Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Vækstfonden pumper rekord-beløb ind i dansk it-firma: Får 190 millioner i fondens største investering nogensinde

Vækstfonden skyder 190 millioner kroner i det danske it-firma Area9 Lyceum.

Den danske stats investeringsfond, Vækstfonden, investerer hele 190 millioner kroner i it-selskabet Area9 Lyceum.

Det er Vækstfondens største enkeltstående investering til dato.

Med investeringen overtager fonden 20 procent af selskabet, der ejes af Area9 Invest, som ejes af Ulrik Juul Christensen, Chaudri Khurram Jamil, Tommy Højfeld Frahm Olesen og Asger Kunuk Alstrup Palm.

Area9 Invest landede i 2015/16 et underskud efter skat på 39,7 millioner kroner. I fjor tabte selskabet 30,9 millioner kroner.

Area9 Lyceum står bag en række personaliserede og webbaserede læringsmoduler til skoleelever, studerende og medarbejdere, der skal efteruddannes.

Modulerne kan løbende tilpasses den enkelte brugers niveau og behov.

“Vores mål er at skabe verdens førende læringsteknologiske virksomhed til såvel uddannelsessektoren som erhvervslivet. Og forhåbentligt kan det skabe et kraftcenter i Danmark for uddannelsesteknologi og forskning,” lyder det fra Ulrik Juul Christensen, der er administrerende direktør i det danske selskab, læge og forsker i uddannelse og læring.

E-learningsselskabet Area9 blev stiftet i 2006 og de fire stiftere blev rige, da 95 procent af selskabet i 2014 blev solgt til det amerikanske forlag McGraw-Hill.

Det kan du læse mere om her: Dansk it-firma solgt for en formue: Stiftere scorer kvart milliard hver

For få dage siden udløb den konkurrenceklausul, som de fire stiftere indgik med forlaget i forbindelse med købet. Det giver nu plads til udvikling af Area9 Lyceum.

Ifølge Finans beholdte de fire stiftere nemlig en stor del af teknikken samt metoderne bag dem, da de solgte til amerikanerne for tre år siden.

Spilder store beløb

Ifølge Area9 Lyceum spildes der hvert eneste år meget store millionbeløb på efteruddannelse, som ikke har nogen som helst effekt og som ikke skaber værdi for hverken medarbejderne eller virksomheden.

Dette skyldes, at mange af uddannelses-forløbene er standardiserede og ikke skræddersyede til den enkelte, hedder det.

Selskabet har allerede forskellige store koncerner på kundelisten, heriblandt Hitachi, Coloplas og Topshop, hedder det.

Ifølge Vækstfonden er der meget stort potentiale i Area9 Lyceuyms tilgang til området, hvor man altså sigter efter hele tiden at ramme den enkelte studerendes behov og niveau.

Vækstfonden meddeler, at fonden vil ‘understøtte Area9 i at blive et internationalt fyrtårn på området for læringsteknologi.’

“Vi forventer, at uddannelse og læring står over for en revolution i måde, som vi allesammen skal lære på ved hjælp af kunstig intelligens og anden robotteknologi samt adaptive og personificerede læringsalgoritmer,” lyder det fra Vækstfondens direktør, Christian Motzfeldt.

Ifølge Finans øjner Vækstfonden et såkaldt tilbageløb på op mod en milliard kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere