash boomer pludseligt, og det kan skyldes en forretningsaftale i den kupramte nation Zimbabwe, hvor valutaen skal være en del af et projekt, som skal gøre op med landets vilde inflation.

Verdens femte største kryptovaluta Dash har ramt all-time high efter, at valutaen gennem det seneste døgn er steget med 20 procent.

Det skriver det amerikanske medie Business Insider.

Dash er en krypto-valuta i stil med bitcoin og etherrum, men Dash forsøger at adskille sig ved at have fokus på at skabe en brugervenlig betalingsløsning, der eksempelvis kan anvendes i butikker.

Læs også: Finansfolk advarer mod kryptovaluta - er der noget om snakken? Eller kan bitcoin blive fremtidens store valuta?

Kan skyldes aftale i Zimbabwe

Det er uvist, hvad valutaens pludselig kursstigning skyldes, men analytikeren Mati Greenspan vurderer ifølge Business Insider, at det kan hænge sammen med en aftale, som Dash har indgået i Zimbabwe, hvor landets brutale leder gennem 37 år, Robert Mugabe, netop er blevet afsat efter et militærkup.

I Zimbabwe har Dash indgået et samarbejde med Kuvacash, der er en digital wallet, som er blevet skabt for at sikre større finansiel stabilitet i landet, der gennem mange år har været ramt af vild inflation.

“Projektet skal forsøge at skabe en vis grad af finansiel stabilitet i Zimbabwe gennem et p2p betalings-system, der er til gængeligt med alle, der har en smartphone,” siger Mati Greenspan ifølge Business Insider.

Læs også: Politiet: Sådan bliver bitcoins brugt af de kriminelle i Danmark

Sårbare overfor rygter

Kryptovalutaer er ekstremt volatile og sårbare overfor spekulation og såkaldte “pump and dump”-trick, hvor folk taler valutaen op med intention om at sælge, når værdien topper.

Business Insider påpeger da også, at stigningen kan være drevet frem af rygter på debat-mediet Reddit, hvor brugere mener at vide, at Dash snart vil blive anbefalet som en investering i et angiveligt indflydelsesrige kryptovaluta-nyhedsbrev ved navn Palm Beach Confidential.

Læs også:
Advarsel: Hold fingrene langt væk fra ny-udstedt kryptovaluta

Mit eventyr med bitcoins: Sådan endte jeg med at betale 2.300 kroner for en pizza
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere