Nu sælges Bitcoins for 10.000 dollar: "Det er definitionen på en boble"

Kursen på den digitale kryptovaluta Bitcoin fortsætter med at stige. Her til morgen rundede den så endnu en milepæl, da den for første gang bevægede sig over 10.000 dollar. "Det er selve definitionen på en boble," siger skeptisk bankboss

Bitcoinkursen fortsætter sin himmelrejse. 

Her til morgen berettes det fra flere markedsplatforme, at den digitale kryptovaluta nu handles for mere end 10.000 dollar pr. styk. 

Dermed krydser den omdiskuterede Bitcoin endnu en grænse på den rejse, der siden årets begyndelse har tidoblet kursen fra omtrendt 1000 dollar til nu 10.000 dollar. 

Det er blot få dage siden, at medier inklusiv Computerworld kunne berette, at kursen var banket forbi 9.000 dollar, men det skulle altså blot tage to dage for den hidsigt stigende kurs at runde fem cifre. 

Læs mere om det her: Bitcoin-kursen buldrer i vejret: Nærmer sig 10.000 dollar

Det er dog ikke alle, der er lige begejstrede for den prisfest, der foregår på kryptobørserne. 

Ledende folk hos nogle af finansverdenens største aktører er dog skeptiske omkring den hastigt stigende kurs. Kritikkerne siger, at kursen er drevet af ren spekulation, da Bitcoins ikke tager udgangspunkt i et såkaldt underliggende aktiv som andre værdipapirer og desuden er alt for volatil til nogensinde at få gang på jorden som en reel valuta. 

Nu slutter endnu en stemme sig til det kor - Chef for Credit Suisse Tidjane Thiam.  

"Udfra hvad vi kan se, så er den eneste årsag til at købe eller sælge Bitcoins at tjene penge. Det er selve definitionen på spekulation. Det er selve definitionen på en boble," siger han til Reuters

Læs mere om det her: Bitcoin ramt af brat kursdyk: Er faldet med 1.000 dollar på blot 48 timer Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Lars Engbork klar til at komme i gang som ny topchef for Visma E-conomic: "Vi har allerede lagt en plan for fremtiden"
Interview: Den nye direktør for Visma e-conomic havde for få måneder siden ikke regnet med, at han skulle overtage posten som CEO efter Mads Rebsdorf, der efter 10 år hos Visma er skiftet til en toppost hos norske Kahoot.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.