Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Blot 3,4 procent af samlet budget: Danske forskningsmidler til robotteknologi og kunstig intelligens halter bagefter

Det halter slemt med penge til forskning i ny teknologi inden for blandt andet robot-teknologi og kunstig intelligens.

Kun 3,4 procent af de offentlige forskningsmidler på i alt 22 milliarder kroner går til forskning i datalogi og elektronik, som flere hundrede forskningstunge virksomheder ellers regner for at være de mest relevante for fremtiden, skriver Børsen.

I alt anvendes der blot 750 millioner kroner ud af de 22 milliarder kroner til forskning i robot-teknologi og kunstig intelligens.

Det er langt mindre end i andre lande som Tyskland og USA, der investerer store summer i forskning og udvikling på netop disse områder.

"Jeg synes, at det er ærgerligt, at der ikke går mere til teknologi. Man skal tage nogle valg og satse på at skabe nogle fyrtårne og satse på at blive gode i stedet for at blive halvgode til det hele," siger administrerende direktør i Odense-virksomheden Mobile Industrial Robots, Thomas Visti, til avisen.

Ifølge ham er robot-virksomhederne i Danmark blevet ‘selvkørende.’ Det ændrer dog ikke på, at der bør satses noget mere, hvis Danmark også i fremtiden skal være selvkørende, mener han.

Samme holdning har flere andre, som avisen har talt med.

Læs også: I 2008 ramte Universal Robot bunden af pengekassen: I dag har virksomheden indledt et fynsk vækstmirakel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere