Artikel top billede

Kæmpe-overskud til danske e-conomic - lander overskud på mere end 100 millioner kroner

Danske e-conomics overskud stiger eksplosivt. Med en afkastningsgrad på hele 115,7 procent lander selskabet sit bedste resultat nogensinde.

Danske e-conomics skovler penge ind, efter selskabet i 2013 blev købt af norske Visma, der betalte 761 millioner kroner for selskabet.

Selskabets netop offentliggjorte årsregnskab for 2017 viser, at e-conomic i 2017 landede en nettoomsætning på 270 millioner kroner, hvilket svarer til en forbedring på 27,9 procent i forhold til 2016.

Det i sig selv vil være stærkt tilfredsstillende for de fleste virksomheder. Men kigger man længere ned i regnskabet, kan man se, at indtjeningen er eksploderet.

Selskabet lander et overskud efter skat på knap 104,1 millioner kroner i 2017 mod 27,6 millioner kroner i 2016.

Det svarer til en stigning på gigantiske 277 procent. Det tæller dog med, at e-conomics nye ejer, norske Visma, i årets løb har fusioneret e-conomic med Doneco, Sproom og Visma, hvilket gør det ‘svært at sammenligne aktivitieten i 2017 med 2016,” hedder det.

Det ændrer dog ikke på, at:

“2017 var for selskabet et rigtigt godt år med stærk kundetilgang på tværs af produkter og solid vækst i omsætning og resultat,” som e-conomic skriver i regnskabet.

Fokus på Danmark

Til Finans fortæller e-conomic-direktør Mads Rebsdorf, at successen blev grundlagt, da selskabet i 2016 stoppede med at investere i udlandet og istedet begyndte at satse på det danske marked.

Han forventer høj organisk vækst i det kommende år.

“Nu har vi langt over 100.000 kunder i Danmark, og vi får titusindvis af nye kunder hvert år. Og sammen med partnere kan vi dække andre behov end rent regnskab. Det er også med til at drive væksten,” siger han til avisen.

Løn-selskaber går som varmt brød

Norske Visma har indenfor ganske få år købt både Bluegarden og e-conomic - i øvrigt begge selskaber med Mogens Elsbjerg som direktør. Begge selskaber kostede mere end en milliard kroner.

Læs også: Derfor betaler Visma halvanden milliard kroner for e-conomic: Her er værdien i selskabet.

Samtidig er konkurrenten Lessor netop blevet solgt til amerikanske Paychex - angiveligt for mere end en milliard kroner.

Det kan du læse mere om her: Danske Lessor solgt til amerikansk it-kæmpe: Nu venter stor europæisk ekspansion med danskeren Peter Colsted i spidsen.

Læs også:

Jacob Wandt solgte e-conomic for 761 millioner kroner - nu er han æbleavler i Frankrig

Visma klar til endnu flere danske opkøb efter køb af Bluegarden: "Vi har kig på andre selskaber og har store midler til rådighed"

Her er grunden til norske Vismas aggressive opkøbstogt i Danmark

Stor norsk koncern klar til opkøbstogt i den danske it-branche: "Vi har betydelige ressourcer til rådighed"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere