Artikel top billede

Fire danskere til tops i SAP - kommer med i nordisk ledelse

Fire danskere bliver indsat i SAP's nordiske ledelse som led i markant satsning på cloud computing.

Fire højtplacerede danskere trækkes ind i SAP's nordiske ledelse, hvor de alle fire får specifikt fokus på at udvikle og løfte selskabets cloud-forretning.

Det sker i forbindelse med en stor omstrukturering på ledelsesplan, der også fører til, at den hidtidige chef for den danske forretning, Anders Feddersen, stopper på posten.

Selskabet indsætter istedet den tidligere danske topchef Jørn Bo Jacobsen som ny country manager, hvor han afløser Anders Feddersen, der har været country manager siden 2014.

Det kan du læse mere om her: SAP’s danske chef færdig på posten - afløser tiltræder straks

Hertil kommer, at SAP nu udvider sin nordiske ledelsesgruppe med fire danskere, som alle får fokus på at udvikle og udvide cloud-forretningen.

De fire er:

Jens Bager, som bliver nordisk chef for SAP SuccessFactors, der står for cloud-baserede HR-løsninger, som bygger på SAP’s milliard-opkøb af dansk-stiftede SuccessFactors i 2012.

Dengang købte SAP selskabet af danske Lars Dalgaard for 19 milliarder kroner.

Det kan du læse mere om her: Dansk topchef: Jeg tjener ufatteligt beløb på SAP-køb

Jonas Almstrup, der bliver nordisk chef for SAP Hybris, som er SAP’s cloud-baserede løsninger inden for marketing og e-handel.

Jens Jacobsen, der bliver nordisk chef for SAP Ariba, som er cloud-baserede indløbsløsninger.

Morten Karas, der bliver nordisk chef for enterprise-løsningen SAP Hana.

Transformation

SAP satte for nogle år siden for alvor skub i en stor transformation, der skal føre selskabet væk fra dets klassiske snit som stort ERP-firma med fokus på de allerstørste virksomheder.

Det nye SAP skal være agilt, cloud-basaeret og kunde-orienteret. 

Det tyske selskab har i de senere år opkøbt en række virksomheder inden for områder som HR, cloud, mobility og business intelligence, der har udvidet selskabets produkt-vifte ret betydeligt.

SAP har tidligere erkendt, at selskabet kom lidt sent i gang med cloud-udviklingen.

Det kan du læse mere om her: "SAP kom lidt sent ind i hele cloud-udviklingen, men man indså så ret hurtigt, at hvis ikke vi satser på det, så er vi ude af business"

Selskabets daværende danske topchef, Jim Hagemann Snabe, har tidligere fortalt til Computerworld, at opkøbene har fundet sted for at udvikle - og ikke for at konsolidere - i en kategori.

Alt i alt betyder udviklingen, at SAP har fået flere produkter på hylderne, større kompleksitet og flere indgange. 

Læs også:

Her er SAP's planer med Dalgaards SuccessFactors

"SAP kom lidt sent ind i hele cloud-udviklingen, men man indså så ret hurtigt, at hvis ikke vi satser på det, så er vi ude af business"

Bølge af masseansættelser hos danske it-firmaer: Har brug for disse it-folk netop nu

SAP skærer danske job væk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere