Artikel top billede

Dell overvejer at sælge hele butikken: Børsnotering kan være på vej

Dell Technologies er gået i tænkeboks for at overveje selskabets ‘strategiske muligheder’ for at nedbringe tårnhøj gæld. En børsnotering kan være på vej.

Under fem år efter, at Dell Technologies blev afnoteret fra børsen og tilbagekøbt af stifter Michael Dell, overvejer selskabet igen et salg i form af en børsnotering.

Michael Dell er ifølge flere amerikanske medier gået i tænkeboks for at overveje selskabets ‘strategiske muligheder,’ som det hedder.

Det sker i bestræbelserne på at øge selskabets omsætning og kapitalgrundlag, som skal bane vejen for yderligere vækst.

Dell Technologies bestyrelse skal mødes senere på måneden. Her står punktet højt på dagsordenen.

Ifølge unavngivne kilder er det dog også muligt, at Dell-bestyrelsen vælger at lægge muligheden for en børsnotering i skuffen.

Købt tilbage

Dell har tidligere været børsnoteret i en årrække.

Men selskabets stifter og topchef, Michael Dell, besluttede i 2013 at købe hele butikken tilbage på egne hænder sammen med kapitalfonden Silver Lake Management.

Michael Dell mente, at de processer og regnskabsmæsige afrapporteringskrav, der følger med en børsnotering, bremsede for selskabets manøvre-dygtighed.

Det kan du læse mere om her: Derfor er Dell tvunget til at sælge sig selv.

Senere købte Dell storage-kæmpen EMC. Med i købet fulgte EMC’s hovedandel af softwareselskabet VMware.

Og med VMware fulgte en stor gæld.

Det er ikke mindst denne gæld, som en børsnotering eller et salg kunne skaffe kapital til at få nedbragt, hedder det.

Dell Technologies skylder i øjeblikket omkring 46 milliarder dollar - 276 milliarder kroner - væk. Heraf forfalder en stor del i år eller til næste år.

Ifølge Bloomberg er en anden løsning at overtage også den resterende del af VMware, hvis aktiekurs er steget 60 procent i det seneste år.

Læs også: Verdens største it-firma på plads: EMC er nu smedet sammen med Dell i gigantfusion.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere