Artikel top billede

Foto: Ilya Pavlov (Foto: Ilya Pavlov)

FN's generalsekretær slår alarm: Den næste store krig begynder med et massivt cyberangreb

Det er ikke artilleriet, der først køres i stilling, hvis to nationer ryger i totterne på hinanden i fremtiden, men derimod computerne. Det konkluderer FN's generalsekretær Antonio Guterres, der vil kigge nærmere på konventionerne.

Luftbombardementer og artilleribeskydning i timevis bliver ikke de indledende manøvrer under en kommende krig. Hvor man før i tiden lagde fjendens infrastruktur ned ved hjælp af bombetogter ad luftvejen, bliver det nu cyberangreb, der først skal lamme fjenden og hans bagland. 

Det vurderer Antonio Guterres, der er FN's generalsektretær i følge ComputerSweden

"Jeg er helt overbevist om, at til forskel fra tidligere konflikter, som begyndte med artilleribeskydning og flybombardementer, så kommer den næste krig til at starte med et massivt cyberangreb, der forstyrrer militæret og lammer den grundlæggende infrastruktur," siger generalsekretæren.

Læs mere her: Microsoft kræver digital Geneve-konvention: Vil have lande til at forpligte sig i tilfælde af cyberkrig

Når det ikke længere er de endeløse bombetogters eksplosioner, der kan skade civile, men derimod smuldrende basal infrastruktur, så bør der kigges nærmere på konventionerne, fastslår Antonio Guterres, der savner klarhed over spillereglerne indenfor cyberkrigsførsel. 

Læs mere her: Forsvarsakademiet: Danmark bør sige nej til at deltage en ‘digital Geneve-konvention’




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere