Artikel top billede

Vækstfonden pumper rekord-beløb ind i dansk it-firma: Får 190 millioner i fondens største investering nogensinde

Vækstfonden skyder 190 millioner kroner i det danske it-firma Area9 Lyceum.

Den danske stats investeringsfond, Vækstfonden, investerer hele 190 millioner kroner i it-selskabet Area9 Lyceum.

Det er Vækstfondens største enkeltstående investering til dato.

Med investeringen overtager fonden 20 procent af selskabet, der ejes af Area9 Invest, som ejes af Ulrik Juul Christensen, Chaudri Khurram Jamil, Tommy Højfeld Frahm Olesen og Asger Kunuk Alstrup Palm.

Area9 Invest landede i 2015/16 et underskud efter skat på 39,7 millioner kroner. I fjor tabte selskabet 30,9 millioner kroner.

Area9 Lyceum står bag en række personaliserede og webbaserede læringsmoduler til skoleelever, studerende og medarbejdere, der skal efteruddannes.

Modulerne kan løbende tilpasses den enkelte brugers niveau og behov.

“Vores mål er at skabe verdens førende læringsteknologiske virksomhed til såvel uddannelsessektoren som erhvervslivet. Og forhåbentligt kan det skabe et kraftcenter i Danmark for uddannelsesteknologi og forskning,” lyder det fra Ulrik Juul Christensen, der er administrerende direktør i det danske selskab, læge og forsker i uddannelse og læring.

E-learningsselskabet Area9 blev stiftet i 2006 og de fire stiftere blev rige, da 95 procent af selskabet i 2014 blev solgt til det amerikanske forlag McGraw-Hill.

Det kan du læse mere om her: Dansk it-firma solgt for en formue: Stiftere scorer kvart milliard hver

For få dage siden udløb den konkurrenceklausul, som de fire stiftere indgik med forlaget i forbindelse med købet. Det giver nu plads til udvikling af Area9 Lyceum.

Ifølge Finans beholdte de fire stiftere nemlig en stor del af teknikken samt metoderne bag dem, da de solgte til amerikanerne for tre år siden.

Spilder store beløb

Ifølge Area9 Lyceum spildes der hvert eneste år meget store millionbeløb på efteruddannelse, som ikke har nogen som helst effekt og som ikke skaber værdi for hverken medarbejderne eller virksomheden.

Dette skyldes, at mange af uddannelses-forløbene er standardiserede og ikke skræddersyede til den enkelte, hedder det.

Selskabet har allerede forskellige store koncerner på kundelisten, heriblandt Hitachi, Coloplas og Topshop, hedder det.

Ifølge Vækstfonden er der meget stort potentiale i Area9 Lyceuyms tilgang til området, hvor man altså sigter efter hele tiden at ramme den enkelte studerendes behov og niveau.

Vækstfonden meddeler, at fonden vil ‘understøtte Area9 i at blive et internationalt fyrtårn på området for læringsteknologi.’

“Vi forventer, at uddannelse og læring står over for en revolution i måde, som vi allesammen skal lære på ved hjælp af kunstig intelligens og anden robotteknologi samt adaptive og personificerede læringsalgoritmer,” lyder det fra Vækstfondens direktør, Christian Motzfeldt.

Ifølge Finans øjner Vækstfonden et såkaldt tilbageløb på op mod en milliard kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere