Artikel top billede

(Foto: SH Søren Holm)

Google klar med dansk version af Google Assistant inden for få måneder

Google lancerer en dansk version af Google Assistant inden for få måneder.

Inden for de kommende par måneder er Google klar med en dansk udgave af sin digitale assistent, Google Assistent.

Det meddeler selskabet i en blogpost i anledning af den store Mobile World Congres.

Lanceringen betyder, at en lang række enheder inden længe vil kunne håndtere dansk.

De fleste Android-telefoner bliver i dag leveret med Google Assistant, der ligeledes spiller en afgørende rolle for Google Home-højttalerne, der er små vase-lignende enheder, som brugeren via stemmestyring kan interagere med og håndtere musik, film, søgninger, bestillinger og meget andet ved at tale ud i luften.

‘Samtalerne’ med Google Home har hidtil skulle foregå på en af blot otte sprog - engelsk, fransk, tysk, italiensk, japansk, koreansk, spansk eller brasiliansk.

Men det ændrer sig altså nu.

“I løbet af de kommende måneder lancerer vi Assistant på dansk, hollandsk, hindi, indonesisk, norsk, svensk og thai til Android-telefoner og iPhones,” lyder det fra Google.

Læs også: Analyse: Google, Microsoft, Apple og Amazon er midt i et hårdt et opgør om fremtidens digitale assistenter - og Amazon er langt foran.

Det er planen, at Google Assistant skal være tilgængelig på mere end 30 sprog inden årets udgang. Disse 30 sprog vil ifølge Google dække 95 procent af alle Android-brugere i verden.

Magtkamp er i gang

Google Assistant befinder sig i en hård kamp med Amazons assistent Alexa og Apples Siri om at blive førende digitale assistent på markedet.

En væsentlig del af den kamp handler om tilgængeligheden af sprog.

Som Computerworld tidligere har skrevet, så har de digitale assistenter indtil nu primært understøttet engelsk, men i kampen om at få globalt herredømme satser de nu alle på at understøtte stadig flere sprog.

Apples Siri understøtter i dag 21 sprog og er tilgængelig i 36 lande.

Læs også:

Test af Google Home Mini: “Okay Google - hvor smart er du egentlig?”

Analyse: Google, Microsoft, Apple og Amazon er midt i et hårdt et opgør om fremtidens digitale assistenter - og Amazon er langt foran.

Kæmper om at komme ind i dit hjem: Priskrig raser mellem Amazon og Google - kommer Apple også med?

Kæmpe-test og guide: Sådan bygger du nemt dit hjem smart med Amazon Alexa, Philips, TP-Link, Tado og Nest




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere