Sikkerhedsfirma: Nordkoreanere træner i at inficere computere for at mine kryptovaluta

Et nordkoreansk universitet tjener tilsyneladende penge på at mine kryptovalutaen monero via inficerede computere.

Det amerikanske sikkerhedselskab AlienVault har fundet beviser på, at hackede computere med malware "miner" kryptovaluta og sender valutaen tilbage til et universitet i Nordkorea. 

Af en rapport fra selskabet fremgår det, at en skadelig software, som gemmer sig blandt almindelige filer og programmer, bruger computerens processorkræfter til at mine kryptovalutaen "monero," hvorefter valutaen sendes til Kim Il Sung Universitetet i den nordkoreanske hovedstad, Pyongyang.

Programmet installeres via exe-filen intelservie.exe, og den blev opdaget af AlienVault tilbage i december.

Læs også: Verdensberømt it-investor scorer kassen på bitcoin: Har tjent flere hundrede millioner dollar på et halvt år

Det er uvist, om pengene går til det nordkoreanske styre.

Reuters har uden held forsøgt at få en kommentar fra styret, men "eftersom der ingen udgifter er ved at sprede processorkræfterne på inficerede computere, er der kun profit", forklarer Chris Doman, en af Alien Vaults ingeniører. 

Flere analytikere har allerede antydet, at det nordkoreanske styre kunne ty til mining af kryptovaluta på grund af de voldsomme sanktioner mod landet.

Sidste år blev landet beskyldt for indtil flere "bankrøverier" af kryptobeholdninger. 

Læs også: Ukendt kryptovaluta slår bitcoin af banen: Er steget 36.000 procent på et år

AlienVault skriver også, at man ikke kan se ligheder med den nordkoreansk-støttede hackergruppe Lazarus, da programmeringen er "amatøragtig." I stedet formoder AlienVault, at det er et universitetsprojekt. 

Monero er den 13. mest værdifulde kryptovaluta på markedet i dag. "Minedrift" af monero-valutaen er tidligere blevet associeret med Lazarus-hackergruppen, der har forbindelser til Nordkorea. 

Læs også: Bitcoin-netværket bruger snart mere strøm end hele Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
I dag kan du downloade det digitale kørekort: Her er hvad det kræver
Du kan nu lade dit fysiske kørekort blive derhjemme og i stedet nøjes med en app. For i dag udkommer det digitale kørekort til iPhones og Android-telefoner.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.