Artikel top billede

Nu sælges Bitcoins for 10.000 dollar: "Det er definitionen på en boble"

Kursen på den digitale kryptovaluta Bitcoin fortsætter med at stige. Her til morgen rundede den så endnu en milepæl, da den for første gang bevægede sig over 10.000 dollar. "Det er selve definitionen på en boble," siger skeptisk bankboss

Bitcoinkursen fortsætter sin himmelrejse. 

Her til morgen berettes det fra flere markedsplatforme, at den digitale kryptovaluta nu handles for mere end 10.000 dollar pr. styk. 

Dermed krydser den omdiskuterede Bitcoin endnu en grænse på den rejse, der siden årets begyndelse har tidoblet kursen fra omtrendt 1000 dollar til nu 10.000 dollar. 

Det er blot få dage siden, at medier inklusiv Computerworld kunne berette, at kursen var banket forbi 9.000 dollar, men det skulle altså blot tage to dage for den hidsigt stigende kurs at runde fem cifre. 

Læs mere om det her: Bitcoin-kursen buldrer i vejret: Nærmer sig 10.000 dollar

Det er dog ikke alle, der er lige begejstrede for den prisfest, der foregår på kryptobørserne. 

Ledende folk hos nogle af finansverdenens største aktører er dog skeptiske omkring den hastigt stigende kurs. Kritikkerne siger, at kursen er drevet af ren spekulation, da Bitcoins ikke tager udgangspunkt i et såkaldt underliggende aktiv som andre værdipapirer og desuden er alt for volatil til nogensinde at få gang på jorden som en reel valuta. 

Nu slutter endnu en stemme sig til det kor - Chef for Credit Suisse Tidjane Thiam.  

"Udfra hvad vi kan se, så er den eneste årsag til at købe eller sælge Bitcoins at tjene penge. Det er selve definitionen på spekulation. Det er selve definitionen på en boble," siger han til Reuters

Læs mere om det her: Bitcoin ramt af brat kursdyk: Er faldet med 1.000 dollar på blot 48 timer 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere