Artikel top billede

Henrik Loop er CTO i Blockbuster, som TDC Group ejer i Danmark. Billede: Kim Stensdal.

Dansk top-CTO: Micro-services er vejen frem for software-udvikling - "Udviklere skal ikke sidde og kæmpe med et stort domæne af funktioner og alt muligt"

AWS re:Invent 2017, Las Vegas: Skal du have succes med software-udvikling, skal du brække arbejdet ned i små bidder, mener Henrik Loop, CTO i Blockbuster. "Udviklerne skal ikke sidde og kæmpe med et stort domæne af funktioner og alt muligt. I mit univers skal det være små microservices, som man så kan hægte sammen," siger han. Men man skal holde tungen lige i munden.

AWS re:Invent 2017, Las Vegas: Microservices er vejen frem inden for softwareudvikling, når innovationshastigheden skal op, og man skal kunne sikre en konstant udrulning af nye funktioner, uden at det går ud over stabiliteten.

Sådan lyder det fra Henrik Loop, der er CTO i det TDC-ejede Blockbuster, da Computerworld møder ham i forbindelse med denne uges AWS re:Invent 2017 – en udviklerkonference i Las Vegas med omkring 43.000 deltagere.

Hvad definerer I dine øjne god softwareudviking i dag?

”Det synes jeg faktisk er ret nemt at svare på. Jeg kigger på det som microservices. Jeg ser ikke, at udviklere skal sidde og kæmpe med et stort domæne af funktioner og alt muligt. I mit univers skal det være små microservices, som man så kan hægte sammen.”

”Når man kigger på, hvad Amazon tilbyder af serverless-arkitektur på det her område, så er det lige noget for os. Vi to, der er systemingeniører, sidder og programmerer i Python på de her Lambda-funktioner. Det er den måde, vi arbejder på.”

”Hvis man eksempelvis har en Android-app, så er den jo, som den er – og der er man så nødt til at have alle funktionerne samlet, så det hele ligger derinde.”

”Men i min optik skal udvikling i dag helst være meget simpelt, og det skal være så små funktioner og objekter som muligt.”

Mere fra AWS re:Invent: App-udvikling er blevet langt lettere – men adgangen til back-end volder problemer

Er der en bagside af medaljen, hvad angår brugen af microservices?

”Det er er jo, for når du har mange microservices, hænger de typisk sammen i nogle kæder. Hvis ikke du har tungen lige i munden, kan du hurtigt miste et led i kæden, og så har du problemer.”

”Derfor er det vigtigt at have styr på processen, og at det bliver logget et sted."

"Vi bruger eksempelvis Slack, for så kan vi sidde og holde med, hvis der pludselig rejses en alarm. På den måde prøver vi på at holde styr på det,” siger Henrik Loop til Computerworld i Las Vegas.

Computerworld er inviteret til AWS re:Invent 2017 i Las Vegas af AWS. Læs mere om Computerworld og presseture her.

Mere fra AWS re:Invent 2017:

Historien om Amazon Web Services og den hemmelige kode, der har ændret alt: Sådan vandt AWS verdensherredømmet

AWS-topchef efter vildt vækst-årti: Derfor kommer Amazon (formentlig) aldrig til at sælge AWS fra

Med 50 millioner deployments om året har Amazon knækket koden: Sådan får du bedre software - og bedre it-folk

It-udviklere jubler over opbakning fra eksperter: Kontrolfikserede chefer ødelægger innovationen

App-udvikling er blevet langt lettere – men adgangen til back-end volder problemer