Foto: Anders Engelbøl.

Til trods for dansk bredbånds-fremstød: Vi er ikke i Top 10 med hverken mobile eller faste forbindelser

Det går fremad med hastighederne på danskerne bredbånd, men selvom der investeres mange penge i at udbygge infrastrukturen, er vi ikke en del af verdenseliten.

Danmark følger godt med i det globale bredbåndskapløb både med det mobile bredbånd og de kablede forbindelser.

Vi er dog ikke blandt de absolut førende lande i verden, hvad angår bredbåndshastigheder.

Det viser en ny global opgørelse fra Ookla, der står bag tjenesten Speedtest, der bruges til at måle internethastigheder.

Ookla kan konkludere, at downloadhastigheden på det mobile bredbånd på verdensplan er øget med 30,1 procent til nu over 20 Mbit/s over det seneste år. Uploadhastighederne er steget med 38,9 procent.

Læs også: Her er danskernes bredbåndsforbindelser: Fiber hitter - men kabelmodem og xDSL fylder stadig mest

Der er dog markant mere hastighed at hente med kablede forbindelser.

Her er den gennemsnitlige downaloadhastighed på verdensplan nu oppe på over 40 Mbit/s. Den er øget med 31,6 procent over det seneste år, mens uploadhastigheden er gået frem med 25,9 procent.

Sådan klarer Danmark sig
På det nye Speedtest Global Index kan man også se nærmere på hastighederne i de enkelte lande.

I forhold til de mobile forbindelser, kommer Danmark ind på en fornuftig 10. plads med en gennemsnitlig downloadhastighed på 43.31 Mbit/s, mens uploadhastigheden er på 18.28 Mbit/s.

Der er dog et pænt stykke vej op til vores norske naboer, der på førstepladsen har en gennemsnitlig download-hastighed på 62.66 Mbit/s ifølge Speedtest-målingerne.

I målingen af de kablede bredbåndsforbindelser ligger Danmark på plads nummer 13 med en gennemsnitlig downloadhastighed på 75.42 Mbit/s og en uploadhastighed på 55.42 Mbit/s.

Det lyder måske meget godt, men man skal være opmærksom på, at de fem førende lande - Singapore, Island, Hong Kong, Sydkorea og Rumænien alle er over de 100 Mbit/s.

Singapore på førstepladsen er helt oppe på 153.85 Mbit/s i gennemsnitlig downloadhastighed.

Flere 100 Mbit-forbindelser i Danmark
Der er netop udkommet en ny dansk telestastistik fra Energistyrelsen.

I den kan man blandt andet se, at antallet af danske fastnet bredbåndsabonnementer med 100 Mbit/s i downloadhastighed er steget med 70,9 procent fra midten af 2016 til midten af 2017.

Det betyder, at 21,4 procent af bredbåndsabonnementerne i Danmark nu er på 100 Mbit/s eller mere.

Læs også:

Her er danskernes bredbåndsforbindelser: Fiber hitter - men kabelmodem og xDSL fylder stadig mest

Dansk bredbånds-boom: Se ny opgørelse over danskernes downstream- og upstreamhastigheder

4.000 danske adresser får tilskud til bedre bredbånd: Her er alle bredbåndsprojekterne
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Tung Atea-dominans på hardware-markedet helt ok, mener SKI: "Hvis en virksomhed vokser sig stor, er det typisk også fordi, den gør et eller andet rigtigt. Der er ikke noget i vejen med at være dominerende"
Der er glimrende konkurrence på markedet for det offentliges hardware-indkøb, selv om Atea lander de fleste ordrer, mener SKI. "Det er min opfattelse, at der er en glimrende og benhård konkurrence på hardwaremarkedet. Det er ikke nemt at være aktør på det marked," siger udbudsdirektør i SKI, Christian Lunding.
Computerworld
Kæmpe-cyberangreb afsløret: Millioner af computere hacket - pilen peger (igen) mod Rusland
Pilen peger entydigt mod Rusland, mener USA og Storbritannien. Se stor advisory om angrebet, der har inficeret millioner af routere, switche og lignende i virksomheder og myndigheder.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
Sådan indfrier du virksomhedens digitale potentiale - og her giver det mest værdi at starte
Digitalisering er det altafgørende omdrejningspunkt for mange virksomheder. Men hvor tager man fat, så det giver mest værdi? EG har identificeret fem helt centrale områder, hvor der typisk er et perfekt match mellem virksomhedens behov og de teknologiske muligheder. Læs dette whitepaper og få indblik i, hvordan vidt forskellige virksomheder har grebet det an. 14 sider på dansk.