Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Danske Columbus vokser voldsomt - har nu langt flere medarbejdere i Sverige end i Danmark

Columbus’ kæmpe-opkøb af svenske iStone betyder, at det “danske” selskab nu har flere medarbejdere i Sverige end i Danmark.

Tidligere på måneden kunne Columbus meddele, at købet af svenske iStone, der har kontorer i 13 lande og en omsætning på omkring 600 millioner danske kroner, nu var faldet officielt på plads.

“iStone, der er førende leverandør af forretningsapplikationer og e-commerceløsninger i Sverige og Norge tilfører Columbus mere end 600 højt kvalificerede medarbejdere, og Columbus bliver dermed markedsledende i Norden,” lød det fra Columbus.

Læs mere her: Kæmpe it-opkøb er en realitet: Columbus køber it-selskab med 600 medarbejdere

Det har tidligere været meldt ud, at Columbus i alt ville betale mellem 320 millioner kroner og 427 millioner kroner for iStone, og der er uanset det præcise beløb tale om et ganske stort opkøb efter danske/svenske standarder.

Købet af iStone betyder blandt andet, at Columbus vokser med 50 procent både omsætnings- og medarbejdermæssigt. Med købet af iStone har Columbus over 2.000 medarbejdere i 19 lande.

Sverige bliver størst

Købet af iStone betyder samtidig, at Columbus nu har flere medarbejdere i Sverige end i Danmark.

Det fortæller koncernchef i Columbus, Thomas Honoré, i et interview til vores svenske søstermagasin, ComputerSweden.

Her kan man læse, at Columbus nu har 2.055 ansatte. Heraf sidder kun 300 i Danmark, mens der derudover blandt andet er 300 i USA, 250 i Storbritannien, 200 i Indien - og omkring 450 fra iStone i Sverige.

Sverige bliver dermed også Columbus’ største land rent medarbejdermæssigt.

“Det, der var ekstra interesant ved iStone, var, at vi ikke tidligere har været i Sverige. Det er svært at arbejde i Norden, hvis du ikke er i det største land, men det er vi nu."

"Eftersom fremstillings-industrien er en stor del af vores virksomhed, var det ekstra vigtigt, da Sverige er et stærkt industriland,” siger Thomas Honoré blandt andet til ComputerSweden.

Det er tidligere blevet meldt ud, at sammensmeltningen af Columbus og iStone vil ske gradvist over de kommende år, og at iStone til at starte med vil fortsætte sin daglige drift og så arbejde sammen med Columbus på nye forretningsområder.

iStone kommer til at få navnet ‘iStone - a Columbus company.’"

Læs også:

Kæmpe it-opkøb er en realitet: Columbus køber it-selskab med 600 medarbejdere

Columbus-boss har brugt flere år på kæmpe-opkøbet af iStone: "Vi forhandlede helt indtil klokken 23:45 i går"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere