Artikel top billede

(Foto: Msdn.com)

Microsoft trækker stikket på Windows 8.1 - du har en sidste chance for at opgradere gratis til Windows 10

Microsoft lukker for support af Windows 8.1, som sendes til de evige jagtmarker. Der er dog stadig en enkelt mulighed tilbage for at gratis at opgradere til Windows 10. Men du skal skynde dig.

Styresystemet Windows 8.1 har modtaget sin allersidste mainstream-opdatering fra Microsoft.

Det skete for en uge siden - fem år efter lanceringen af Windows 8.1 - da Windows 8.1 nåede slutdatoen for mainstream support. Det betyder, at der ikke vil blvie udsendt flere opgraderinger, bugfixes eller nye features til systemet.

Til gengæld har Microsoft valgt at forsætte med at udsende sikkerhedsopdateringer til Windows 8.1 i yderligere fem år. 

Microsoft har længe forsøgt at få så mange Windows-brugere som overhovedet muligt til at opgradere til Windows 10 - ikke mindst med muligheden for gratis opgradering.

Det har mange da også benyttet sig af, hvilket du kan læse mere om her: Microsofts plan virker: Så mange Windows-computere har nu den nyeste version af Windows 10

Men omkring syv procent af brugerne sværger stadig til Windows 8.1. Verdens mest udbredte Windows-styresystem er fortsat Windows 7 med en brugerandel på hele 45 procent. Det forlængst pensionerede Windows XP anvendes af 7,7 procent af brugerne.

Sidste chance

Sidder man nu med Windows 8.1 på sin maskine og ærgrer sig over, at man har misset denne mulighed for gratis opgradering, er der en allersidste chance.

Microsoft tilbyder nemlig en allersidste mulighed for gratis opgradering på dette site for alle brugere, der anvender såkaldt ‘assistive technologies.’

Det dækker over eksempelvis skærm-læsere, Braille-tastaturer til svagtseende og lignende.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau er betegnelsen ret bred, og Microsoft lægger ikke op til tjek af, om man faktisk anvender forskellige teknologiske hjælpemidler, der formelt kræves for at kunne opgradere kvit og frit.

Man skal dog skynde sig, da smuthullet lukker i dag, 16. januar.

Oprindeligt ville Microsoft lukke for smuthullet ved årsskiftet, men forlængede siden fristen.

Læs også:

Har du stadig Windows 7 eller 8? Bestemte Windows-brugere kan stadig nå at opgradere gratis til Windows 10

Microsofts Spectre-modtræk gør Windows 10 lidt langsommere - men Windows 7 og 8 bliver hårdt ramt

Microsofts dilemma: Windows 7 skal pensioneres om to et halvt år - men er stadig verdens mest udbredte styresystem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere