Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgenbriefing: Aabenraa søger leverandører til kæmpe Apple-byggeri / Kombit klar med udbud til op mod en halv milliard kroner / Alka lukker populær benzin-app

Aabenraa søger leverandører til kæmpe Apple-byggeri. Kombit klar med udbud til op mod en halv milliard kroner. Alka lukker populær benzin-app. Dropbox går på børsen. Elgiganten på vej med flere mindre butikker.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Aabenraa søger leverandører til kæmpe Apple-byggeri

Business Aabenraa søger virksomheder og andre, der ønsker at byde ind som leverandører til byggeriet af det kommende store datacenter, som Apple vil bygge i kommunen.

Det gælder både leverandører af bygge- og anlægsopgaver samt leverandører af det, som Business Aabenraa kalder for ‘services inden for overnatning og forplejning.’ Det gælder eksempelvis lokale, der vil leje deres sommerhuse eller lignende ud til medarbejdere på byggeriet.

Du kan læse mere om, hvordan man kommer i betragtning hos Business Aabenraa.

Du kan læse mere om planerne her: Datacentre vælter ind over landets grænser: Danmark kan blive hjemsted for de motorer der driver internettet

Kombit klar med udbud til op mod en halv milliard kroner

Kombit er klar med udbud af opgaven med at drifte Serviceplatformen i de kommende 10 år.

Serviceplatformen driftes i dag af aarhusianske Systematic, der har haft opgaven siden 2013.

Serviceplatformen anvendes til at samle og levere data fra forskellige fag- og kildesystemer til kommuner, it-selskaber, ATP Udbetaling Danmark og ligende til anvendelse i de kommunale fagsystemer.

Opgaven er samlet over de 10 år omkring en halv milliard kroner værd, og kontrakten ventes underskrevet til september.

Du kan læse mere hos Kombit.

Alka lukker populær benzin-app

Forsikringsselskabet Alka lukker 19. marts for sin populære benzin-app, ‘Tank & Tjen,’ som brugerne i et par år har anvendt til at få udbetalt 50 øre per liter tanket benzin, skriver Finans.

App’en har 59.000 brugere, og Alka har i alt udbetalt 16 millioner kroner i benzin-tilskud.

“Vi udvikler hele tiden nye aktiviteter. Nu vil vi forsøge med nye tiltag, som måske også gavner andre end bilejere,” siger kommunikationschef i Alka, Lise Agerley, til avisen.

Dropbox går på børsen

Dropbox er på vej mod børsnotering på Nasdaq-børsen i en notering, som ventes at indbringe mere end en halv milliard dollar - tre milliarder kroner.

Dropbox omsatte i fjor for 1,1 milliarder dollar - cirka 6,6 milliarder kroner - og har gennem årene modtaget mere end to milliarder dollar i kapital.

Dropbox’ ‘filing’ viser, at selskabet har omkring en halv milliard registrerede brugere i 180 lande, hvoraf de godt 11 millioner er betalende.

For et par år siden blev selskabet vurderet til at være næsten 10 milliarder dollar værd, men siden er selskabets værdi faldet i takt med, at det er blevet udfordret af Google, Microsoft og Apple, der alle har stor succes med tjenester, der minder om Dropbox’.

Elgiganten på vej med flere mindre butikker

Elgiganten er på vej med citybutikker i en række skandinaviske butikker, efter selskabet har gjort sig erfaringer med centralt beliggende testbutikker i København og Oslo, skriver det svenske Market.

Ifølge bladet vil Elgiganten forsøge at komme tættere på kunderne i byerne, som i dag ofte skal ud i forstæderne for at finde de store Elgiganten-varehuse.

Elgiganten overtog Fonas store butik på Strøget i København, da Fona krakkede for et par år siden, og selskabet har gjort sig gode erfaringer med strøg-butikken.

Elgiganten desuden en række mindre butikker i Sverige.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere