Artikel top billede

Nu sælges Bitcoins for 10.000 dollar: "Det er definitionen på en boble"

Kursen på den digitale kryptovaluta Bitcoin fortsætter med at stige. Her til morgen rundede den så endnu en milepæl, da den for første gang bevægede sig over 10.000 dollar. "Det er selve definitionen på en boble," siger skeptisk bankboss

Bitcoinkursen fortsætter sin himmelrejse. 

Her til morgen berettes det fra flere markedsplatforme, at den digitale kryptovaluta nu handles for mere end 10.000 dollar pr. styk. 

Dermed krydser den omdiskuterede Bitcoin endnu en grænse på den rejse, der siden årets begyndelse har tidoblet kursen fra omtrendt 1000 dollar til nu 10.000 dollar. 

Det er blot få dage siden, at medier inklusiv Computerworld kunne berette, at kursen var banket forbi 9.000 dollar, men det skulle altså blot tage to dage for den hidsigt stigende kurs at runde fem cifre. 

Læs mere om det her: Bitcoin-kursen buldrer i vejret: Nærmer sig 10.000 dollar

Det er dog ikke alle, der er lige begejstrede for den prisfest, der foregår på kryptobørserne. 

Ledende folk hos nogle af finansverdenens største aktører er dog skeptiske omkring den hastigt stigende kurs. Kritikkerne siger, at kursen er drevet af ren spekulation, da Bitcoins ikke tager udgangspunkt i et såkaldt underliggende aktiv som andre værdipapirer og desuden er alt for volatil til nogensinde at få gang på jorden som en reel valuta. 

Nu slutter endnu en stemme sig til det kor - Chef for Credit Suisse Tidjane Thiam.  

"Udfra hvad vi kan se, så er den eneste årsag til at købe eller sælge Bitcoins at tjene penge. Det er selve definitionen på spekulation. Det er selve definitionen på en boble," siger han til Reuters

Læs mere om det her: Bitcoin ramt af brat kursdyk: Er faldet med 1.000 dollar på blot 48 timer 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere