Dansk pc-succes skifter pludselig strategi efter indtog af garvede it-investorer: "Der er stadig ekstremt stort potentiale i Danmark"

Interview: I mere end fem år har planerne for DukaPC, der sælger it-løsninger til seniorer, været at få fodfæste udenfor Danmark. Men med nye investorer ombord er kursen skiftet, og drømmene om udlandet sat i bero.

Mange børnebørn har måttet lægge telefon til nødlidende bedsteforældre med ofte relativt simple it-problemer. 

Søde børnebørn har guidet over telefonen eller er cyklet forbi og hjulpet til med printerproblemer, mens de slette af dem måske har ladet telefonen brumme, mens farmor fortvivlet har set sine mails strande i udbakken. 

DukaPC har med stor succes gennem mange år hjulpet seniorer i Danmark og Norge med deres it ved at levere nemme løsninger med forsimplet software og masser af support.

Det er så god en ide, at virksomheden de seneste fem år har haft som mål at etablere sig bedre i udlandet. Den eneste udfordring har været pengene. 

Nu er pengene her i form af et kapitalindskud fra Executive Capital, der har købt 37,5 procent af aktierne i DukaPC. 

Læs mere om opkøbet her: Aarhusiansk hardware-succes er blandt europas hurtigst voksende virksomheder: Nu køber kapitalfond en stor del af forretningen

Med salget følger imidlertid også en plan-ændring. Seniorer fra Dublin til Dubronvik må nemlig væbne sig med tålmodighed eller fortsat trække på børnebørnene. For fremover skal DukaPC skal fortsætte med at koncentrere sig om det danske marked - og om ekspansion i udlandet.

"På den korte bane er der ingen tvivl om, at vores fokus er på det danske marked," siger direktør i DukaPC, Kim Gervin.

Investorer vil fokusere på Danmark
Strategiskiftet kommer, efter DukaPC kan berette, at man har taget den danske investorgruppe Executive Capital ind i selskabet.

Investorerne, der alle har en fortid i erhvervslivet, har købt 37,5 procent af aktierne i DukaPC.

Og med deres erfaring har de overbevist Kim Gervin og kompagni om, at fokus i første omgang bør være på det danske marked. 

”Det er stadig ambitionen at komme til udlandet. Det må bare ikke overskygge det andet. Det må ikke lyde som om, at det er uambitiøst, bare fordi vi ikke vil til udlandet i morgen og erobre hele verden. Faktum er, at der er så ekstremt stort potentiale i Danmark for det her. Det er så nyt at tænke it som et bekvemmelighedsprodukt frem for et kompliceret produkt," siger Kim Gervin.

Læs mere om Dukas visioner her: Dansk hardware-succes vil til udlandet - er på jagt efter investorer: "Vi har nok undervurderet, hvor meget det koster at etablere sig i et andet land"

Blandt investorerne finder man Klavs Vejlang, der har en fortid som leder af Volarius Group.

Han indtræder som ny bestyrelsesformand i selskabet mens 
Jørn Rosenmeier, der har en fortid hos Tech Data bliver nyt bestyrelsesmedlem.

Det lyder som om, at jeres fokus er flyttet mere mod hjemmemarkedet, nu hvor I har fået danske investorer ombord?

“Når jeg siger det, så synes jeg, at det lyder på en måde, og når du siger det, så synes jeg, at det lyder på en helt anden måde. Vores ambition har hele tiden været, at vi gerne vil til udlandet. Vores fokus er på det danske marked, og det kan du sige strækker sig lidt længere, fordi det ikke er en udenlandsk investor, der er kommet ombord. Når du siger det, så lyder det som om, at vi har et mindre ambitionsniveau.“

Vil satse på større målgruppe
Når de nye kloge og rige hoveder i virksomheden vil flytte fokus fra at eksportere ideen om senior-pc'er til udlandet, så drejer det sig om mulighederne i at udvide produktet på hjemmemarkedet. 

Kim Gervin og resten af DukaPC er nemlig blevet overbevist om, at de danske forbrugere i takt med, at livet bliver oversvømmet af digitale devices, vil efterspørge flere tekniske løsninger, som en leverandør tager ansvaret for, og som forbrugeren ikke blot henter i Elgiganten og selv sætter op.

"De her investorer vil gerne hjælpe os med at gøre vores produkt bredere. DukaPC er kendt for it-hjælp til seniorer, men hele spørgsmålet om, at it er ting, som alle har men som ikke alle har indsigt i, hvordan fungerer, vil vi gerne gøre nemt for den brede befolkning,” siger Kim Gervin og fortsætter: 

“Bekvemmelighedsøkonomi er en kæmpe trend. Den er den trend vi køber ind i. Du kan forestille dig alverdens konsumerprodukter inden for elektronik, som private har indenfor dørene, som det kunne være rart, at der var en leverandør, der stod for. Det kunne være alarmsystemer, overvågning, videoovervågning, internetfordeling i rummene. Der er masser af ting.”

Uanset hvordan man vender og drejer det, så er ambitionen om et udlandstogt sat på hold i et stykke tid. Direktionen mener, at man nu har muligheden for at lægge en seriøs plan for ekspantionen og gør opmærksom på, at man stadig har en ambition om at komme til udlandet indenfor en årrække. 

Computerworld har spurgt ind til prisen på de 37,5 procent af aktierne, men blev i flere omgange henvist af direktøren til en ventetone, som signal om, at han ikke ønsker at tale om den del af handlen.


Flere dybdegående Computerworld artikler

Morgen-briefing: HP-direktør: Danmark har ikke råd til at vente et år på ny digitaliseringsstrategi / Cbrain ser lysere på 2020 / Unity vil hjælpe små spiludviklere med at vokse

Morgen-briefing: HP-direktør: Danmark har ikke råd til at vente et år på ny digitaliseringsstrategi / Cbrain ser lysere på 2020 / Unity vil hjælpe små spiludviklere med at vokse / Rekordmange digitale meddelelser fra det offentlige under coronakrisen / Nyt værktøj skal gøre lokal udrulning af digital infrastruktur mere smidig / Logitech har tjent tykt på corona / Verizon Business udruller privat 5G på globalt plan / “Ingen bliver hacket”, sagde Trump (og glemte, at hans egne hoteller er blevet hacket) / Nintendo har solgt 365 procent flere spilkonsoller end Xbox

Microsoft indgår partnerskab med SpaceX: Nye Azure-datacentre skal have leveret internet fra rummet
Nu kan du streame dine Xbox spil på iPhone og iPad
Intel sælger ud: Sydkoreanere køber Intels NAND-forretning for 75 milliarder kroner
Hvis der er en patch, hvad er så problemet?
Sverige forbyder kommende operatører at anvende udstyr fra Huawei og ZTE i kommende 5G-net
Dating.dk dømt i retten: Skal betale bøde på 100.000 kroner for vildledning om priser og vilkår
1 Morgen-briefing: Corona-handel får danske netbutikker til at tro på solid vækst / Danske Falcon.io understøtter nu Instagram Messaging / Visma investerer i kvindeligt cykelhold på topplan med dansk rytter


Premium
SF og Enhedslisten kræver flere penge til politiets cyberenhed: Skal investeres i øget efterforskning af digitale krænkelser
Der skal flere penge til Rigspolitiets Cybercrime Center NC3. Det kræver SF og Enhedslisten, der mener, at der er brug for flere penge til at opklare digitale krænkelser.
Computerworld
Kinesiske OnePlus slipper vild telefon løs: Byder på et snedigt batteri-trick
Mobilproducenten OnePlus nye toptelefon byder på et uset batteri-trick - den lader usædvanlig hurtigt op.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.