Nu sælges Bitcoins for 10.000 dollar: "Det er definitionen på en boble"

Kursen på den digitale kryptovaluta Bitcoin fortsætter med at stige. Her til morgen rundede den så endnu en milepæl, da den for første gang bevægede sig over 10.000 dollar. "Det er selve definitionen på en boble," siger skeptisk bankboss

Bitcoinkursen fortsætter sin himmelrejse. 

Her til morgen berettes det fra flere markedsplatforme, at den digitale kryptovaluta nu handles for mere end 10.000 dollar pr. styk. 

Dermed krydser den omdiskuterede Bitcoin endnu en grænse på den rejse, der siden årets begyndelse har tidoblet kursen fra omtrendt 1000 dollar til nu 10.000 dollar. 

Det er blot få dage siden, at medier inklusiv Computerworld kunne berette, at kursen var banket forbi 9.000 dollar, men det skulle altså blot tage to dage for den hidsigt stigende kurs at runde fem cifre. 

Læs mere om det her: Bitcoin-kursen buldrer i vejret: Nærmer sig 10.000 dollar

Det er dog ikke alle, der er lige begejstrede for den prisfest, der foregår på kryptobørserne. 

Ledende folk hos nogle af finansverdenens største aktører er dog skeptiske omkring den hastigt stigende kurs. Kritikkerne siger, at kursen er drevet af ren spekulation, da Bitcoins ikke tager udgangspunkt i et såkaldt underliggende aktiv som andre værdipapirer og desuden er alt for volatil til nogensinde at få gang på jorden som en reel valuta. 

Nu slutter endnu en stemme sig til det kor - Chef for Credit Suisse Tidjane Thiam.  

"Udfra hvad vi kan se, så er den eneste årsag til at købe eller sælge Bitcoins at tjene penge. Det er selve definitionen på spekulation. Det er selve definitionen på en boble," siger han til Reuters

Læs mere om det her: Bitcoin ramt af brat kursdyk: Er faldet med 1.000 dollar på blot 48 timer Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen
Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.