Foto: Anders Engelbøl.

Til trods for dansk bredbånds-fremstød: Vi er ikke i Top 10 med hverken mobile eller faste forbindelser

Det går fremad med hastighederne på danskerne bredbånd, men selvom der investeres mange penge i at udbygge infrastrukturen, er vi ikke en del af verdenseliten.

Danmark følger godt med i det globale bredbåndskapløb både med det mobile bredbånd og de kablede forbindelser.

Vi er dog ikke blandt de absolut førende lande i verden, hvad angår bredbåndshastigheder.

Det viser en ny global opgørelse fra Ookla, der står bag tjenesten Speedtest, der bruges til at måle internethastigheder.

Ookla kan konkludere, at downloadhastigheden på det mobile bredbånd på verdensplan er øget med 30,1 procent til nu over 20 Mbit/s over det seneste år. Uploadhastighederne er steget med 38,9 procent.

Læs også: Her er danskernes bredbåndsforbindelser: Fiber hitter - men kabelmodem og xDSL fylder stadig mest

Der er dog markant mere hastighed at hente med kablede forbindelser.

Her er den gennemsnitlige downaloadhastighed på verdensplan nu oppe på over 40 Mbit/s. Den er øget med 31,6 procent over det seneste år, mens uploadhastigheden er gået frem med 25,9 procent.

Sådan klarer Danmark sig
På det nye Speedtest Global Index kan man også se nærmere på hastighederne i de enkelte lande.

I forhold til de mobile forbindelser, kommer Danmark ind på en fornuftig 10. plads med en gennemsnitlig downloadhastighed på 43.31 Mbit/s, mens uploadhastigheden er på 18.28 Mbit/s.

Der er dog et pænt stykke vej op til vores norske naboer, der på førstepladsen har en gennemsnitlig download-hastighed på 62.66 Mbit/s ifølge Speedtest-målingerne.

I målingen af de kablede bredbåndsforbindelser ligger Danmark på plads nummer 13 med en gennemsnitlig downloadhastighed på 75.42 Mbit/s og en uploadhastighed på 55.42 Mbit/s.

Det lyder måske meget godt, men man skal være opmærksom på, at de fem førende lande - Singapore, Island, Hong Kong, Sydkorea og Rumænien alle er over de 100 Mbit/s.

Singapore på førstepladsen er helt oppe på 153.85 Mbit/s i gennemsnitlig downloadhastighed.

Flere 100 Mbit-forbindelser i Danmark
Der er netop udkommet en ny dansk telestastistik fra Energistyrelsen.

I den kan man blandt andet se, at antallet af danske fastnet bredbåndsabonnementer med 100 Mbit/s i downloadhastighed er steget med 70,9 procent fra midten af 2016 til midten af 2017.

Det betyder, at 21,4 procent af bredbåndsabonnementerne i Danmark nu er på 100 Mbit/s eller mere.

Læs også:

Her er danskernes bredbåndsforbindelser: Fiber hitter - men kabelmodem og xDSL fylder stadig mest

Dansk bredbånds-boom: Se ny opgørelse over danskernes downstream- og upstreamhastigheder

4.000 danske adresser får tilskud til bedre bredbånd: Her er alle bredbåndsprojekterne
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Herning Kommune kæmper med at inddrage borgerne i udviklingen af ny it: "Viljen og ordene er der, men det tager tid," siger it-chef
It i det offentlige: Det offentlige dumper, når det kommer til at inddrage brugerne i udviklingen af kommende it-løsninger, viser en undersøgelse. It-chef Poul Venø kæmper med at få det til at lykkes. "Man skal også forstå den kompleksitet, vi arbejder med i kommunerne," forklarer han.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Syv nemme trin: Sådan leverer du fremtidens digitale kundeservice
Når kunder besøger jer via digitale touchpoints, kan deres rejse godt virke tilfældig og med flere omveje undervejs, men det er vigtigt at slå fast, at for kunden er det én samlet oplevelse. Når den kundeoplevelse byder på udfordringer, så stiger frustrationen hos kunden, og det er et stort problem for jeres forretning. I dette whitepaper gennemgår vi syv simple trin, kan give dig en indsigt i hvordan I tilpasser jer fremtidens kundeservice .