Photo by Carlos Muza on Unsplash

Den mystiske opfinder af bitcoin kan være verdens 83. rigeste person - og ingen ved, hvem opfinderen er

Bitcoin-opfinderens identitet er et stort mysterium, men vi ved, at personen har brugt aliaset Satoshi Nakamoto og i dag er en af verdens rigeste personer.

I disse år tjener folk over hele verden en formue på bitcoin-kursens himmelflugt, men den person, som har tjent mest, er formodentligt den ukendte og mystiske opfinder af valutaen, der er kendt under aliaset Satoshi Nakamoto.

Det menes at Satoshi Nakamoto i øjeblikket sidder på næsten én million bitcoin. I skrivende stund svarer det til en formue på 101 milliarder kroner, hvilket gør vedkommende til den 83. rigeste person på kloden.

Det er bitcoin-analytikeren Sergio Lerner, der har analyseret sig frem til det tal.

Det gjorde han allerede i 2013, hvor han i en række blogindlæg identificerede de første bitcoins, der nogensinde er skabt og som alle kan føres tilbage til den samme kilde.

Ifølge Sergio Lerners analyse er denne kilde i besiddelse af 980.000 bitcoin, og alt tyder på, at kilden er identisk med Satoshi Nakamoto.
 
Læs også: Her er metoden til at bruge bitcoin som helt almindeligt betalingsmiddel med dit Visakort - det er disruption i sin reneste form

Formue er uberørt
Satoshi Nakamoto opfandt bitcoinen i 2009, og de 980.000 mønter står stadigvæk uberørte hen, oplyste Segio Lerner for nylig til amerikanske Time Magazine:

“Intet ved den formodede Satoshis bitcoin-beholdning har ændret sig, og ingen mønt er endnu blevet brugt,” siger han til Time Magazine.

Ifølge Sergio Lerne er det med til at bekræfte hans hypotese, at formuen stadigvæk står uberørt hen. For kun en person med fuldstændig tiltro og dedikation til bitcoin-systemet vil lade så stor en formue stå uberørt.

Nolan Buerle, der er analytiker hos kryptovaluta-portalen Coindesk, oplyser til Time Magazine, at den generelle antagelse i bitcoin-mijløet er, at Sergio Lernes analyse er korrekt. 

Satoshi Nakamoto er dog langt fra den eneste person, der har en svimlende formue placeret i bitcoin. Det amerikanske medie Bloomberg kunne i sidste uge berette, at knap 1.000 personer sidder på 40 procent af hele bitcoin markedet.

Læs også: Bitcoins kunne have gjort dig til millionær - kan du nå det endnu? 

Identiteten er et stort mysterie
Satoshi Nakamotos identitet har længe været et mysterie og genstand for spekulation, og det vides stadigvæk ikke om aliaset dækker over en enkelt eller flere personer. 

Alt tyder dog på, at den person (eller de personer), der gemmer sig bag aliaset, aktivt forsøger at skjule sin identitet og undgå omverdens opmærksomhed. 

Satoshi Nakamoto gav sidst livstegn fra sig i 2010. Her skrev vedkommende et indlæg på et bitcoin-forum, hvor i der blev advaret mod at lade Wikileaks tage mod bitcoin-donationer. Noget som ifølge Satoshi Nakamoto kunne skade den unge valuta. 

Læs også: Mit eventyr med bitcoins: Sådan endte jeg med at betale 2.300 kroner for en pizza

Ukendt motiv
Det er uvist præcist hvilket motiv Satoshi Nakamoto har haft for at skabe bitcoinen. 

Men valutaen blev skabt under den globale finanskrise i slutningen af sidste årti, og i koden til bitcoinen gemmer der sig muligvis en henvisning til motivet.

For bitcoin er bygget oven på en infrastruktur af datablokke - den såkaldte blockchain - og i den første bitcoin-blok, der blev skabt,  er der i koden en henvisning til en artikel i den britiske avis The London Times med overskriften "Chancellor Alistair Darling on brink of second bailout for banks".

Artiklen handler om en forstående bankrednings-pakke, og det tolkes ofte som en indikation af, at Satashi Nakamoto har haft et politisk motiv for at skabe bitcoinen. Derudover kan henvinsingen til en britisk avis også indikere at Nakamoto har en tilknytning til Storbritannien.

Fødselsdag kan indeholde budskab
Satoshi Nakamotos har desuden oplyst, at vedkommende er af japansk oprindelse og født den 5. april 1975. 

Valget af fødselsdag er næppe en tilfældighed, vurderes det på kryptovaluta-bloggen Diginomics. For på den 5. april 1933 underskrev den amerikanske præsident Frank D. Roosevelt et præsidentielt dekret, der forbød amerikanske borgere at sætte deres formuer i guld. 

Trods disse spor har endnu ingen haft held til at finde frem til identiteten på Satoshi Nakamoto. 

I 2014 hævdede det amerikanske magasin Newsweek, at Satoshi Nakamoto er identisk med den californiske mand Dorian Satoshi Nakamoto.

Det benægtede manden dog efterfølgende.

Derudover stod den australske programmør Craig Steven Wright i 2015 frem i magasinet Wired og hævdede, at han var Satoshi Nakamoto. En påstand der dog efterfølgende er blevet sået alvorlig tvivl om.

Men hvem er så Satoshi Nakamoto? 

En af de mere kulørte teorier hævder, at det er Tesla- og PayPal-stifteren Elon Musk, der gemmer sig bag aliaset. En teori som Elon Musk dog blankt har afvist

Læs også: "For 25 år siden møder jeg Elon Musk for første gang. I dag er vi bedste venner, og jeg er overbevist om, at han er en af de klogeste mennesker, der nogensinde har levet"mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.