Photo by Carlos Muza on Unsplash

Kryptovaluta sætter kursrekord efter rygter - du skal holde godt øje med 'Dash'

Kryptovalutaen Dash boomer pludseligt, og det kan skyldes en forretningsaftale i den kupramte nation Zimbabwe, hvor valutaen skal være en del af et projekt, som skal gøre op med landets vilde inflation.

Verdens femte største kryptovaluta Dash har ramt all-time high efter, at valutaen gennem det seneste døgn er steget med 20 procent.

Det skriver det amerikanske medie Business Insider.

Dash er en krypto-valuta i stil med bitcoin og etherrum, men Dash forsøger at adskille sig ved at have fokus på at skabe en brugervenlig betalingsløsning, der eksempelvis kan anvendes i butikker.

Læs også: Finansfolk advarer mod kryptovaluta - er der noget om snakken? Eller kan bitcoin blive fremtidens store valuta?

Kan skyldes aftale i Zimbabwe
Det er uvist, hvad valutaens pludselig kursstigning skyldes, men analytikeren Mati Greenspan vurderer ifølge Business Insider, at det kan hænge sammen med en aftale, som Dash har indgået i Zimbabwe, hvor landets brutale leder gennem 37 år, Robert Mugabe, netop er blevet afsat efter et militærkup.

I Zimbabwe har Dash indgået et samarbejde med Kuvacash, der er en digital wallet, som er blevet skabt for at sikre større finansiel stabilitet i landet, der gennem mange år har været ramt af vild inflation.

“Projektet skal forsøge at skabe en vis grad af finansiel stabilitet i Zimbabwe gennem et p2p betalings-system, der er til gængeligt med alle, der har en smartphone,” siger Mati Greenspan ifølge Business Insider.

Læs også: Politiet: Sådan bliver bitcoins brugt af de kriminelle i Danmark

Sårbare overfor rygter
Kryptovalutaer er ekstremt volatile og sårbare overfor spekulation og såkaldte “pump and dump”-trick, hvor folk taler valutaen op med intention om at sælge, når værdien topper.

Business Insider påpeger da også, at stigningen kan være drevet frem af rygter på debat-mediet Reddit, hvor brugere mener at vide, at Dash snart vil blive anbefalet som en investering i et angiveligt indflydelsesrige kryptovaluta-nyhedsbrev ved navn Palm Beach Confidential.

Læs også:
Advarsel: Hold fingrene langt væk fra ny-udstedt kryptovaluta

Mit eventyr med bitcoins: Sådan endte jeg med at betale 2.300 kroner for en pizza

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.