Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Dell overvejer at sælge hele butikken: Børsnotering kan være på vej

Dell Technologies er gået i tænkeboks for at overveje selskabets ‘strategiske muligheder’ for at nedbringe tårnhøj gæld. En børsnotering kan være på vej.

Under fem år efter, at Dell Technologies blev afnoteret fra børsen og tilbagekøbt af stifter Michael Dell, overvejer selskabet igen et salg i form af en børsnotering.

Michael Dell er ifølge flere amerikanske medier gået i tænkeboks for at overveje selskabets ‘strategiske muligheder,’ som det hedder.

Det sker i bestræbelserne på at øge selskabets omsætning og kapitalgrundlag, som skal bane vejen for yderligere vækst.

Dell Technologies bestyrelse skal mødes senere på måneden. Her står punktet højt på dagsordenen.

Ifølge unavngivne kilder er det dog også muligt, at Dell-bestyrelsen vælger at lægge muligheden for en børsnotering i skuffen.

Købt tilbage

Dell har tidligere været børsnoteret i en årrække.

Men selskabets stifter og topchef, Michael Dell, besluttede i 2013 at købe hele butikken tilbage på egne hænder sammen med kapitalfonden Silver Lake Management.

Michael Dell mente, at de processer og regnskabsmæsige afrapporteringskrav, der følger med en børsnotering, bremsede for selskabets manøvre-dygtighed.

Det kan du læse mere om her: Derfor er Dell tvunget til at sælge sig selv.

Senere købte Dell storage-kæmpen EMC. Med i købet fulgte EMC’s hovedandel af softwareselskabet VMware.

Og med VMware fulgte en stor gæld.

Det er ikke mindst denne gæld, som en børsnotering eller et salg kunne skaffe kapital til at få nedbragt, hedder det.

Dell Technologies skylder i øjeblikket omkring 46 milliarder dollar - 276 milliarder kroner - væk. Heraf forfalder en stor del i år eller til næste år.

Ifølge Bloomberg er en anden løsning at overtage også den resterende del af VMware, hvis aktiekurs er steget 60 procent i det seneste år.

Læs også: Verdens største it-firma på plads: EMC er nu smedet sammen med Dell i gigantfusion.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere