Artikel top billede

Nu sælges Bitcoins for 10.000 dollar: "Det er definitionen på en boble"

Kursen på den digitale kryptovaluta Bitcoin fortsætter med at stige. Her til morgen rundede den så endnu en milepæl, da den for første gang bevægede sig over 10.000 dollar. "Det er selve definitionen på en boble," siger skeptisk bankboss

Bitcoinkursen fortsætter sin himmelrejse. 

Her til morgen berettes det fra flere markedsplatforme, at den digitale kryptovaluta nu handles for mere end 10.000 dollar pr. styk. 

Dermed krydser den omdiskuterede Bitcoin endnu en grænse på den rejse, der siden årets begyndelse har tidoblet kursen fra omtrendt 1000 dollar til nu 10.000 dollar. 

Det er blot få dage siden, at medier inklusiv Computerworld kunne berette, at kursen var banket forbi 9.000 dollar, men det skulle altså blot tage to dage for den hidsigt stigende kurs at runde fem cifre. 

Læs mere om det her: Bitcoin-kursen buldrer i vejret: Nærmer sig 10.000 dollar

Det er dog ikke alle, der er lige begejstrede for den prisfest, der foregår på kryptobørserne. 

Ledende folk hos nogle af finansverdenens største aktører er dog skeptiske omkring den hastigt stigende kurs. Kritikkerne siger, at kursen er drevet af ren spekulation, da Bitcoins ikke tager udgangspunkt i et såkaldt underliggende aktiv som andre værdipapirer og desuden er alt for volatil til nogensinde at få gang på jorden som en reel valuta. 

Nu slutter endnu en stemme sig til det kor - Chef for Credit Suisse Tidjane Thiam.  

"Udfra hvad vi kan se, så er den eneste årsag til at købe eller sælge Bitcoins at tjene penge. Det er selve definitionen på spekulation. Det er selve definitionen på en boble," siger han til Reuters

Læs mere om det her: Bitcoin ramt af brat kursdyk: Er faldet med 1.000 dollar på blot 48 timer 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere