BREAKING:Københavns Politi har anholdt 34-årig mand for Netcompany-læk - varetægtsfængsles i fire uger

Artikel top billede

Tyske myndigheder: Facebook snager i dine data i al hemmelighed

Facebook anklages for at indsamle data om brugerne, når de bruger hjemmesider og apps, der gør brug af Facebooks API.

De tyske konkurrencemyndigheder beskylder nu Facebook for at overtræde de tyske privacy-love, der er kendt for at være nogle af de skrappeste i Europa. Det skriver den britiske avis Financial Times.

Ifølge de tyske myndigheder har Facebook haft adgang til "i ubegrænset omfang at indsamle brugergenereret data fra tredjepart", som herefter bliver koblet med de enkelte brugeres Facebook-konti.

Der således tale om data, der bliver indsamlet udefor Facebooks egen platform.

Det drejer sig ifølge Financial Times både om data fra apps som Instagram og WhatsApp, som Facebook selv ejer, men også om data fra andre hjemmesider og tjeneste, der blot gør brug af Facebooks API.

Læs også: Har du også undret dig over Facebooks foruroligende præcise venneforslag? Dette kan være den hemmelige forklaring på fænomenet

Indsamler data uden, at du ved det

Andeas Mundt, der er chef for de tyske konkurrencemyndigheder, FCO, oplyser ifølge Financial Times, at der på sider som gør brug af Facebooks API bliver indsamlet data om brugerne, selv hvis de ikke klikker på en ”Like-knap” på siden.

”Brugerne er ikke klar over dette, og vi føler os ikke overbeviste om, at de har givet deres fulde samtykke til at Facebook kan overvåge og koble data med deres Facebook-konto,” siger Andreas Mundt til Financial Times.

Facebook går i rette med de tyske myndigheders kritik, der ifølge virksomheden er "upræcis".

Facebook hæfter sig blandt andet ved, at de tyske myndigheder konkluderer, at Facebook har en dominerende markedsposition.

”Den gennemsnitlige person bruger i dag syv forskellige sociale kommunikations app eller tjenester. Det er dobbelt så stort et antal som for fem år siden,” oplyser Yvonne Cunnane, databeskyttelses chef for Facebook, ifølge Financial Times. 

Yvonne Cunnane påpeger desuden, at halvdelen af de tyske internetbrugere ikke bruger Facebook samt at virksomheden vil leve op til EU’s nye persondataforordning, når den træder i kraft til maj.

Læs også: Myndigheder kaster sig over brugerdata fra Facebook: 21 procent flere henvendelser på et halvt år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere