Artikel top billede

Sløv opstart for Apples ambitiøse plan: Så få apps er augmented reality-apps i iOS

Apple lancerede sidste år sit ARKit til AR-visning på iPhones og iPads. Det er en ambitiøs og velfungerende platform, men kun et fåtal apps har endnu evnerne

Augmented Reality, også kaldt AR, er en af de mest hypede teknologier i øjeblikket, og som spås en varm fremtid.

Der vil ikke gå mange år, før vi alle går rundt med briller og ser verden på en ny, digital måde, hvis vi skal tro på analytikerne. 

Men noget tyder på, at det ikke går helt så hurtigt.

Apple lancerede sidste år sin egen AR-platform bygget ind i iOS kaldet ARKit. Udviklingspakken hjælper udviklerne med at indbygge AR-evner i sine apps, men tilpasningsgraden har været sløv.

Ifølge finansmediet Forbes har kun cirka 2.000 apps i Apples App Store AR-evner.

Det er 2.000 apps ud af tre millioner mulige, og hvad der er endnu værre: Det ser ud til at tilvæksten af AR-apps falder. 

I gennemsnit bliver der frigivet 20.000 nye apps hver eneste måned hos Apples iOS, og fraregner man opdaterede apps med ARKit-support, så betyder det, at kun to procent af alle apps har valgt at tilføje augmented reality-evner.

Læs også: Hvad kommer efter smartphonen?

Langt de fleste apps med AR-evner er i dag spil såsom det stadigt populære Pokemon Go, men hvis du har en nyere iPhone og vil prøve en god AR-app, kan vi anbefale Ikeas app.

Her kan du prøve - med relativ succes - at placere diverse møbler med svenskklingende navne i din egen stue.

Både Google og Microsoft satser også på AR-teknologien med hver sin platform kaldet Google ARCore og Microsoft Holograhic Platform.

Læs også: Krystalklart efter Apple-konference: Tre grunde til at Apples næste store satsning bliver AR og VR

Computerworld afprøvede Microsofts HoloLens, der også bygger på AR-teknologi, selvom Microsoft kalder det en holografisk platform.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere