Foto: Anders Engelbøl.

Til trods for dansk bredbånds-fremstød: Vi er ikke i Top 10 med hverken mobile eller faste forbindelser

Det går fremad med hastighederne på danskerne bredbånd, men selvom der investeres mange penge i at udbygge infrastrukturen, er vi ikke en del af verdenseliten.

Danmark følger godt med i det globale bredbåndskapløb både med det mobile bredbånd og de kablede forbindelser.

Vi er dog ikke blandt de absolut førende lande i verden, hvad angår bredbåndshastigheder.

Det viser en ny global opgørelse fra Ookla, der står bag tjenesten Speedtest, der bruges til at måle internethastigheder.

Ookla kan konkludere, at downloadhastigheden på det mobile bredbånd på verdensplan er øget med 30,1 procent til nu over 20 Mbit/s over det seneste år. Uploadhastighederne er steget med 38,9 procent.

Læs også: Her er danskernes bredbåndsforbindelser: Fiber hitter - men kabelmodem og xDSL fylder stadig mest

Der er dog markant mere hastighed at hente med kablede forbindelser.

Her er den gennemsnitlige downaloadhastighed på verdensplan nu oppe på over 40 Mbit/s. Den er øget med 31,6 procent over det seneste år, mens uploadhastigheden er gået frem med 25,9 procent.

Sådan klarer Danmark sig
På det nye Speedtest Global Index kan man også se nærmere på hastighederne i de enkelte lande.

I forhold til de mobile forbindelser, kommer Danmark ind på en fornuftig 10. plads med en gennemsnitlig downloadhastighed på 43.31 Mbit/s, mens uploadhastigheden er på 18.28 Mbit/s.

Der er dog et pænt stykke vej op til vores norske naboer, der på førstepladsen har en gennemsnitlig download-hastighed på 62.66 Mbit/s ifølge Speedtest-målingerne.

I målingen af de kablede bredbåndsforbindelser ligger Danmark på plads nummer 13 med en gennemsnitlig downloadhastighed på 75.42 Mbit/s og en uploadhastighed på 55.42 Mbit/s.

Det lyder måske meget godt, men man skal være opmærksom på, at de fem førende lande - Singapore, Island, Hong Kong, Sydkorea og Rumænien alle er over de 100 Mbit/s.

Singapore på førstepladsen er helt oppe på 153.85 Mbit/s i gennemsnitlig downloadhastighed.

Flere 100 Mbit-forbindelser i Danmark
Der er netop udkommet en ny dansk telestastistik fra Energistyrelsen.

I den kan man blandt andet se, at antallet af danske fastnet bredbåndsabonnementer med 100 Mbit/s i downloadhastighed er steget med 70,9 procent fra midten af 2016 til midten af 2017.

Det betyder, at 21,4 procent af bredbåndsabonnementerne i Danmark nu er på 100 Mbit/s eller mere.

Læs også:

Her er danskernes bredbåndsforbindelser: Fiber hitter - men kabelmodem og xDSL fylder stadig mest

Dansk bredbånds-boom: Se ny opgørelse over danskernes downstream- og upstreamhastigheder

4.000 danske adresser får tilskud til bedre bredbånd: Her er alle bredbåndsprojekterne
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
mest debaterede artikler

Premium
Margrethe Vestager ramte ikke Google der, hvor det for alvor gør ondt. Men hun kan nå det endnu
ComputerViews: Googles aktionærer havde blot et skuldertræk til overs for EU's rekordstore bøde på 32 milliarder kroner. Her er en række bud på, hvad EU kan gøre, hvis Google og andre tech-giganter skal rammes, hvor det for alvor gør ondt.
Computerworld
Google svarer igen på Vestagers rekordbøde: Truer med at tage betaling for Android
Google kan begynde at tage penge for Android, der indtil nu har været gratis. Den trussel kommer fra Google i kølvandet på selskabets 32 milliarder-store bøde fra EU.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Fire trin til øget cybersikkerhed på den digitale arbejdsplads
Organisationer af enhver størrelse er i konstant risiko for at blive udsat for cyberangreb, som potentielt kan ende med at koste millioner af kroner. I de kommende år vil reguleringer, som den nye EU-persondataforordning, kunne straffe virksomheder med gigantiske bøder, for utilstrækkelig sikring af deres systemer og data. Hvordan dette kan undgås, kan du læse mere om i dette whitepaper.