Artikel top billede

HP afviser alle spyware-anklager: “Det er en tjeneste, vi har tilbudt siden 2014 - og du har selv valgt den”

HP er i det seneste døgns tid blevet anklaget for at liste spyware ind i sine maskiner, der sender brugerdata tilbage til virksomheden. Men ifølge HP sendes der ingen data, medmindre brugeren selv vælger det.

Tilbage i 2015 løb Lenovo ind i en seriøs shitstorm på grund af softwaren “superfish”, som virksomheden præ-installerede uden brugerens ønske på sine maskiner.

I løbet af det sidste døgn er HP blevet anklaget for et lignende nummer, efter at brugere har klaget over softwaren “HP Touchpoint Analytics Service”.

Softwaren indsamler såkaldte telemetri-data om, hvordan maskinen kører, og de sendes anonymiseret tilbage til HP.

Læs også: HP-computere overvåger i al hemmelighed din pc-brug - sender data tilbage til HP

Ifølge HP er der dog ikke noget kontroversielt i funktionen, der har været en del af mange HP-maskiner i de seneste tre år.

“Det er en tjeneste, vi har tilbud siden 2014 som en del af HP Support Assistant,” hedder det i en udtalelse fra HP.

“Den indsamler anonym, diagnostisk information om performance-hardware, og deles ingen oplysninger med HP, medmindre brugeren har givet sin eksplicitte tilladelse. Kunder kan derudover fravælge og afinstallere tjenesten til enhver tid.”

Hvis man ikke har givet samtykke til at dele data med HP, så lagres de indsamlede informationer på maskinen i en mappe, som man kan give HPs support-afdeling fjernadgang til, hvis der opstår et problem.

Læs også: Installerede reklame-software i lange baner på forbruger-computere: Nu skal Lenovo under opsyn i 20 år




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere