Artikel top billede

Sløv opstart for Apples ambitiøse plan: Så få apps er augmented reality-apps i iOS

Apple lancerede sidste år sit ARKit til AR-visning på iPhones og iPads. Det er en ambitiøs og velfungerende platform, men kun et fåtal apps har endnu evnerne

Augmented Reality, også kaldt AR, er en af de mest hypede teknologier i øjeblikket, og som spås en varm fremtid.

Der vil ikke gå mange år, før vi alle går rundt med briller og ser verden på en ny, digital måde, hvis vi skal tro på analytikerne. 

Men noget tyder på, at det ikke går helt så hurtigt.

Apple lancerede sidste år sin egen AR-platform bygget ind i iOS kaldet ARKit. Udviklingspakken hjælper udviklerne med at indbygge AR-evner i sine apps, men tilpasningsgraden har været sløv.

Ifølge finansmediet Forbes har kun cirka 2.000 apps i Apples App Store AR-evner.

Det er 2.000 apps ud af tre millioner mulige, og hvad der er endnu værre: Det ser ud til at tilvæksten af AR-apps falder. 

I gennemsnit bliver der frigivet 20.000 nye apps hver eneste måned hos Apples iOS, og fraregner man opdaterede apps med ARKit-support, så betyder det, at kun to procent af alle apps har valgt at tilføje augmented reality-evner.

Læs også: Hvad kommer efter smartphonen?

Langt de fleste apps med AR-evner er i dag spil såsom det stadigt populære Pokemon Go, men hvis du har en nyere iPhone og vil prøve en god AR-app, kan vi anbefale Ikeas app.

Her kan du prøve - med relativ succes - at placere diverse møbler med svenskklingende navne i din egen stue.

Både Google og Microsoft satser også på AR-teknologien med hver sin platform kaldet Google ARCore og Microsoft Holograhic Platform.

Læs også: Krystalklart efter Apple-konference: Tre grunde til at Apples næste store satsning bliver AR og VR

Computerworld afprøvede Microsofts HoloLens, der også bygger på AR-teknologi, selvom Microsoft kalder det en holografisk platform.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere