Artikel top billede

Foto: Ilya Pavlov (Foto: Ilya Pavlov)

FN's generalsekretær slår alarm: Den næste store krig begynder med et massivt cyberangreb

Det er ikke artilleriet, der først køres i stilling, hvis to nationer ryger i totterne på hinanden i fremtiden, men derimod computerne. Det konkluderer FN's generalsekretær Antonio Guterres, der vil kigge nærmere på konventionerne.

Luftbombardementer og artilleribeskydning i timevis bliver ikke de indledende manøvrer under en kommende krig. Hvor man før i tiden lagde fjendens infrastruktur ned ved hjælp af bombetogter ad luftvejen, bliver det nu cyberangreb, der først skal lamme fjenden og hans bagland. 

Det vurderer Antonio Guterres, der er FN's generalsektretær i følge ComputerSweden

"Jeg er helt overbevist om, at til forskel fra tidligere konflikter, som begyndte med artilleribeskydning og flybombardementer, så kommer den næste krig til at starte med et massivt cyberangreb, der forstyrrer militæret og lammer den grundlæggende infrastruktur," siger generalsekretæren.

Læs mere her: Microsoft kræver digital Geneve-konvention: Vil have lande til at forpligte sig i tilfælde af cyberkrig

Når det ikke længere er de endeløse bombetogters eksplosioner, der kan skade civile, men derimod smuldrende basal infrastruktur, så bør der kigges nærmere på konventionerne, fastslår Antonio Guterres, der savner klarhed over spillereglerne indenfor cyberkrigsførsel. 

Læs mere her: Forsvarsakademiet: Danmark bør sige nej til at deltage en ‘digital Geneve-konvention’
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

SAP Project Manager

IT & Co ApS

IT-tekniker

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere