Artikel top billede

Photo by Carlos Muza on Unsplash

Kryptovaluta sætter kursrekord efter rygter - du skal holde godt øje med 'Dash'

Kryptovalutaen Dash boomer pludseligt, og det kan skyldes en forretningsaftale i den kupramte nation Zimbabwe, hvor valutaen skal være en del af et projekt, som skal gøre op med landets vilde inflation.

Verdens femte største kryptovaluta Dash har ramt all-time high efter, at valutaen gennem det seneste døgn er steget med 20 procent.

Det skriver det amerikanske medie Business Insider.

Dash er en krypto-valuta i stil med bitcoin og etherrum, men Dash forsøger at adskille sig ved at have fokus på at skabe en brugervenlig betalingsløsning, der eksempelvis kan anvendes i butikker.

Læs også: Finansfolk advarer mod kryptovaluta - er der noget om snakken? Eller kan bitcoin blive fremtidens store valuta?

Kan skyldes aftale i Zimbabwe

Det er uvist, hvad valutaens pludselig kursstigning skyldes, men analytikeren Mati Greenspan vurderer ifølge Business Insider, at det kan hænge sammen med en aftale, som Dash har indgået i Zimbabwe, hvor landets brutale leder gennem 37 år, Robert Mugabe, netop er blevet afsat efter et militærkup.

I Zimbabwe har Dash indgået et samarbejde med Kuvacash, der er en digital wallet, som er blevet skabt for at sikre større finansiel stabilitet i landet, der gennem mange år har været ramt af vild inflation.

“Projektet skal forsøge at skabe en vis grad af finansiel stabilitet i Zimbabwe gennem et p2p betalings-system, der er til gængeligt med alle, der har en smartphone,” siger Mati Greenspan ifølge Business Insider.

Læs også: Politiet: Sådan bliver bitcoins brugt af de kriminelle i Danmark

Sårbare overfor rygter

Kryptovalutaer er ekstremt volatile og sårbare overfor spekulation og såkaldte “pump and dump”-trick, hvor folk taler valutaen op med intention om at sælge, når værdien topper.

Business Insider påpeger da også, at stigningen kan være drevet frem af rygter på debat-mediet Reddit, hvor brugere mener at vide, at Dash snart vil blive anbefalet som en investering i et angiveligt indflydelsesrige kryptovaluta-nyhedsbrev ved navn Palm Beach Confidential.

Læs også:
Advarsel: Hold fingrene langt væk fra ny-udstedt kryptovaluta

Mit eventyr med bitcoins: Sådan endte jeg med at betale 2.300 kroner for en pizza
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere