Artikel top billede

Digitale muligheder centrale i Trygs milliard-opkøb af Alka: "Vi kan lære rigtig meget af Alka"

Forsikringsselskabet Trygs milliardsopkøb af konkurrenten Alka giver god mening, mener Tryg, der vil lære af Alkas evner inden for data-håndtering og digitalisering

Opkøbet af konkurrenten Alka for 8,2 milliarder skal bruges til at gøre Tryg mere digital og bedre til at forstå og bearbejde big data.

Det skriver Finans i et interview med Trygs administrerende direktør, Morten Hübbe.

“Der er områder, hvor Alka er klart længere fremme end Tryg, og det skal vi lære rigtig meget af. Et af de områder er online-salg. I 2017 er det 36 procent af Alkas salg, der foregår online. Ved Tryg er det salg næsten ikke-eksisterende,” siger Morten Hübbe til Finans. 

Læs også: Dansk Supermarked: Sådan skal kundedata og nye koncepter hjælpe os i kampen mod Amazon

Flere analytikere havde ellers kaldt de 8,2 milliarder kroner for en anelse høj, men merværdien ligger i Alkas evner på det digitale.

Morten Hübbe fortæller til Finans, at på felter som dataanalysering er Alka dygtig og har arbejdet med det i længere tid end Tryg.

“Der ingen tvivl om, at internettet er en mere effektiv salgskanal end de gammeldags. Så at lære af Alkas erfaring vil helt sikkert bidrage til synergier hos Tryg. Vi kan lære rigtig meget af Alka,” siger Morten Hübbe.

Tryg var allerede Danmarks største forsikringsselskab målt på markedsandele, men med opkøbet af Alka når det nye Tryg knap 22 procent af det danske marked.

Alka har i dag omkring 380.000 kunder og bruttopræmieindtægter på omkring 2,5 milliarder kroner årligt.

Handlen forventes at blive gennemført i løbet af 2018, men skal først godkendes af en række konkurrencemyndigheder. 

Læs også: Dansker tvinges til at aflevere sine domæner til Tryg Forsikring: "Jeg har aldrig haft tanke på Tryg Forsikring ved brugen af navnet ”Tryg”, men udelukkende som en signalværdi i forhold til mine kunder"
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere