Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC varsler afskedigelser af 350 medarbejdere

TDC varsler fyringer af op mod 350 medarbejdere inden årets udgang.

TDC varsler fyringer af op mod 350 medarbejdere inden for fagforbundet Dansk Metals område - det vil sige primært forskellige former for teknisk personale.

Dansk Metal og TDC mødtes 30. januar for at forhandle vilkårene, fremgår det af dette notat fra mødet.

Her fremgår det, at TDC vil reducere medarbejderstaben med de 350 mand som følge af en række effektiviseringer, reorganiseringer og forbedringer - blandt automatisering og digitalisering - der har ført til færre fejl, der skal udbedres af mandskab.

‘Årsagen til de forventede personalereduktioner er blandt andet færre fejl, effektiviseringer af arbejdsgange herunder indførelse af ny teknologo/digitalisering, reorganiseringer med effektiveringsmuligheder, relevante fravalg og fokusering,” lyder det fra TDC og Dansk Metal i notatet.

Løbende over året

Afskedigelserne vil ske løbende over hele året.

“Inden for de områder, hvor der er overtallighed, og hvor der skal foretages et valg mellem flere medarbbejdere, vil udvælgelsen ske ud fra en konkret saglig vurdering, hvor geografi, kvalifikatione og uddannelse vurderes,” lyder det fra TDC.

Det fremgår imidlertid også, at antallet kan blive mindre end de 350 ansatte, da TDC vil forsøge at genbesætte ledige stillinger internt, ligesom selskabet vil ‘understøtte intern mobilitet.’

Samtidig går udviklingen i fuld fart væk fra det teknisk og mandskabsmæssigt mere krævende fastnet og over til mobilnet.

Dansk Metal mener, at TDC fremfor at afskedige medarbejdere bør ‘etablere attraktive fratrædelsesvilkår samt hjemtage en lang række af de opgaver, som i dag er outsourcet til andre virksomheder i Danmark.’

TDC er for tiden for alvor i vælten. Selskabet er efter en flerårig turnaround ved at blive opkøbt af en række pensionskasser og den australske kapitalfond Macquarie, der fornylig lagde et tilbud på bordet, som bremsede TDC's egen plan om at fusionere med TV3-ejeren MTG.

Det kan du læse mere om her: Her er pensionskassernes plan med at købe TDC: Står klar til at investere massivt i mobil- og bredbånd

TDC har over de seneste 10-15 år solgt mange forretninger og afdelinger fra.

Samtidig har fyringsrunder været en fast del af TDC-ledelsens repertoire. Resultatet er, at tusindvis af stillinger er forsvundet fra TDC - det har vi tidligere skrevet om her: Tusindvis af job forsvundet fra TDC.

Læs også:

Derfor er kriseramte TDC tvunget til masseudsalg og fyringer: Hårde tider venter forude.

Stor fyringsrunde i TDC: Telegiganten fyrer og nedlægger masser af stillinger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere