Artikel top billede

Dell overvejer at sælge hele butikken: Børsnotering kan være på vej

Dell Technologies er gået i tænkeboks for at overveje selskabets ‘strategiske muligheder’ for at nedbringe tårnhøj gæld. En børsnotering kan være på vej.

Under fem år efter, at Dell Technologies blev afnoteret fra børsen og tilbagekøbt af stifter Michael Dell, overvejer selskabet igen et salg i form af en børsnotering.

Michael Dell er ifølge flere amerikanske medier gået i tænkeboks for at overveje selskabets ‘strategiske muligheder,’ som det hedder.

Det sker i bestræbelserne på at øge selskabets omsætning og kapitalgrundlag, som skal bane vejen for yderligere vækst.

Dell Technologies bestyrelse skal mødes senere på måneden. Her står punktet højt på dagsordenen.

Ifølge unavngivne kilder er det dog også muligt, at Dell-bestyrelsen vælger at lægge muligheden for en børsnotering i skuffen.

Købt tilbage

Dell har tidligere været børsnoteret i en årrække.

Men selskabets stifter og topchef, Michael Dell, besluttede i 2013 at købe hele butikken tilbage på egne hænder sammen med kapitalfonden Silver Lake Management.

Michael Dell mente, at de processer og regnskabsmæsige afrapporteringskrav, der følger med en børsnotering, bremsede for selskabets manøvre-dygtighed.

Det kan du læse mere om her: Derfor er Dell tvunget til at sælge sig selv.

Senere købte Dell storage-kæmpen EMC. Med i købet fulgte EMC’s hovedandel af softwareselskabet VMware.

Og med VMware fulgte en stor gæld.

Det er ikke mindst denne gæld, som en børsnotering eller et salg kunne skaffe kapital til at få nedbragt, hedder det.

Dell Technologies skylder i øjeblikket omkring 46 milliarder dollar - 276 milliarder kroner - væk. Heraf forfalder en stor del i år eller til næste år.

Ifølge Bloomberg er en anden løsning at overtage også den resterende del af VMware, hvis aktiekurs er steget 60 procent i det seneste år.

Læs også: Verdens største it-firma på plads: EMC er nu smedet sammen med Dell i gigantfusion.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere