Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgenbriefing: Aabenraa søger leverandører til kæmpe Apple-byggeri / Kombit klar med udbud til op mod en halv milliard kroner / Alka lukker populær benzin-app

Aabenraa søger leverandører til kæmpe Apple-byggeri. Kombit klar med udbud til op mod en halv milliard kroner. Alka lukker populær benzin-app. Dropbox går på børsen. Elgiganten på vej med flere mindre butikker.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Aabenraa søger leverandører til kæmpe Apple-byggeri

Business Aabenraa søger virksomheder og andre, der ønsker at byde ind som leverandører til byggeriet af det kommende store datacenter, som Apple vil bygge i kommunen.

Det gælder både leverandører af bygge- og anlægsopgaver samt leverandører af det, som Business Aabenraa kalder for ‘services inden for overnatning og forplejning.’ Det gælder eksempelvis lokale, der vil leje deres sommerhuse eller lignende ud til medarbejdere på byggeriet.

Du kan læse mere om, hvordan man kommer i betragtning hos Business Aabenraa.

Du kan læse mere om planerne her: Datacentre vælter ind over landets grænser: Danmark kan blive hjemsted for de motorer der driver internettet

Kombit klar med udbud til op mod en halv milliard kroner

Kombit er klar med udbud af opgaven med at drifte Serviceplatformen i de kommende 10 år.

Serviceplatformen driftes i dag af aarhusianske Systematic, der har haft opgaven siden 2013.

Serviceplatformen anvendes til at samle og levere data fra forskellige fag- og kildesystemer til kommuner, it-selskaber, ATP Udbetaling Danmark og ligende til anvendelse i de kommunale fagsystemer.

Opgaven er samlet over de 10 år omkring en halv milliard kroner værd, og kontrakten ventes underskrevet til september.

Du kan læse mere hos Kombit.

Alka lukker populær benzin-app

Forsikringsselskabet Alka lukker 19. marts for sin populære benzin-app, ‘Tank & Tjen,’ som brugerne i et par år har anvendt til at få udbetalt 50 øre per liter tanket benzin, skriver Finans.

App’en har 59.000 brugere, og Alka har i alt udbetalt 16 millioner kroner i benzin-tilskud.

“Vi udvikler hele tiden nye aktiviteter. Nu vil vi forsøge med nye tiltag, som måske også gavner andre end bilejere,” siger kommunikationschef i Alka, Lise Agerley, til avisen.

Dropbox går på børsen

Dropbox er på vej mod børsnotering på Nasdaq-børsen i en notering, som ventes at indbringe mere end en halv milliard dollar - tre milliarder kroner.

Dropbox omsatte i fjor for 1,1 milliarder dollar - cirka 6,6 milliarder kroner - og har gennem årene modtaget mere end to milliarder dollar i kapital.

Dropbox’ ‘filing’ viser, at selskabet har omkring en halv milliard registrerede brugere i 180 lande, hvoraf de godt 11 millioner er betalende.

For et par år siden blev selskabet vurderet til at være næsten 10 milliarder dollar værd, men siden er selskabets værdi faldet i takt med, at det er blevet udfordret af Google, Microsoft og Apple, der alle har stor succes med tjenester, der minder om Dropbox’.

Elgiganten på vej med flere mindre butikker

Elgiganten er på vej med citybutikker i en række skandinaviske butikker, efter selskabet har gjort sig erfaringer med centralt beliggende testbutikker i København og Oslo, skriver det svenske Market.

Ifølge bladet vil Elgiganten forsøge at komme tættere på kunderne i byerne, som i dag ofte skal ud i forstæderne for at finde de store Elgiganten-varehuse.

Elgiganten overtog Fonas store butik på Strøget i København, da Fona krakkede for et par år siden, og selskabet har gjort sig gode erfaringer med strøg-butikken.

Elgiganten desuden en række mindre butikker i Sverige.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere