Artikel top billede

Tyske myndigheder: Facebook snager i dine data i al hemmelighed

Facebook anklages for at indsamle data om brugerne, når de bruger hjemmesider og apps, der gør brug af Facebooks API.

De tyske konkurrencemyndigheder beskylder nu Facebook for at overtræde de tyske privacy-love, der er kendt for at være nogle af de skrappeste i Europa. Det skriver den britiske avis Financial Times.

Ifølge de tyske myndigheder har Facebook haft adgang til "i ubegrænset omfang at indsamle brugergenereret data fra tredjepart", som herefter bliver koblet med de enkelte brugeres Facebook-konti.

Der således tale om data, der bliver indsamlet udefor Facebooks egen platform.

Det drejer sig ifølge Financial Times både om data fra apps som Instagram og WhatsApp, som Facebook selv ejer, men også om data fra andre hjemmesider og tjeneste, der blot gør brug af Facebooks API.

Læs også: Har du også undret dig over Facebooks foruroligende præcise venneforslag? Dette kan være den hemmelige forklaring på fænomenet

Indsamler data uden, at du ved det

Andeas Mundt, der er chef for de tyske konkurrencemyndigheder, FCO, oplyser ifølge Financial Times, at der på sider som gør brug af Facebooks API bliver indsamlet data om brugerne, selv hvis de ikke klikker på en ”Like-knap” på siden.

”Brugerne er ikke klar over dette, og vi føler os ikke overbeviste om, at de har givet deres fulde samtykke til at Facebook kan overvåge og koble data med deres Facebook-konto,” siger Andreas Mundt til Financial Times.

Facebook går i rette med de tyske myndigheders kritik, der ifølge virksomheden er "upræcis".

Facebook hæfter sig blandt andet ved, at de tyske myndigheder konkluderer, at Facebook har en dominerende markedsposition.

”Den gennemsnitlige person bruger i dag syv forskellige sociale kommunikations app eller tjenester. Det er dobbelt så stort et antal som for fem år siden,” oplyser Yvonne Cunnane, databeskyttelses chef for Facebook, ifølge Financial Times. 

Yvonne Cunnane påpeger desuden, at halvdelen af de tyske internetbrugere ikke bruger Facebook samt at virksomheden vil leve op til EU’s nye persondataforordning, når den træder i kraft til maj.

Læs også: Myndigheder kaster sig over brugerdata fra Facebook: 21 procent flere henvendelser på et halvt år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere