Artikel top billede

Blot 3,4 procent af samlet budget: Danske forskningsmidler til robotteknologi og kunstig intelligens halter bagefter

Det halter slemt med penge til forskning i ny teknologi inden for blandt andet robot-teknologi og kunstig intelligens.

Kun 3,4 procent af de offentlige forskningsmidler på i alt 22 milliarder kroner går til forskning i datalogi og elektronik, som flere hundrede forskningstunge virksomheder ellers regner for at være de mest relevante for fremtiden, skriver Børsen.

I alt anvendes der blot 750 millioner kroner ud af de 22 milliarder kroner til forskning i robot-teknologi og kunstig intelligens.

Det er langt mindre end i andre lande som Tyskland og USA, der investerer store summer i forskning og udvikling på netop disse områder.

"Jeg synes, at det er ærgerligt, at der ikke går mere til teknologi. Man skal tage nogle valg og satse på at skabe nogle fyrtårne og satse på at blive gode i stedet for at blive halvgode til det hele," siger administrerende direktør i Odense-virksomheden Mobile Industrial Robots, Thomas Visti, til avisen.

Ifølge ham er robot-virksomhederne i Danmark blevet ‘selvkørende.’ Det ændrer dog ikke på, at der bør satses noget mere, hvis Danmark også i fremtiden skal være selvkørende, mener han.

Samme holdning har flere andre, som avisen har talt med.

Læs også: I 2008 ramte Universal Robot bunden af pengekassen: I dag har virksomheden indledt et fynsk vækstmirakel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere