Artikel top billede

(Foto: Msdn.com)

Microsoft trækker stikket på Windows 8.1 - du har en sidste chance for at opgradere gratis til Windows 10

Microsoft lukker for support af Windows 8.1, som sendes til de evige jagtmarker. Der er dog stadig en enkelt mulighed tilbage for at gratis at opgradere til Windows 10. Men du skal skynde dig.

Styresystemet Windows 8.1 har modtaget sin allersidste mainstream-opdatering fra Microsoft.

Det skete for en uge siden - fem år efter lanceringen af Windows 8.1 - da Windows 8.1 nåede slutdatoen for mainstream support. Det betyder, at der ikke vil blvie udsendt flere opgraderinger, bugfixes eller nye features til systemet.

Til gengæld har Microsoft valgt at forsætte med at udsende sikkerhedsopdateringer til Windows 8.1 i yderligere fem år. 

Microsoft har længe forsøgt at få så mange Windows-brugere som overhovedet muligt til at opgradere til Windows 10 - ikke mindst med muligheden for gratis opgradering.

Det har mange da også benyttet sig af, hvilket du kan læse mere om her: Microsofts plan virker: Så mange Windows-computere har nu den nyeste version af Windows 10

Men omkring syv procent af brugerne sværger stadig til Windows 8.1. Verdens mest udbredte Windows-styresystem er fortsat Windows 7 med en brugerandel på hele 45 procent. Det forlængst pensionerede Windows XP anvendes af 7,7 procent af brugerne.

Sidste chance

Sidder man nu med Windows 8.1 på sin maskine og ærgrer sig over, at man har misset denne mulighed for gratis opgradering, er der en allersidste chance.

Microsoft tilbyder nemlig en allersidste mulighed for gratis opgradering på dette site for alle brugere, der anvender såkaldt ‘assistive technologies.’

Det dækker over eksempelvis skærm-læsere, Braille-tastaturer til svagtseende og lignende.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau er betegnelsen ret bred, og Microsoft lægger ikke op til tjek af, om man faktisk anvender forskellige teknologiske hjælpemidler, der formelt kræves for at kunne opgradere kvit og frit.

Man skal dog skynde sig, da smuthullet lukker i dag, 16. januar.

Oprindeligt ville Microsoft lukke for smuthullet ved årsskiftet, men forlængede siden fristen.

Læs også:

Har du stadig Windows 7 eller 8? Bestemte Windows-brugere kan stadig nå at opgradere gratis til Windows 10

Microsofts Spectre-modtræk gør Windows 10 lidt langsommere - men Windows 7 og 8 bliver hårdt ramt

Microsofts dilemma: Windows 7 skal pensioneres om to et halvt år - men er stadig verdens mest udbredte styresystem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere