Artikel top billede

Sikkerhedsfirma: Nordkoreanere træner i at inficere computere for at mine kryptovaluta

Et nordkoreansk universitet tjener tilsyneladende penge på at mine kryptovalutaen monero via inficerede computere.

Det amerikanske sikkerhedselskab AlienVault har fundet beviser på, at hackede computere med malware "miner" kryptovaluta og sender valutaen tilbage til et universitet i Nordkorea. 

Af en rapport fra selskabet fremgår det, at en skadelig software, som gemmer sig blandt almindelige filer og programmer, bruger computerens processorkræfter til at mine kryptovalutaen "monero," hvorefter valutaen sendes til Kim Il Sung Universitetet i den nordkoreanske hovedstad, Pyongyang.

Programmet installeres via exe-filen intelservie.exe, og den blev opdaget af AlienVault tilbage i december.

Læs også: Verdensberømt it-investor scorer kassen på bitcoin: Har tjent flere hundrede millioner dollar på et halvt år

Det er uvist, om pengene går til det nordkoreanske styre.

Reuters har uden held forsøgt at få en kommentar fra styret, men "eftersom der ingen udgifter er ved at sprede processorkræfterne på inficerede computere, er der kun profit", forklarer Chris Doman, en af Alien Vaults ingeniører. 

Flere analytikere har allerede antydet, at det nordkoreanske styre kunne ty til mining af kryptovaluta på grund af de voldsomme sanktioner mod landet.

Sidste år blev landet beskyldt for indtil flere "bankrøverier" af kryptobeholdninger. 

Læs også: Ukendt kryptovaluta slår bitcoin af banen: Er steget 36.000 procent på et år

AlienVault skriver også, at man ikke kan se ligheder med den nordkoreansk-støttede hackergruppe Lazarus, da programmeringen er "amatøragtig." I stedet formoder AlienVault, at det er et universitetsprojekt. 

Monero er den 13. mest værdifulde kryptovaluta på markedet i dag. "Minedrift" af monero-valutaen er tidligere blevet associeret med Lazarus-hackergruppen, der har forbindelser til Nordkorea. 

Læs også: Bitcoin-netværket bruger snart mere strøm end hele Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere