Artikel top billede

Mærsk efter cyberangreb: “Vi måtte installere 4.000 nye servere, 45.000 nye pc'er og 2.500 applikationer. På 10 dage”

Mærsk måtte geninstallere tusindvis af servere, computere og applikationer på få dage under Petya-angrebet i slutningen af juni 2017 .

A.P. Møller-Mærsk blev hårdt ramt af Petya/NotPetya-angrebet sidste år, og cyberangrebet endte med at koste den danske rederigigant omkring to milliarder kroner.

Cyberangreb er også højt på dagsordenen på World Economic Forum, der løber af stablen i Davos i disse dage, og her fortæller bestyrelsesformand i Mærsk Jim Hagemann Snabe, at Petya tvang virksomheden til at genopbygge al virksomhedens it på mindre end to uger.

“Basalt set var vi nødt til at geninstallere hele vores infrastruktur. Vi måtte installere 4.000 nye servere, 45.000 nye pc'er og 2.500 applikationer. Det blev gjort over 10 dage,” lyder det fra Jim Hagemann Snabe.

Mærsk har fået stor ros for sin håndtering af cyberangrebet, og ifølge bestyrelsesformanden har Petya/NotPetya været et vink med en vognstang om, hvor vigtigt it-sikkerhed bliver i fremtiden for at være en succesfuld virksomhed.

“Det var et wakeup call. Et dyrt wakeup call, men også et meget vigtigt et. Vi var gennemsnitlige på cybersikkerhed - ligesom så mange andre virksomheder. Men dette her var et wakeup call om, at vi skal blive ikke bare gode - vi skal gøre god cybersikkerhed til en konkurrencefordel.”

Jim Hagemann Snabe overtog posten som bestyrelsesformand for A.P. Møller-Mærsk i februar 2017. Du kan se hele video-interviewet med ham fra Davos herunder.

Læs også: Nyt regnskab slår fast: Cyberangreb har kostet Mærsk næsten to milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere