Artikel top billede

Foto: Steffen Villadsen (Foto: Christoffer Lund-Hansen)

Columbus-boss har brugt flere år på kæmpe-opkøbet af iStone: "Vi forhandlede helt indtil klokken 23:45 i går"

Interview: Columbus topchef Thomas Honoré har brugt flere år på at lande dagens aftale om et opkøb af svenske iStone. "Jeg har været rigtig meget i Stockholm. Jeg er også i Stockholm nu," fortæller han efter lange forhandlinger.

Opkøbet af svenske iStone og dertilhørende 600 medarbejdere er ikke noget, man bare lige lander. 

Tidligere torsdag satte Columbus-boss Thomas Honoré sin signatur på en aftale om, at Columbus køber godt halvdelen af den svenske virksomhed iStone for 173 millioner kroner og resten af selskabet fordelt over de kommende tre år. 

Forud for sådan en aftale går ikke bare måneder, men års arbejde. Det forklarer en lidt træt Thomas Honoré, der er topchef for danske Columbus. 

"Vi tog kontakt til iStone for nogle år siden. Det er nok tre år siden, hvor vi holdt nogle møder med dem, og på det tidspunkt var der nogle ting, der skulle falde på plads for dem og for os, så det var ikke den rigtige timing. Men vi har holdt kontakten ved lige og mødtes i forskellige sammenhæng."

Læs mere om handlen her: Columbus køber svensk it-firma med 600 ansatte: I gang med at overtage iStone

Stockholm tur/retur

Netop møderne har været vigtige i forbindelse med dagens aftale med svenskerne. 

Thomas Honoré har nemlig holdt mange møder med firmaet, der har hjemme i Stockholm, og det har givet ham anledning til at stifte bedre bekendskab med den svenske hovedstad. 

“Jeg har været rigtig meget i Stockholm. Jeg er også i Stockholm nu,” siger han og griner. 

"Jeg har været involveret i en masse møder. De har været hos os i København, og vi har været hos dem i Stockholm for at finde ud af, om vi havde samme holdning til forretning og samme forståelse for kunderne. Vi synes. at der er et godt kulturelt match, så derfor giver det hele god mening."

Læs mere om Columbus her: Columbus har fundet effektiv vækst-opskrift: Udnytter virksomhedernes it-fokus

Gjort en god handel

Prisen for overtagelsen af svenskerne blev i udgangspunktet 173 millioner kroner. 

For det beløb overtager Columbus 2. januar 2018 51 procent af aktierne i iStone.

De resterende 49 procent af virksomheden køber danske Columbus over en periode på tre år.

Derfor kan den endelige pris for opkøbet da også komme til at svinge et sted mellem 320 og 427 millioner danske kroner.

Thomas Honoré er ganske godt tilfreds med handlen, men som han også har kæmpet hårdt for. 

"Vi forhandlede indtil klokken 23I45 i går [onsdag aften, red], og så skulle vi bruge noget til at få alle papirerne på plads. Der er blevet forhandlet helt til det sidste," siger han. 

Men selvom underskriften er sat og aftalen dermed er indgået, så er Honoré ikke på vej hjem til København endnu. 

"Nu tager jeg på en rundtur til kontorerne i Malmø, Göteborg og Oslo for at mødes med medarbejdere, aktionærer og kunder.”

Så du er ikke på vej i lufthavnen for at tage en flyver hjem?

“Nej, arbejdet begynder først nu.”

Læs mere om Columbus her: Skattetryk og mangel på folk presser Columbus til at ansætte folk i udlandet: "En dansk medarbejder er konstant i konkurrence med en global medarbejder"

Læs om Thomas Honorés møde med Microsofts topchef her: "Så lige pludselig bliver jeg ringet op af Microsoft, der fortæller, at Steve Ballmer gerne vil have et møde med os"




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere