Artikel top billede

Google klar med dansk version af Google Assistant inden for få måneder

Google lancerer en dansk version af Google Assistant inden for få måneder.

Inden for de kommende par måneder er Google klar med en dansk udgave af sin digitale assistent, Google Assistent.

Det meddeler selskabet i en blogpost i anledning af den store Mobile World Congres.

Lanceringen betyder, at en lang række enheder inden længe vil kunne håndtere dansk.

De fleste Android-telefoner bliver i dag leveret med Google Assistant, der ligeledes spiller en afgørende rolle for Google Home-højttalerne, der er små vase-lignende enheder, som brugeren via stemmestyring kan interagere med og håndtere musik, film, søgninger, bestillinger og meget andet ved at tale ud i luften.

‘Samtalerne’ med Google Home har hidtil skulle foregå på en af blot otte sprog - engelsk, fransk, tysk, italiensk, japansk, koreansk, spansk eller brasiliansk.

Men det ændrer sig altså nu.

“I løbet af de kommende måneder lancerer vi Assistant på dansk, hollandsk, hindi, indonesisk, norsk, svensk og thai til Android-telefoner og iPhones,” lyder det fra Google.

Læs også: Analyse: Google, Microsoft, Apple og Amazon er midt i et hårdt et opgør om fremtidens digitale assistenter - og Amazon er langt foran.

Det er planen, at Google Assistant skal være tilgængelig på mere end 30 sprog inden årets udgang. Disse 30 sprog vil ifølge Google dække 95 procent af alle Android-brugere i verden.

Magtkamp er i gang

Google Assistant befinder sig i en hård kamp med Amazons assistent Alexa og Apples Siri om at blive førende digitale assistent på markedet.

En væsentlig del af den kamp handler om tilgængeligheden af sprog.

Som Computerworld tidligere har skrevet, så har de digitale assistenter indtil nu primært understøttet engelsk, men i kampen om at få globalt herredømme satser de nu alle på at understøtte stadig flere sprog.

Apples Siri understøtter i dag 21 sprog og er tilgængelig i 36 lande.

Læs også:

Test af Google Home Mini: “Okay Google - hvor smart er du egentlig?”

Analyse: Google, Microsoft, Apple og Amazon er midt i et hårdt et opgør om fremtidens digitale assistenter - og Amazon er langt foran.

Kæmper om at komme ind i dit hjem: Priskrig raser mellem Amazon og Google - kommer Apple også med?

Kæmpe-test og guide: Sådan bygger du nemt dit hjem smart med Amazon Alexa, Philips, TP-Link, Tado og Nest
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen