Minister: Rusland stod bag kæmpeangreb mod Mærsk

Rusland stod bag det store cyberangreb, der i sommer lavede ravage hos blandt andet mod A.P. Møller-Mærsk, lyder det fra forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Det var Rusland, der stod bag det store hacker-angreb, der i sommer lagde store dele af A.P. Møller-Mærsks it-systemer ned og lavede stor ravage med den såkaldte Petya-virus som angrebs-våben..

Sådan lyder det fra den britiske regering, der retter pegefingeren direkte mod Rusland.

“Den britiske regering mener, at den russiske regering og det russiske militær er ansvarlig for det destruktive NotPetya-cyberangreb,” lyder det fra den britiske foreign office minister, Tariq Ahmad, skriver BBC.

Briterne betegner angrebet som ‘hovedløst.’

“Vi opfordrer Rusland til at påtage sig ansvaret som medlem af det internationale samfund fremfor at underminere det,” lyder det fra briterne.

NonPetya-angrebet ramte mange virksomheder - herunder en række britiske - og vurderes at have kostet flere milliarder kroner i tabt fortjeneste og andre omkostninger.

Ifølge englænderne var det russiske angreb - der egentlig bestod af 2.000 angreb - egentlig rettet mod ukrainske netværk, organisationer og virksomheder.

Herfra spredte angrebet sig til en række virksomheder med forbindelse til Ukraine - herunder altså A.P. Møller-Mærsk.

Det kan du læse mere om her: Sådan kan Petya-ransomwaren være blevet spredt til virksomheder verden over

Ifølge Ritzau er forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) helt enig i englændernes konklusion.

“Det peger direkte tilbage til den russiske stat og det russiske militær,” siger han.

Angrebet kostede A.P. Møller-Mærsk op mod to milliarder kroner og har fået andre virksomheder til at øge deres investeringer i it-sikkerhed - blandt andet DFDS.

Det kan du læse mere om her: DFDS investerer voldsomt i it-sikkerhed: “Vi ved, at det en dag går galt”

Læs også:

Sådan undgik Danfoss at havne som Mærsk: ”Vi lukkede simpelthen Ukraine ned”

Mærsk efter cyberangreb: “Vi måtte installere 4.000 nye servere, 45.000 nye pc'er og 2.500 applikationer. På 10 dage”

Hårdt ramt: Mærsk tjekker 80.000 servere for Petya-ransomware


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Nvidia RTX 3080 til test: Her sættes en ny standard – og trods prisen er det på mange måder et stærkt køb
Der er ikke nogen tvivl om, at der er krummer i Nvidias nye high-end grafikkort. Det ligner endda et særdeles godt køb trods den høje pris.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Vil du med på vej mod den moderne dataestate?
At gøre data tilgængelig, men hurtigst og med de færreste ressourcer, er de første og nødvendige skridt mod en moderne dataestate. Tiden er inde til, at du bevæger dig ned af den digitale landevej, der fører til hurtige og konsistente svar på simple forretningsspørgsmål. Vi giver her et bud på, hvordan du kommer igang.