Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Blot 3,4 procent af samlet budget: Danske forskningsmidler til robotteknologi og kunstig intelligens halter bagefter

Det halter slemt med penge til forskning i ny teknologi inden for blandt andet robot-teknologi og kunstig intelligens.

Kun 3,4 procent af de offentlige forskningsmidler på i alt 22 milliarder kroner går til forskning i datalogi og elektronik, som flere hundrede forskningstunge virksomheder ellers regner for at være de mest relevante for fremtiden, skriver Børsen.

I alt anvendes der blot 750 millioner kroner ud af de 22 milliarder kroner til forskning i robot-teknologi og kunstig intelligens.

Det er langt mindre end i andre lande som Tyskland og USA, der investerer store summer i forskning og udvikling på netop disse områder.

"Jeg synes, at det er ærgerligt, at der ikke går mere til teknologi. Man skal tage nogle valg og satse på at skabe nogle fyrtårne og satse på at blive gode i stedet for at blive halvgode til det hele," siger administrerende direktør i Odense-virksomheden Mobile Industrial Robots, Thomas Visti, til avisen.

Ifølge ham er robot-virksomhederne i Danmark blevet ‘selvkørende.’ Det ændrer dog ikke på, at der bør satses noget mere, hvis Danmark også i fremtiden skal være selvkørende, mener han.

Samme holdning har flere andre, som avisen har talt med.

Læs også: I 2008 ramte Universal Robot bunden af pengekassen: I dag har virksomheden indledt et fynsk vækstmirakel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere