Artikel top billede

TDC varsler afskedigelser af 350 medarbejdere

TDC varsler fyringer af op mod 350 medarbejdere inden årets udgang.

TDC varsler fyringer af op mod 350 medarbejdere inden for fagforbundet Dansk Metals område - det vil sige primært forskellige former for teknisk personale.

Dansk Metal og TDC mødtes 30. januar for at forhandle vilkårene, fremgår det af dette notat fra mødet.

Her fremgår det, at TDC vil reducere medarbejderstaben med de 350 mand som følge af en række effektiviseringer, reorganiseringer og forbedringer - blandt automatisering og digitalisering - der har ført til færre fejl, der skal udbedres af mandskab.

‘Årsagen til de forventede personalereduktioner er blandt andet færre fejl, effektiviseringer af arbejdsgange herunder indførelse af ny teknologo/digitalisering, reorganiseringer med effektiveringsmuligheder, relevante fravalg og fokusering,” lyder det fra TDC og Dansk Metal i notatet.

Løbende over året

Afskedigelserne vil ske løbende over hele året.

“Inden for de områder, hvor der er overtallighed, og hvor der skal foretages et valg mellem flere medarbbejdere, vil udvælgelsen ske ud fra en konkret saglig vurdering, hvor geografi, kvalifikatione og uddannelse vurderes,” lyder det fra TDC.

Det fremgår imidlertid også, at antallet kan blive mindre end de 350 ansatte, da TDC vil forsøge at genbesætte ledige stillinger internt, ligesom selskabet vil ‘understøtte intern mobilitet.’

Samtidig går udviklingen i fuld fart væk fra det teknisk og mandskabsmæssigt mere krævende fastnet og over til mobilnet.

Dansk Metal mener, at TDC fremfor at afskedige medarbejdere bør ‘etablere attraktive fratrædelsesvilkår samt hjemtage en lang række af de opgaver, som i dag er outsourcet til andre virksomheder i Danmark.’

TDC er for tiden for alvor i vælten. Selskabet er efter en flerårig turnaround ved at blive opkøbt af en række pensionskasser og den australske kapitalfond Macquarie, der fornylig lagde et tilbud på bordet, som bremsede TDC's egen plan om at fusionere med TV3-ejeren MTG.

Det kan du læse mere om her: Her er pensionskassernes plan med at købe TDC: Står klar til at investere massivt i mobil- og bredbånd

TDC har over de seneste 10-15 år solgt mange forretninger og afdelinger fra.

Samtidig har fyringsrunder været en fast del af TDC-ledelsens repertoire. Resultatet er, at tusindvis af stillinger er forsvundet fra TDC - det har vi tidligere skrevet om her: Tusindvis af job forsvundet fra TDC.

Læs også:

Derfor er kriseramte TDC tvunget til masseudsalg og fyringer: Hårde tider venter forude.

Stor fyringsrunde i TDC: Telegiganten fyrer og nedlægger masser af stillinger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere