Artikel top billede

Sikkerhedsfirma: Nordkoreanere træner i at inficere computere for at mine kryptovaluta

Et nordkoreansk universitet tjener tilsyneladende penge på at mine kryptovalutaen monero via inficerede computere.

Det amerikanske sikkerhedselskab AlienVault har fundet beviser på, at hackede computere med malware "miner" kryptovaluta og sender valutaen tilbage til et universitet i Nordkorea. 

Af en rapport fra selskabet fremgår det, at en skadelig software, som gemmer sig blandt almindelige filer og programmer, bruger computerens processorkræfter til at mine kryptovalutaen "monero," hvorefter valutaen sendes til Kim Il Sung Universitetet i den nordkoreanske hovedstad, Pyongyang.

Programmet installeres via exe-filen intelservie.exe, og den blev opdaget af AlienVault tilbage i december.

Læs også: Verdensberømt it-investor scorer kassen på bitcoin: Har tjent flere hundrede millioner dollar på et halvt år

Det er uvist, om pengene går til det nordkoreanske styre.

Reuters har uden held forsøgt at få en kommentar fra styret, men "eftersom der ingen udgifter er ved at sprede processorkræfterne på inficerede computere, er der kun profit", forklarer Chris Doman, en af Alien Vaults ingeniører. 

Flere analytikere har allerede antydet, at det nordkoreanske styre kunne ty til mining af kryptovaluta på grund af de voldsomme sanktioner mod landet.

Sidste år blev landet beskyldt for indtil flere "bankrøverier" af kryptobeholdninger. 

Læs også: Ukendt kryptovaluta slår bitcoin af banen: Er steget 36.000 procent på et år

AlienVault skriver også, at man ikke kan se ligheder med den nordkoreansk-støttede hackergruppe Lazarus, da programmeringen er "amatøragtig." I stedet formoder AlienVault, at det er et universitetsprojekt. 

Monero er den 13. mest værdifulde kryptovaluta på markedet i dag. "Minedrift" af monero-valutaen er tidligere blevet associeret med Lazarus-hackergruppen, der har forbindelser til Nordkorea. 

Læs også: Bitcoin-netværket bruger snart mere strøm end hele Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere