Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

USA nu sikker i sin sag: Nordkorea stod bag kæmpe cyberangreb

Den amerikanske regering er nu sikker i sin sag: Nordkorea stod bag WannaCry-angrebet, der blandt andet lagde store dele af det britiske sundhedsvæsen ned.

Det er angiveligt Nordkorea, der har stået bag WannaCry-angrebet, der har ramt hundredevis af virksomheder og institutioner verden over og kostet  milliarder af kroner i skade.

Det skriver Reuters efter en kommentar fra den amerikanske regering.

“Angrebet var vidtspredt og kostede millarder, og Nordkorea er direkte ansvarlig," skriver Tom Bosset, sikkerhedsrådgiver til Donald Trump i Wall Street Journal.

En mere officiel udmelding forventes at komme tirsdag amerikansk tid, men ordene fra Trumps sikkerhedsrådgiver er utvetydige.

“Nordkorea har opført sig særligt uagtsomt og har været uden opsyn for længe, og landets ondsindede opførsel er vokset i styrke. WannaCry var særligt hensynsløst,” skriver Tom bosset.

Ifølge den amerikanske regering var det “med stor sandsynlighed” hackergruppen Lazerus Group, der stod bag angrebet. En hackergruppe der arbejder på vegne af Nordkorea, og som også stod for et større cyberangreb mod Sony i 2014.

Nordkorea selv har gentagne gange taget afstand til beskyldningerne og nægter at have noget med WannaCry at gøre.

Omvendt har den amerikanske regering med præsident Trump i spidsen de seneste måneder øget retorikken over for diktaturstaten mod øst.

Ramte sygehuse

WannaCry ramte tilbage i april 2017 og lagde særligt europæiske virksomheder og institutioner ned. Også Kina blev ramt, hvor over 30.000 institutioner blev inficeret af WannaCry-angrebet, der fungerede som en ransomware.

Særligt blev det britiske sundhedsvæsen, NHS, ramt så voldsomt, at mange hospitaler måtte udskyde eller overflytte livsvigtige operationer.

Også den franske bilproducent Renault blev ramt og måtte lukke flere fabrikker midlertidigt.

Læs også: Efter WannaCry må politikerne da fatte det: Nedslidte og ubeskyttede offentlige it-systemer er en alvorlig trussel mod vores alle sammens sikkerhed

I Danmark slap man nogenlunde uskadt, men dog viste trafiktavler ved indfaldsvejene ved Randers et WannaCry-skærmbillede, der krævede løsesum.

Kort tid efter WannaCry blev verden igen ramt af et endnu styrer angreb, nemlig Petya.

Petya ramte blandt andet Mærsks havneanlæg verden over og kostede alene Mærsk to milliarder kroner i tabt fortjeneste.

Læs også: "Vi blev kimet ned af rædselsslagne folk, der havde læst om WannaCry og ville vide, om de var ramt. Til sidst måtte jeg bare spørge dem: “Virker din computer stadig? Ja? Så er du ikke ramt”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere