Artikel top billede

(Foto: SH Søren Holm)

Google klar med dansk version af Google Assistant inden for få måneder

Google lancerer en dansk version af Google Assistant inden for få måneder.

Inden for de kommende par måneder er Google klar med en dansk udgave af sin digitale assistent, Google Assistent.

Det meddeler selskabet i en blogpost i anledning af den store Mobile World Congres.

Lanceringen betyder, at en lang række enheder inden længe vil kunne håndtere dansk.

De fleste Android-telefoner bliver i dag leveret med Google Assistant, der ligeledes spiller en afgørende rolle for Google Home-højttalerne, der er små vase-lignende enheder, som brugeren via stemmestyring kan interagere med og håndtere musik, film, søgninger, bestillinger og meget andet ved at tale ud i luften.

‘Samtalerne’ med Google Home har hidtil skulle foregå på en af blot otte sprog - engelsk, fransk, tysk, italiensk, japansk, koreansk, spansk eller brasiliansk.

Men det ændrer sig altså nu.

“I løbet af de kommende måneder lancerer vi Assistant på dansk, hollandsk, hindi, indonesisk, norsk, svensk og thai til Android-telefoner og iPhones,” lyder det fra Google.

Læs også: Analyse: Google, Microsoft, Apple og Amazon er midt i et hårdt et opgør om fremtidens digitale assistenter - og Amazon er langt foran.

Det er planen, at Google Assistant skal være tilgængelig på mere end 30 sprog inden årets udgang. Disse 30 sprog vil ifølge Google dække 95 procent af alle Android-brugere i verden.

Magtkamp er i gang

Google Assistant befinder sig i en hård kamp med Amazons assistent Alexa og Apples Siri om at blive førende digitale assistent på markedet.

En væsentlig del af den kamp handler om tilgængeligheden af sprog.

Som Computerworld tidligere har skrevet, så har de digitale assistenter indtil nu primært understøttet engelsk, men i kampen om at få globalt herredømme satser de nu alle på at understøtte stadig flere sprog.

Apples Siri understøtter i dag 21 sprog og er tilgængelig i 36 lande.

Læs også:

Test af Google Home Mini: “Okay Google - hvor smart er du egentlig?”

Analyse: Google, Microsoft, Apple og Amazon er midt i et hårdt et opgør om fremtidens digitale assistenter - og Amazon er langt foran.

Kæmper om at komme ind i dit hjem: Priskrig raser mellem Amazon og Google - kommer Apple også med?

Kæmpe-test og guide: Sådan bygger du nemt dit hjem smart med Amazon Alexa, Philips, TP-Link, Tado og Nest
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere