Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

(Foto: SH Søren Holm)

Google klar med dansk version af Google Assistant inden for få måneder

Google lancerer en dansk version af Google Assistant inden for få måneder.

Inden for de kommende par måneder er Google klar med en dansk udgave af sin digitale assistent, Google Assistent.

Det meddeler selskabet i en blogpost i anledning af den store Mobile World Congres.

Lanceringen betyder, at en lang række enheder inden længe vil kunne håndtere dansk.

De fleste Android-telefoner bliver i dag leveret med Google Assistant, der ligeledes spiller en afgørende rolle for Google Home-højttalerne, der er små vase-lignende enheder, som brugeren via stemmestyring kan interagere med og håndtere musik, film, søgninger, bestillinger og meget andet ved at tale ud i luften.

‘Samtalerne’ med Google Home har hidtil skulle foregå på en af blot otte sprog - engelsk, fransk, tysk, italiensk, japansk, koreansk, spansk eller brasiliansk.

Men det ændrer sig altså nu.

“I løbet af de kommende måneder lancerer vi Assistant på dansk, hollandsk, hindi, indonesisk, norsk, svensk og thai til Android-telefoner og iPhones,” lyder det fra Google.

Læs også: Analyse: Google, Microsoft, Apple og Amazon er midt i et hårdt et opgør om fremtidens digitale assistenter - og Amazon er langt foran.

Det er planen, at Google Assistant skal være tilgængelig på mere end 30 sprog inden årets udgang. Disse 30 sprog vil ifølge Google dække 95 procent af alle Android-brugere i verden.

Magtkamp er i gang

Google Assistant befinder sig i en hård kamp med Amazons assistent Alexa og Apples Siri om at blive førende digitale assistent på markedet.

En væsentlig del af den kamp handler om tilgængeligheden af sprog.

Som Computerworld tidligere har skrevet, så har de digitale assistenter indtil nu primært understøttet engelsk, men i kampen om at få globalt herredømme satser de nu alle på at understøtte stadig flere sprog.

Apples Siri understøtter i dag 21 sprog og er tilgængelig i 36 lande.

Læs også:

Test af Google Home Mini: “Okay Google - hvor smart er du egentlig?”

Analyse: Google, Microsoft, Apple og Amazon er midt i et hårdt et opgør om fremtidens digitale assistenter - og Amazon er langt foran.

Kæmper om at komme ind i dit hjem: Priskrig raser mellem Amazon og Google - kommer Apple også med?

Kæmpe-test og guide: Sådan bygger du nemt dit hjem smart med Amazon Alexa, Philips, TP-Link, Tado og Nest
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere