Artikel top billede

Microsoft trækker stikket på Windows 8.1 - du har en sidste chance for at opgradere gratis til Windows 10

Microsoft lukker for support af Windows 8.1, som sendes til de evige jagtmarker. Der er dog stadig en enkelt mulighed tilbage for at gratis at opgradere til Windows 10. Men du skal skynde dig.

Styresystemet Windows 8.1 har modtaget sin allersidste mainstream-opdatering fra Microsoft.

Det skete for en uge siden - fem år efter lanceringen af Windows 8.1 - da Windows 8.1 nåede slutdatoen for mainstream support. Det betyder, at der ikke vil blvie udsendt flere opgraderinger, bugfixes eller nye features til systemet.

Til gengæld har Microsoft valgt at forsætte med at udsende sikkerhedsopdateringer til Windows 8.1 i yderligere fem år. 

Microsoft har længe forsøgt at få så mange Windows-brugere som overhovedet muligt til at opgradere til Windows 10 - ikke mindst med muligheden for gratis opgradering.

Det har mange da også benyttet sig af, hvilket du kan læse mere om her: Microsofts plan virker: Så mange Windows-computere har nu den nyeste version af Windows 10

Men omkring syv procent af brugerne sværger stadig til Windows 8.1. Verdens mest udbredte Windows-styresystem er fortsat Windows 7 med en brugerandel på hele 45 procent. Det forlængst pensionerede Windows XP anvendes af 7,7 procent af brugerne.

Sidste chance

Sidder man nu med Windows 8.1 på sin maskine og ærgrer sig over, at man har misset denne mulighed for gratis opgradering, er der en allersidste chance.

Microsoft tilbyder nemlig en allersidste mulighed for gratis opgradering på dette site for alle brugere, der anvender såkaldt ‘assistive technologies.’

Det dækker over eksempelvis skærm-læsere, Braille-tastaturer til svagtseende og lignende.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau er betegnelsen ret bred, og Microsoft lægger ikke op til tjek af, om man faktisk anvender forskellige teknologiske hjælpemidler, der formelt kræves for at kunne opgradere kvit og frit.

Man skal dog skynde sig, da smuthullet lukker i dag, 16. januar.

Oprindeligt ville Microsoft lukke for smuthullet ved årsskiftet, men forlængede siden fristen.

Læs også:

Har du stadig Windows 7 eller 8? Bestemte Windows-brugere kan stadig nå at opgradere gratis til Windows 10

Microsofts Spectre-modtræk gør Windows 10 lidt langsommere - men Windows 7 og 8 bliver hårdt ramt

Microsofts dilemma: Windows 7 skal pensioneres om to et halvt år - men er stadig verdens mest udbredte styresystem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere