Artikel top billede

Foto: Ilya Pavlov

FN's generalsekretær slår alarm: Den næste store krig begynder med et massivt cyberangreb

Det er ikke artilleriet, der først køres i stilling, hvis to nationer ryger i totterne på hinanden i fremtiden, men derimod computerne. Det konkluderer FN's generalsekretær Antonio Guterres, der vil kigge nærmere på konventionerne.

Luftbombardementer og artilleribeskydning i timevis bliver ikke de indledende manøvrer under en kommende krig. Hvor man før i tiden lagde fjendens infrastruktur ned ved hjælp af bombetogter ad luftvejen, bliver det nu cyberangreb, der først skal lamme fjenden og hans bagland. 

Det vurderer Antonio Guterres, der er FN's generalsektretær i følge ComputerSweden

"Jeg er helt overbevist om, at til forskel fra tidligere konflikter, som begyndte med artilleribeskydning og flybombardementer, så kommer den næste krig til at starte med et massivt cyberangreb, der forstyrrer militæret og lammer den grundlæggende infrastruktur," siger generalsekretæren.

Læs mere her: Microsoft kræver digital Geneve-konvention: Vil have lande til at forpligte sig i tilfælde af cyberkrig

Når det ikke længere er de endeløse bombetogters eksplosioner, der kan skade civile, men derimod smuldrende basal infrastruktur, så bør der kigges nærmere på konventionerne, fastslår Antonio Guterres, der savner klarhed over spillereglerne indenfor cyberkrigsførsel. 

Læs mere her: Forsvarsakademiet: Danmark bør sige nej til at deltage en ‘digital Geneve-konvention’
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere