Artikel top billede

Fire danskere til tops i SAP - kommer med i nordisk ledelse

Fire danskere bliver indsat i SAP's nordiske ledelse som led i markant satsning på cloud computing.

Fire højtplacerede danskere trækkes ind i SAP's nordiske ledelse, hvor de alle fire får specifikt fokus på at udvikle og løfte selskabets cloud-forretning.

Det sker i forbindelse med en stor omstrukturering på ledelsesplan, der også fører til, at den hidtidige chef for den danske forretning, Anders Feddersen, stopper på posten.

Selskabet indsætter istedet den tidligere danske topchef Jørn Bo Jacobsen som ny country manager, hvor han afløser Anders Feddersen, der har været country manager siden 2014.

Det kan du læse mere om her: SAP’s danske chef færdig på posten - afløser tiltræder straks

Hertil kommer, at SAP nu udvider sin nordiske ledelsesgruppe med fire danskere, som alle får fokus på at udvikle og udvide cloud-forretningen.

De fire er:

Jens Bager, som bliver nordisk chef for SAP SuccessFactors, der står for cloud-baserede HR-løsninger, som bygger på SAP’s milliard-opkøb af dansk-stiftede SuccessFactors i 2012.

Dengang købte SAP selskabet af danske Lars Dalgaard for 19 milliarder kroner.

Det kan du læse mere om her: Dansk topchef: Jeg tjener ufatteligt beløb på SAP-køb

Jonas Almstrup, der bliver nordisk chef for SAP Hybris, som er SAP’s cloud-baserede løsninger inden for marketing og e-handel.

Jens Jacobsen, der bliver nordisk chef for SAP Ariba, som er cloud-baserede indløbsløsninger.

Morten Karas, der bliver nordisk chef for enterprise-løsningen SAP Hana.

Transformation

SAP satte for nogle år siden for alvor skub i en stor transformation, der skal føre selskabet væk fra dets klassiske snit som stort ERP-firma med fokus på de allerstørste virksomheder.

Det nye SAP skal være agilt, cloud-basaeret og kunde-orienteret. 

Det tyske selskab har i de senere år opkøbt en række virksomheder inden for områder som HR, cloud, mobility og business intelligence, der har udvidet selskabets produkt-vifte ret betydeligt.

SAP har tidligere erkendt, at selskabet kom lidt sent i gang med cloud-udviklingen.

Det kan du læse mere om her: "SAP kom lidt sent ind i hele cloud-udviklingen, men man indså så ret hurtigt, at hvis ikke vi satser på det, så er vi ude af business"

Selskabets daværende danske topchef, Jim Hagemann Snabe, har tidligere fortalt til Computerworld, at opkøbene har fundet sted for at udvikle - og ikke for at konsolidere - i en kategori.

Alt i alt betyder udviklingen, at SAP har fået flere produkter på hylderne, større kompleksitet og flere indgange. 

Læs også:

Her er SAP's planer med Dalgaards SuccessFactors

"SAP kom lidt sent ind i hele cloud-udviklingen, men man indså så ret hurtigt, at hvis ikke vi satser på det, så er vi ude af business"

Bølge af masseansættelser hos danske it-firmaer: Har brug for disse it-folk netop nu

SAP skærer danske job væk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere