Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Velkommen til årets første morgen-briefing / Apple kan være ved at købe Netflix / Lille dansk it-selskab udvider i fire lande

Velkommen til årets første morgen-briefing. Apple kan være ved at købe Netflix. Lille dansk it-selskab udvider i fire lande. To it-iværksættere vil have omsætning på 100 millioner om fem år. Telemedicin går i udbud. Eric Schmidt trækker sig som formand for Alphabet.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Velkommen til årets første morgen-briefing

Velkommen til første morgen-briefing i 2018, som jo samtidig er den første artikel, som cw.dk bringer i år.

Computerworld offentliggjorde i 2017 godt 3.100 artikler om it-branchen og nærmeste omegn, og de blev læst, kommenteret og anvendt til fulde. 

Det er vores klare ambition og mål også i 2018 at bringe ny viden, gennemsigtighed, debat og inspiration fra og om it-branchen og den professionelle it-brug ud til dig. Vi håber, at vi kan være med til at gøre dig lidt bedre til dit job og skabe lidt mere værdi for din arbejdsplads via vores artikler.

Kan vi gøre noget bedre? Så tøv ikke med at skrive. Og hjerteligt velkommen til Computerworld 2018.

Apple kan være ved at købe Netflix

Ifølge den amerikanske storbank Citi er der 40 procents sandsynlighed for, at Apple køber Netflix i den nærmeste fremtid, skriver Business Insider.

Ifølge banken ligger Netflix øverst på Apples indkøbsliste. Apple vurderes til at have en kontant-beholdning i omegnen afn 250 milliarder dollar, hvoraf langt størstedelen er placeret i skattely uden for USA.

USA har netop indført nye skatteregler for at trække nogle af blandt andet Apples penge hjem til USA. Reglerne betyder, at Apple står med mange flere frie midler til at købe op for.

Ifølge Citi kan Netflix komme til at koste omkring 80 milliarder dollar - altså omkring en tredjedel af Apples kontantbeholdning.

Læs også: Vild rekord: Apple har 1,7 billioner kroner kontant på bankbogen - hvad skal der ske med alle de penge?

Lille dansk it-selskab udvider i fire lande

It-selskabet Crossworkers med base i Kairo udvider i fire lande, skriver Børsen.

Selskabet har 100 it-udviklere i Egypten og to sæølgere i Danmark og løser opgaver for danske virksomheder og åbner ‘snart op for salgskontorer i Sverige, Norge, Finland og Schweiz,’ skriver avisen.

“Vi ser, at behovet er der i andre lande. Vi har godt fat i Danmark, og det er mange af de samme forhold, som gør sig gældende i Norge, Sverige, Finland og Schweiz," lyder det fra administrerende direktør Hans Henrik Groth, der ejer firmaet sammen med Fouad Shelbaya.

Crossworkers fik i 2016 et underskud på 751.000 kroner og har en negativ egenkapital på 706.000 kroner, men direktøren siger til avisen, at selskabet ‘helt klart’ får positive tal i 2017.

To it-iværksættere vil have omsætning på 100 millioner om fem år

De to 23-årige it-iværksættere Mads Paaskesen og Kristian Larsen ‘skruer nu voldsomt op for ambitionerne i deres bureau PL & Partners,’ skriver Børsen.

Selskabet er specialiseret i at anvende anvende annoncekroner på Facebook så effektivt som muligt.

PL& Partners omsatte i 2017 for 5,5 millioner kroner og har ni medarbejdere. Det er ambitionen, at selskabet skal have 20 medarbejdere ved udgangen af 2018, og at omsætningen skal vokse med 280 procent, mens resulatet før skat skal vokse med 318 procent.

‘Vi skal være det førende social media advertising agency i Norden om tre år og i Europa om fem til syv år. Lige nu er vi ved at gøre klar til at blive 100 medarbejdere og nå en omsætning på over 100 millioner kroner over de næste fire-fem år. Og det skal vi gøre i Danmark og et par andre lande,” lyder det fra Mads Paaskesen.

Telemedicin går i udbud

De regioner og kommuner går sammen om et stort udbud til telemedicin - altså en samlet løsning til behandling og monitorering af patienter over internettet. 

Regionerne og kommunerne håndterer udbuddet i ‘FUT’ (Fælles udbud af Telemedicin), og målet er ifølge foreningen et ‘nationalt motorvejsnet, der kobler sundhedsinfrastrukturen sammen på tværs af landet.’

Ifølge FUT skal de telemedicinske løsninger være fleksible og kunne tilpasses de forskellige kommuner og regioners behov.

Således er der plads til, at FUT indgår aftaler med flere samtidige leverandører.

Eric Schmidt trækker sig som formand for Alphabet

Den tidligere topchef i Google og nuværende bestyrelsesformand i moderselskabet Alphabet, Eric Schmidt, trækker sig fra sin post i løbet af de kommende dage.

Istedet skal han nu være såkaldt ‘technical advisor’ i Alphabet.

Eric Schmidt har haft fremtrædende roller i Google i de seneste 17 år og har således været med stort hele vejen frem mod Alphabet/Googles nuværende position som et af verdens mest toneangivende it-selskaber.

Han blev ansat af Google-stifterne Larry Page og Sergey Brin personligt og var CEO i Google i 10 år. De tre jokede i årevis med, at Eric Schmidt var ‘voksen rådgiver’ for de to stiftere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere