Artikel top billede

SAP’s danske chef færdig på posten - afløser tiltræder straks

SAP’s danske chef, Anders Feddersen, stopper som landechef efter blot tre år på posten. Ny dansk ledelse på plads.

SAP’s danske landechef, Anders Feddersen, stopper på posten efter blot tre år på posten.

I stedet trækker SAP nu den tidligere danske topchef, Jørn Bo Jacobsen, ind på posten som country manager. Det meddeler SAP i en pressemeddelelse.

"Jørn Jacobsen vender tilbage til en velkendt rolle, når han i dag tiltræder som ny country manager for SAP Danmark," lyder det fra SAP.

Det betyder, at Anders Feddersen nu stopper som øverste, danske chef for selskabet, der herhjemme beskæftiger omkring 200 medarbejdere.

Jørn Jacobsen var danske landechef i SAP fra 2011 til 2014 og har i det seneste års tid været nordisk chef for innovation og teknologi i selskabet.

Det er netop innovation og udviklingen i virksomhederne, som det skiftet på posten sigter imod i en tid, hvor erhvervslivet generelt er i fuld sving med at omstillinge til den digitale virkelighed.

Ifølge SAP bliver en af Jørn Bo Jacobsens vigtigste opgaver at videreudvikle organisationens kompetencer "i forhold til at hjælpe virksomheder med at få styr på data, innovation og nye forretningsmodeller," som det hedder.

SAP meddeler, at Jørn Bo Jacobsen er bevidst om, at hans opgave i dag ikke er den samme som sidste gang, han var country manager for selskabet.

"Der er kommet endnu mere tryk på den digitale udvikling. Derfor skal vi som organisation arbejde endnu hårdere for at styrke vores kompetencer til bedre at hjælpe danske virksomheder med yderligere at sætte strøm til deres processer og gentænke forretningsmodeller, der i visse tilfælde ikke har ændret sig væsentligt i mange år," lyder det fra den nye direktør.

SAP er godt i gang med en stor transformation, der skal føre selskabet bort fra dets klassiske snit som stort ERP-firma med fokus på de allerstørste virksomheder til at blive en langt mere agil, bred og kunde-orienteret butik - endda med nye kunder, der ikke ellers har anvendt SAP.

Central står ikke mindst cloud-computuing.

Mange opkøb

Det tyske selskab har i de senere år opkøbt en række virksomheder inden for områder som HR, cloud, mobility og business intelligence, der har udvidet selskabets produkt-vifte ret betydeligt.

Selskabets daværende danske topchef, Jim Hagemann Snabe, har tidligere fortalt til Computerworld, at opkøbene har fundet sted for at udvikle - og ikke for at konsolidere - i en kategori.

Det kan du læse mere om her: Derfor køber SAP op.

Hele fokus for selskabet er nu digitaliseringen af arbejdsgange, produktion og af hele virksomheden. Og her handler det om at tænke hele kunderejsen ind - og ikke kun innovation og R&D, har Anders Feddersen tidligere fortalt Computerworld om.

Det kan du læse mere om her: Alle taler om digitalisering - men spørgsmålet er, om du er god nok til at levere varen.

Læs også:

"SAP kom lidt sent ind i hele cloud-udviklingen, men man indså så ret hurtigt, at hvis ikke vi satser på det, så er vi ude af business"

Ny dansk SAP-chef: Her er min plan med SAP Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere