Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Tidligere CBB-direktør bliver marketingchef i fintech-selskab / Næsten alle kommuner med i fælles biblioteks-samarbejde / Børn bliver ældre og ældre før de får deres første mobil / Japanere vil købe stor luns af Uber

Tidligere CBB-direktør bliver marketingchef i fintech-selskab. Næsten alle kommuner med i fælles biblioteks-samarbejde. Børn bliver ældre og ældre før de får deres første mobil. Japanere vil købe stor luns af Uber. Sophie Løhde (V) på turne i Indien.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Tidligere CBB-direktør bliver marketingchef i fintech-selskab

Den tidligere administrerende direktør i CBB Mobil, Signe Julie Valeur, tiltræder på fredag som ny CMO - chief marketing officer - i fintech-startup’en Lunar Way, meddeler selskabet.

Hun har i det seneste års tid boet i Dubai, hvor hun har arbejdet som ‘chief commercial officer’ i Virgin Mobile Mellemøsten og Afrika.

“Jeg har været en del af teleindustrien siden 2001 og kan genkende nogle af de samme muligheder for at optimere kundeoplevelsen i bankindustrien. Lunar Way har et solidt forretningsfundament, som bygger på et hul i markedet for bankprodukter. Man vil udfordre traditionelle banker, og det vil jeg gerne være en del af,” lyder det fra den kommende CMO.

Næsten alle kommuner med i fælles biblioteks-samarbejde

Biblioteker i 96 af Danmarks 98 kommuner er nu koblet på deres fælles biblioteks-it-løsning med det mundrette navn ‘Fælles Bibliotekssystem,’ som aarhusianske Systematic har udviklet.

Ifølge kommunernes it-organisation Kombit er der tale om ‘et af de største projekter på biblioteksområdet på verdensplan.’ Udviklingen tog sin begyndelse i 2013, og de første kommuner blev koblet på systemet i 2015.

“Formålet med løsningen har været at skabe et moderne system, der løfter it-området på bibliotekerne, men som samtidig giver nye muligheder for samarbejde og fælles udvikling,” lyder det fra Kombit.

Børn bliver ældre og ældre før de får deres første mobil

Gennemsnitsalderen for danske børn, der får deres første mobiltelefon, stiger, oplyser Telia, der i flere år har indsamlet oplysninger om, hvor gamle de danske børn er, før de får deres første mobiltelefon.

I de senere par har gennemsnitsalderen været otte år. Det svarer til, at ungerne går i anden klasse. Men en ny måling viser, at gennemsnitsalderen nu er steget til ni år og to måneder, hvilket svarer til, at de går i tredje klasse.

”Det er vores opfattelse, at forældre generelt gerne vil vente en smule længere med den første mobiltelefon, fordi en smartphone jo udover at være tryghedsskabende, samtidig er en kanal til en hel verden af websites, chat, sms’er, sociale medier med mere, som det kræver nogle forholdsregler og modenhed at bevæge sig ud i”, lyder det fra privatkundedirektør i Telia, Gustav Berghog.

Japanere vil købe stor luns af Uber

Japanske Softbank er interesseret i at købe mindst 14 procent af Uber fra medarbejdere og investorer, skriver Wall Street Journal.

Det japanske selskab rutter dog ikke med pengene og har i første omgang tilbudt en pris, som ligger 30 procent under den seneste markedspris-vurdering af Uber, som længe har været en investor-darling.

Den seneste vurdering har Uber har ligget på 68 millliarder dollar. Softbank planlægger ifølge avisen et bud ud fra en vurdering på 48 milliarder dollar. Det skal følges af en investering i selskabet på en milliard dollar, hedder det.

Angiveligt er Softbank klar til at hæve sit tilbud, hvis ikke det lykkedes at opkøbe mindst 14 procent af selskabet.

Sophie Løhde (V) på turne i Indien

Innovationsminister Sophie Løhde (V) har netop været i Indien, hvor hun har deltaget i i det såkaldt cybertopmøde GCCS 2017 (‘global conference on cyberspace’), som i sidste uge blev afviklet i New Delhi.

Ministeren mødtes blandt andet med den indiske elektronik- og it-minister (for sådan én har de nemlig), Ravi Shankar Prasad.

De to ministre aftalte, at Danmark og Indien skal øge deres samarbejde om digitalisering.

Mange danske virksomheder har gennem årene samarbejdet med indiske it-partnere om ikke mindst kodeopgaver og lignende, ligesom flere af de store indiske it-selskaber som Tata, TCL og Wipro  har store danske kunder.

Du kan læse mere her: Asiaterne kommer tromlende: Den nye verdensorden har ramt Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere