Artikel top billede

Sikkerhedsfirma: Nordkoreanere træner i at inficere computere for at mine kryptovaluta

Et nordkoreansk universitet tjener tilsyneladende penge på at mine kryptovalutaen monero via inficerede computere.

Det amerikanske sikkerhedselskab AlienVault har fundet beviser på, at hackede computere med malware "miner" kryptovaluta og sender valutaen tilbage til et universitet i Nordkorea. 

Af en rapport fra selskabet fremgår det, at en skadelig software, som gemmer sig blandt almindelige filer og programmer, bruger computerens processorkræfter til at mine kryptovalutaen "monero," hvorefter valutaen sendes til Kim Il Sung Universitetet i den nordkoreanske hovedstad, Pyongyang.

Programmet installeres via exe-filen intelservie.exe, og den blev opdaget af AlienVault tilbage i december.

Læs også: Verdensberømt it-investor scorer kassen på bitcoin: Har tjent flere hundrede millioner dollar på et halvt år

Det er uvist, om pengene går til det nordkoreanske styre.

Reuters har uden held forsøgt at få en kommentar fra styret, men "eftersom der ingen udgifter er ved at sprede processorkræfterne på inficerede computere, er der kun profit", forklarer Chris Doman, en af Alien Vaults ingeniører. 

Flere analytikere har allerede antydet, at det nordkoreanske styre kunne ty til mining af kryptovaluta på grund af de voldsomme sanktioner mod landet.

Sidste år blev landet beskyldt for indtil flere "bankrøverier" af kryptobeholdninger. 

Læs også: Ukendt kryptovaluta slår bitcoin af banen: Er steget 36.000 procent på et år

AlienVault skriver også, at man ikke kan se ligheder med den nordkoreansk-støttede hackergruppe Lazarus, da programmeringen er "amatøragtig." I stedet formoder AlienVault, at det er et universitetsprojekt. 

Monero er den 13. mest værdifulde kryptovaluta på markedet i dag. "Minedrift" af monero-valutaen er tidligere blevet associeret med Lazarus-hackergruppen, der har forbindelser til Nordkorea. 

Læs også: Bitcoin-netværket bruger snart mere strøm end hele Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere