Artikel top billede

Sløv opstart for Apples ambitiøse plan: Så få apps er augmented reality-apps i iOS

Apple lancerede sidste år sit ARKit til AR-visning på iPhones og iPads. Det er en ambitiøs og velfungerende platform, men kun et fåtal apps har endnu evnerne

Augmented Reality, også kaldt AR, er en af de mest hypede teknologier i øjeblikket, og som spås en varm fremtid.

Der vil ikke gå mange år, før vi alle går rundt med briller og ser verden på en ny, digital måde, hvis vi skal tro på analytikerne. 

Men noget tyder på, at det ikke går helt så hurtigt.

Apple lancerede sidste år sin egen AR-platform bygget ind i iOS kaldet ARKit. Udviklingspakken hjælper udviklerne med at indbygge AR-evner i sine apps, men tilpasningsgraden har været sløv.

Ifølge finansmediet Forbes har kun cirka 2.000 apps i Apples App Store AR-evner.

Det er 2.000 apps ud af tre millioner mulige, og hvad der er endnu værre: Det ser ud til at tilvæksten af AR-apps falder. 

I gennemsnit bliver der frigivet 20.000 nye apps hver eneste måned hos Apples iOS, og fraregner man opdaterede apps med ARKit-support, så betyder det, at kun to procent af alle apps har valgt at tilføje augmented reality-evner.

Læs også: Hvad kommer efter smartphonen?

Langt de fleste apps med AR-evner er i dag spil såsom det stadigt populære Pokemon Go, men hvis du har en nyere iPhone og vil prøve en god AR-app, kan vi anbefale Ikeas app.

Her kan du prøve - med relativ succes - at placere diverse møbler med svenskklingende navne i din egen stue.

Både Google og Microsoft satser også på AR-teknologien med hver sin platform kaldet Google ARCore og Microsoft Holograhic Platform.

Læs også: Krystalklart efter Apple-konference: Tre grunde til at Apples næste store satsning bliver AR og VR

Computerworld afprøvede Microsofts HoloLens, der også bygger på AR-teknologi, selvom Microsoft kalder det en holografisk platform.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere