Artikel top billede

Morgenbriefing: Aabenraa søger leverandører til kæmpe Apple-byggeri / Kombit klar med udbud til op mod en halv milliard kroner / Alka lukker populær benzin-app

Aabenraa søger leverandører til kæmpe Apple-byggeri. Kombit klar med udbud til op mod en halv milliard kroner. Alka lukker populær benzin-app. Dropbox går på børsen. Elgiganten på vej med flere mindre butikker.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Aabenraa søger leverandører til kæmpe Apple-byggeri

Business Aabenraa søger virksomheder og andre, der ønsker at byde ind som leverandører til byggeriet af det kommende store datacenter, som Apple vil bygge i kommunen.

Det gælder både leverandører af bygge- og anlægsopgaver samt leverandører af det, som Business Aabenraa kalder for ‘services inden for overnatning og forplejning.’ Det gælder eksempelvis lokale, der vil leje deres sommerhuse eller lignende ud til medarbejdere på byggeriet.

Du kan læse mere om, hvordan man kommer i betragtning hos Business Aabenraa.

Du kan læse mere om planerne her: Datacentre vælter ind over landets grænser: Danmark kan blive hjemsted for de motorer der driver internettet

Kombit klar med udbud til op mod en halv milliard kroner

Kombit er klar med udbud af opgaven med at drifte Serviceplatformen i de kommende 10 år.

Serviceplatformen driftes i dag af aarhusianske Systematic, der har haft opgaven siden 2013.

Serviceplatformen anvendes til at samle og levere data fra forskellige fag- og kildesystemer til kommuner, it-selskaber, ATP Udbetaling Danmark og ligende til anvendelse i de kommunale fagsystemer.

Opgaven er samlet over de 10 år omkring en halv milliard kroner værd, og kontrakten ventes underskrevet til september.

Du kan læse mere hos Kombit.

Alka lukker populær benzin-app

Forsikringsselskabet Alka lukker 19. marts for sin populære benzin-app, ‘Tank & Tjen,’ som brugerne i et par år har anvendt til at få udbetalt 50 øre per liter tanket benzin, skriver Finans.

App’en har 59.000 brugere, og Alka har i alt udbetalt 16 millioner kroner i benzin-tilskud.

“Vi udvikler hele tiden nye aktiviteter. Nu vil vi forsøge med nye tiltag, som måske også gavner andre end bilejere,” siger kommunikationschef i Alka, Lise Agerley, til avisen.

Dropbox går på børsen

Dropbox er på vej mod børsnotering på Nasdaq-børsen i en notering, som ventes at indbringe mere end en halv milliard dollar - tre milliarder kroner.

Dropbox omsatte i fjor for 1,1 milliarder dollar - cirka 6,6 milliarder kroner - og har gennem årene modtaget mere end to milliarder dollar i kapital.

Dropbox’ ‘filing’ viser, at selskabet har omkring en halv milliard registrerede brugere i 180 lande, hvoraf de godt 11 millioner er betalende.

For et par år siden blev selskabet vurderet til at være næsten 10 milliarder dollar værd, men siden er selskabets værdi faldet i takt med, at det er blevet udfordret af Google, Microsoft og Apple, der alle har stor succes med tjenester, der minder om Dropbox’.

Elgiganten på vej med flere mindre butikker

Elgiganten er på vej med citybutikker i en række skandinaviske butikker, efter selskabet har gjort sig erfaringer med centralt beliggende testbutikker i København og Oslo, skriver det svenske Market.

Ifølge bladet vil Elgiganten forsøge at komme tættere på kunderne i byerne, som i dag ofte skal ud i forstæderne for at finde de store Elgiganten-varehuse.

Elgiganten overtog Fonas store butik på Strøget i København, da Fona krakkede for et par år siden, og selskabet har gjort sig gode erfaringer med strøg-butikken.

Elgiganten desuden en række mindre butikker i Sverige.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.