Artikel top billede

(Foto: HANS SØNDERGAARD - SOENDERGAARD.COM / Hans Soendergaard Hans Søndergaard_SOENDERGAARD.COM)

SAP’s danske chef færdig på posten - afløser tiltræder straks

SAP’s danske chef, Anders Feddersen, stopper som landechef efter blot tre år på posten. Ny dansk ledelse på plads.

SAP’s danske landechef, Anders Feddersen, stopper på posten efter blot tre år på posten.

I stedet trækker SAP nu den tidligere danske topchef, Jørn Bo Jacobsen, ind på posten som country manager. Det meddeler SAP i en pressemeddelelse.

"Jørn Jacobsen vender tilbage til en velkendt rolle, når han i dag tiltræder som ny country manager for SAP Danmark," lyder det fra SAP.

Det betyder, at Anders Feddersen nu stopper som øverste, danske chef for selskabet, der herhjemme beskæftiger omkring 200 medarbejdere.

Jørn Jacobsen var danske landechef i SAP fra 2011 til 2014 og har i det seneste års tid været nordisk chef for innovation og teknologi i selskabet.

Det er netop innovation og udviklingen i virksomhederne, som det skiftet på posten sigter imod i en tid, hvor erhvervslivet generelt er i fuld sving med at omstillinge til den digitale virkelighed.

Ifølge SAP bliver en af Jørn Bo Jacobsens vigtigste opgaver at videreudvikle organisationens kompetencer "i forhold til at hjælpe virksomheder med at få styr på data, innovation og nye forretningsmodeller," som det hedder.

SAP meddeler, at Jørn Bo Jacobsen er bevidst om, at hans opgave i dag ikke er den samme som sidste gang, han var country manager for selskabet.

"Der er kommet endnu mere tryk på den digitale udvikling. Derfor skal vi som organisation arbejde endnu hårdere for at styrke vores kompetencer til bedre at hjælpe danske virksomheder med yderligere at sætte strøm til deres processer og gentænke forretningsmodeller, der i visse tilfælde ikke har ændret sig væsentligt i mange år," lyder det fra den nye direktør.

SAP er godt i gang med en stor transformation, der skal føre selskabet bort fra dets klassiske snit som stort ERP-firma med fokus på de allerstørste virksomheder til at blive en langt mere agil, bred og kunde-orienteret butik - endda med nye kunder, der ikke ellers har anvendt SAP.

Central står ikke mindst cloud-computuing.

Mange opkøb

Det tyske selskab har i de senere år opkøbt en række virksomheder inden for områder som HR, cloud, mobility og business intelligence, der har udvidet selskabets produkt-vifte ret betydeligt.

Selskabets daværende danske topchef, Jim Hagemann Snabe, har tidligere fortalt til Computerworld, at opkøbene har fundet sted for at udvikle - og ikke for at konsolidere - i en kategori.

Det kan du læse mere om her: Derfor køber SAP op.

Hele fokus for selskabet er nu digitaliseringen af arbejdsgange, produktion og af hele virksomheden. Og her handler det om at tænke hele kunderejsen ind - og ikke kun innovation og R&D, har Anders Feddersen tidligere fortalt Computerworld om.

Det kan du læse mere om her: Alle taler om digitalisering - men spørgsmålet er, om du er god nok til at levere varen.

Læs også:

"SAP kom lidt sent ind i hele cloud-udviklingen, men man indså så ret hurtigt, at hvis ikke vi satser på det, så er vi ude af business"

Ny dansk SAP-chef: Her er min plan med SAP Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere