Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Bitcoin i vanvittig stigning: Stiger 40 procent på 40 timer / Demonstranter på gaden i USA mod netneutralitets-afstemning / Sundhedsplatformen i sort i syv timer

Bitcoin i vanvittig stigning: Stiger 40 procent på 40 timer. Demonstranter på gaden i USA mod netneutralitets-afstemning. Sundhedsplatformen i sort i syv timer. Sony runder 70 millioner solgte PS4-konsoller. Tidligere Nordea-direktør lægger lille millionbeløb i netfirma.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Bitcoin i vanvittig stigning: Stiger 40 procent på 40 timer

Bitcoin fortsætter med de eksplosive kursstigninger, der næsten har været hverdag i de seneste måneder.

Kryptovalutaen er steget med 40 procent i løbet af 40 timer og er altså brudt igennem ikke mindre end fem ‘magiske’ grænser på den korte tid, da kursen her har rundet fem ‘1.000-dollar-barrierer’.

Torsdag rundede bitcoin kort 19.000 dollar, (knap 120.000 kroner) på enkelte børser, men faldt så tilbage til niveauet omkring 16.000 dollar.

“Selv for bitcoin, der er ekstrem volatil, er kæmpespringet disharmonisk, overraskende for udenforstående og spændende for dem, der har opkøbt bitcoin i de seneste uger,” som Wall Street Journal beskriver det.

Reuters skriver, at den ekstreme stigning nu ‘intensificerer debatten om, hvorvidt kryptovalutaen er i en boble, der er lige ved at springe.”

Læs også: Bitcoin fortsætter himmelflugten - er nu over 2.000 dollars mere værd end for et døgn siden.

Demonstranter på gaden i USA mod netneutralitets-afstemning

I USA samledes demonstranter i massevis foran telegiganten Verizons butikker for i samlet flok at protestere imod, at FCC - Federal Communications Commission - fjerner de netneutralitets-regler, som Barack Obamas regering indførte i 2015.

FCC skal afgøre sagen i næste uge. Falder de nuværende regler som ventet, vil det betyde, at bredbåndsselskaber igen vil få mulighed for at blokere eller hindre adgang til internettet, ligesom de vil få mulighed for at opkræve gebyrer fra andre selskaber for hurtig adgang til deres netværk.

Netneutralitets-loven, der blev indført efter voldsom og lang debat, gjorde internettet til en ‘forsyning’ [‘Title II’, red] på linie med telekommunikation.

Med den ventede ophævelse bliver internettet istedet en ‘indholdsservice,’ der ikke er reguleret på samme måde.

Demonstranterne i USA bar skilte med tekster som ‘Net Neutrality is Freedom of Speech’ og ‘Keep the Internet Free’.

Læs også: Dorte Toft: Trump-styret vil tage livet af netneutralitet.

Sundhedsplatformen i sort i syv timer

Det noget omstridte EPJ-system Sundhedsplatformen gik onsdag i sort i hele syv timer. Nedbruddet ramte sygehusene i begge de regioner, der anvender Sundhedsplatformen, nemlig Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Ifølge DR betød nedbruddet, at læger og andet personale ikke kunne kommunikere med hinanden om eksempelvis blodprøver, EKG-diagrammer og lignende, mens hjemmeplejen skulle ringe ind, da oplysninger ikke kunne fremkaldes på computer.

Bag Sundhedsplatformen står amerikanske Epic samt NNIT. Der har været en del postyr om systemet i Region Hovedstaden, der har kørt med systemet siden maj 2016. Region Sjælland har netop taget det i brug.

Læs også: It-professor sår tvivl om Sundhedsplatformen: It-systemet kan måske slet ikke levere de mål, man har i business casen.

Sony runder 70 millioner solgte PS4-konsoller

Sony har rundet 70 millioner solgte Playstation 4-konsoller, meddeler selskabet. 3. december rundede salget nemlig 70,6 millioner solgte eksemplarer af den kendte spilkonsol, der blev lanceret i 2013.

Sony placerer sig dermed et godt stykke foran de nærmeste rivaler, nemlig Microsofts Xbox og Nintendo.

Ifølge Sony er der blevet solgt knap 618 millioner PS4-spil i alt.

Tidligere Nordea-direktør lægger lille millionbeløb i netfirma

Tidligere direktør i Nordea, Thorleif Krarup, investerer 3,2 millioner kroner i det lille netfirma Hejdoktor, som står bag en læge-app, skriver Børsen.

Samtidig bliver Thorleif Krarup bestyrelsesformand for det lille selskab, som Mikkel Geertsen, Bo Svendsen og Jonas Mosbech står bag. Selskabet har tidligere modtaget 4,5 millioner kroner fra Vækstfonden. 

Thorleif Krarup siger til avisen, at han ‘blev ret imponeret over de tre unge mennesker. De brænder for en sag, der både kan hjælpe den enkelte borger, men sådan set også hjælpe samfundet ved at skabe en nemmere adgang til sundhedsvæsenet,” siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere