Artikel top billede

Danske Columbus vokser voldsomt - har nu langt flere medarbejdere i Sverige end i Danmark

Columbus’ kæmpe-opkøb af svenske iStone betyder, at det “danske” selskab nu har flere medarbejdere i Sverige end i Danmark.

Tidligere på måneden kunne Columbus meddele, at købet af svenske iStone, der har kontorer i 13 lande og en omsætning på omkring 600 millioner danske kroner, nu var faldet officielt på plads.

“iStone, der er førende leverandør af forretningsapplikationer og e-commerceløsninger i Sverige og Norge tilfører Columbus mere end 600 højt kvalificerede medarbejdere, og Columbus bliver dermed markedsledende i Norden,” lød det fra Columbus.

Læs mere her: Kæmpe it-opkøb er en realitet: Columbus køber it-selskab med 600 medarbejdere

Det har tidligere været meldt ud, at Columbus i alt ville betale mellem 320 millioner kroner og 427 millioner kroner for iStone, og der er uanset det præcise beløb tale om et ganske stort opkøb efter danske/svenske standarder.

Købet af iStone betyder blandt andet, at Columbus vokser med 50 procent både omsætnings- og medarbejdermæssigt. Med købet af iStone har Columbus over 2.000 medarbejdere i 19 lande.

Sverige bliver størst

Købet af iStone betyder samtidig, at Columbus nu har flere medarbejdere i Sverige end i Danmark.

Det fortæller koncernchef i Columbus, Thomas Honoré, i et interview til vores svenske søstermagasin, ComputerSweden.

Her kan man læse, at Columbus nu har 2.055 ansatte. Heraf sidder kun 300 i Danmark, mens der derudover blandt andet er 300 i USA, 250 i Storbritannien, 200 i Indien - og omkring 450 fra iStone i Sverige.

Sverige bliver dermed også Columbus’ største land rent medarbejdermæssigt.

“Det, der var ekstra interesant ved iStone, var, at vi ikke tidligere har været i Sverige. Det er svært at arbejde i Norden, hvis du ikke er i det største land, men det er vi nu."

"Eftersom fremstillings-industrien er en stor del af vores virksomhed, var det ekstra vigtigt, da Sverige er et stærkt industriland,” siger Thomas Honoré blandt andet til ComputerSweden.

Det er tidligere blevet meldt ud, at sammensmeltningen af Columbus og iStone vil ske gradvist over de kommende år, og at iStone til at starte med vil fortsætte sin daglige drift og så arbejde sammen med Columbus på nye forretningsområder.

iStone kommer til at få navnet ‘iStone - a Columbus company.’"

Læs også:

Kæmpe it-opkøb er en realitet: Columbus køber it-selskab med 600 medarbejdere

Columbus-boss har brugt flere år på kæmpe-opkøbet af iStone: "Vi forhandlede helt indtil klokken 23:45 i går"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere