Artikel top billede

Derfor bliver de månedlige Windows 7-opdateringer større og større - vil nærme sig 600MB

Microsofts månedlige sikkerheds-opdateringer til Windows 7 er blevet næsten dobbelt så store på blot et år. Hvad sker der lige?

Microsofts månedlige opdateringer til Windows 7 er vokset betragteligt i størrelse i det seneste år. Og det vil de blive ved med.

Faktisk er de blevet nærmest dobbelt så store, og det giver problemer flere steder, skriver Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Den kraftige øgning i størrelse er sket, siden Microsoft i 2016 ændrede sin opdaterings-praksis.

Ifølge vores nyhedsbureau er størrelsen på de månedlige opdateringer steget med mere end 70 procent, siden den nye praksis blev indført.

Den allerførste opdatering af x86-versionen i oktober 2016 var således på 124,4MB - 73 procent større end forgængeren.

64-bit-versionen voksede fra 119,4MB til 203,2MB i løbet af 12 opdateringer. Det svarer til en forøgelse på 70 procent, skriver nyhedsbureauet.

Årsagen til den markante forøgelse er, at Microsoft med sin nye praksis indførte fuld opdatering i hver eneste udsendelse.

Det betyder, at enhver opdatering indeholder den fulde opdatering fra tidligere måneder.

Det betyder, at modtagerne er tvunget til at hele tiden at være fuldt opdateret. Microsoft anvender samme princip i Windows 10.

Fortsætter med at blive større og større

Det betyder, at opdateringerne kommer til at vokse i størrelse indtil Windows 7 efter planen bliver pensioneret i januar 2020.

Ifølge Computerworld amerikanske nyhedsbureau vil 64-bit versionen komme til at fylde omkring 350MB i oktober 2018.

Og når Windows 7 nærmer sig sin pensionssdato, vil de månedlige sikkerhedsopdateringer nærme sig 600MB.

x86-versionen vil her komme til at fylde omkring 400MB, skriver vores nyhedsbureau.

“Størrelsen på disse opdateringer er helt klart en bekymring,” siger product manager i Ivanti, Chris Goettl til vores amerikanske nyhedsbureau.

Iføklge ham ligger problemet ikke mindst i den tid, som det tager at downloade opdateringer af den størrelse til ofte rigtigt mange computere.

“Når ‘rollupsene’ vokser til 300MB eller 500MB har virksomhederne ofte ikke downtime nok [til at downloade og installere opdateringer, red]. Det gælder især virksomheder, der opererer i flere lande eller er tilstede i fjerne områder med dårlige internet-forbindelser,” siger han.

Den store og den lille

Microsoft udsender to slags sikkerhedsopdateringer til Windows 7 på hver ‘patch tuesday,’ som er den anden tirsdag i hver måned.

Det er den store ‘rollup’ samt den såkaldte ‘Security Quality Monthly Rollup’, som alene indeholder månedens sikkerhedopdateringer.

Sikkerheds-opdateringen er langt mindre, fordi den kun indeholder netop den måneds sikkerhedsopdateringer.

Eksempelvis var december måneds sikkerhedsopdatering ifølge nyhedsbureauet på blot 1,4MB i 64-bit-versionen, mens den fulde rollup altså var på 204,7MB.

Det er imidlertid kun nogle Windows 7-maskiner, som kan nøjes med at få de små opdateringer. Det gælder ifølge vores nyhedsbureau nemlig kun de maskiner, der er tilknyttet Windows Server Update Services (*WSUS’).

Alle andre Windows 7-maskiner bliver automatisk fodret med de store rollups, der tager alle data med helt tilbage fra oktober 2016.

Windows 7 har stadig en markedsandel på mere end 40 procent ifølge NetMarketShare, og Microsoft arbejder ihærdigt på at flytte brugerne over på Windows 10.

Selv om pensionerings-datoen nærmer sig, er Windows 7 således stadig det mest udbredte Windows-styresystem i verden, og brugerandelen er fortsat ret stabil.

Læs også:

Microsofts dilemma: Windows 7 skal pensioneres om to et halvt år - men er stadig verdens mest udbredte styresystem

Ny opdaterings-metode giver problemer med Windows 7 i mange virksomheder

Nye ARM-baserede Windows-computere sætter en helt ny kurs for Windows: En fremtid i clouden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere