Artikel top billede

(Foto: Ole Hartmann Schmidt/TDC)

TDC er blevet til lillebror på det nordiske telemarked

TDC bliver ikke en storspiller på det skandinaviske telemarked, hvor mulighederne er ved at være udtømte.

Svenske Tele2’s opkøb af Sveriges næststørste kabelselskab, Com Hem, rokker ved magtbalancen på det nordiske telemarked, skriver Finans.

For et år siden skrev den svenske avis Dagens Industri, at TDC overvejede at købe netop Com Hem som et slags modsvar på Telias mulige, daværende planer på at byde på TDC.

Det kan du læse mere om her: Opkøbsplaner rumler: Telia på vej til at købe TDC.

Med den kommende fusion mellem Tele2 og Com Hem er mulighederne for at etablere sig som skandinavisk telegigant ved at være udtømte, skriver Finans.

“TDC har ikke pengene til at købe Com Hem, og TDC har selvfølgelig fået færre kort på hånden til at skabe en stor skandinavisk teleforretning. Men det ville være et kæmpe sats for TDC at købe en kabel-tv-operatør i Sverige, hvor TDC ingen mobilforretning har. Så forsvinder synergieffekterne nemlig,” siger den norske teleanalytiker Peter Kurs Nielsen til avisen.

Han peger på, at TDC nu ‘gør sig selv til et interessant emne for udenlandske giganter,’ da selskabet ikke selv har købt op.

TDC har for tiden en markedsværdi i omegnen af 52 milliarder kroner, hedder det.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere