Artikel top billede

(Foto: HANS SØNDERGAARD - SOENDERGAARD.COM / Hans Soendergaard Hans Søndergaard_SOENDERGAARD.COM)

SAP’s danske chef færdig på posten - afløser tiltræder straks

SAP’s danske chef, Anders Feddersen, stopper som landechef efter blot tre år på posten. Ny dansk ledelse på plads.

SAP’s danske landechef, Anders Feddersen, stopper på posten efter blot tre år på posten.

I stedet trækker SAP nu den tidligere danske topchef, Jørn Bo Jacobsen, ind på posten som country manager. Det meddeler SAP i en pressemeddelelse.

"Jørn Jacobsen vender tilbage til en velkendt rolle, når han i dag tiltræder som ny country manager for SAP Danmark," lyder det fra SAP.

Det betyder, at Anders Feddersen nu stopper som øverste, danske chef for selskabet, der herhjemme beskæftiger omkring 200 medarbejdere.

Jørn Jacobsen var danske landechef i SAP fra 2011 til 2014 og har i det seneste års tid været nordisk chef for innovation og teknologi i selskabet.

Det er netop innovation og udviklingen i virksomhederne, som det skiftet på posten sigter imod i en tid, hvor erhvervslivet generelt er i fuld sving med at omstillinge til den digitale virkelighed.

Ifølge SAP bliver en af Jørn Bo Jacobsens vigtigste opgaver at videreudvikle organisationens kompetencer "i forhold til at hjælpe virksomheder med at få styr på data, innovation og nye forretningsmodeller," som det hedder.

SAP meddeler, at Jørn Bo Jacobsen er bevidst om, at hans opgave i dag ikke er den samme som sidste gang, han var country manager for selskabet.

"Der er kommet endnu mere tryk på den digitale udvikling. Derfor skal vi som organisation arbejde endnu hårdere for at styrke vores kompetencer til bedre at hjælpe danske virksomheder med yderligere at sætte strøm til deres processer og gentænke forretningsmodeller, der i visse tilfælde ikke har ændret sig væsentligt i mange år," lyder det fra den nye direktør.

SAP er godt i gang med en stor transformation, der skal føre selskabet bort fra dets klassiske snit som stort ERP-firma med fokus på de allerstørste virksomheder til at blive en langt mere agil, bred og kunde-orienteret butik - endda med nye kunder, der ikke ellers har anvendt SAP.

Central står ikke mindst cloud-computuing.

Mange opkøb

Det tyske selskab har i de senere år opkøbt en række virksomheder inden for områder som HR, cloud, mobility og business intelligence, der har udvidet selskabets produkt-vifte ret betydeligt.

Selskabets daværende danske topchef, Jim Hagemann Snabe, har tidligere fortalt til Computerworld, at opkøbene har fundet sted for at udvikle - og ikke for at konsolidere - i en kategori.

Det kan du læse mere om her: Derfor køber SAP op.

Hele fokus for selskabet er nu digitaliseringen af arbejdsgange, produktion og af hele virksomheden. Og her handler det om at tænke hele kunderejsen ind - og ikke kun innovation og R&D, har Anders Feddersen tidligere fortalt Computerworld om.

Det kan du læse mere om her: Alle taler om digitalisering - men spørgsmålet er, om du er god nok til at levere varen.

Læs også:

"SAP kom lidt sent ind i hele cloud-udviklingen, men man indså så ret hurtigt, at hvis ikke vi satser på det, så er vi ude af business"

Ny dansk SAP-chef: Her er min plan med SAP Danmark
IT-JOB

Boyum IT Solutions A/S

Lead Software Engineer

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Solution Architect
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere