Artikel top billede

Kæmpe-overskud til danske e-conomic - lander overskud på mere end 100 millioner kroner

Danske e-conomics overskud stiger eksplosivt. Med en afkastningsgrad på hele 115,7 procent lander selskabet sit bedste resultat nogensinde.

Danske e-conomics skovler penge ind, efter selskabet i 2013 blev købt af norske Visma, der betalte 761 millioner kroner for selskabet.

Selskabets netop offentliggjorte årsregnskab for 2017 viser, at e-conomic i 2017 landede en nettoomsætning på 270 millioner kroner, hvilket svarer til en forbedring på 27,9 procent i forhold til 2016.

Det i sig selv vil være stærkt tilfredsstillende for de fleste virksomheder. Men kigger man længere ned i regnskabet, kan man se, at indtjeningen er eksploderet.

Selskabet lander et overskud efter skat på knap 104,1 millioner kroner i 2017 mod 27,6 millioner kroner i 2016.

Det svarer til en stigning på gigantiske 277 procent. Det tæller dog med, at e-conomics nye ejer, norske Visma, i årets løb har fusioneret e-conomic med Doneco, Sproom og Visma, hvilket gør det ‘svært at sammenligne aktivitieten i 2017 med 2016,” hedder det.

Det ændrer dog ikke på, at:

“2017 var for selskabet et rigtigt godt år med stærk kundetilgang på tværs af produkter og solid vækst i omsætning og resultat,” som e-conomic skriver i regnskabet.

Fokus på Danmark

Til Finans fortæller e-conomic-direktør Mads Rebsdorf, at successen blev grundlagt, da selskabet i 2016 stoppede med at investere i udlandet og istedet begyndte at satse på det danske marked.

Han forventer høj organisk vækst i det kommende år.

“Nu har vi langt over 100.000 kunder i Danmark, og vi får titusindvis af nye kunder hvert år. Og sammen med partnere kan vi dække andre behov end rent regnskab. Det er også med til at drive væksten,” siger han til avisen.

Løn-selskaber går som varmt brød

Norske Visma har indenfor ganske få år købt både Bluegarden og e-conomic - i øvrigt begge selskaber med Mogens Elsbjerg som direktør. Begge selskaber kostede mere end en milliard kroner.

Læs også: Derfor betaler Visma halvanden milliard kroner for e-conomic: Her er værdien i selskabet.

Samtidig er konkurrenten Lessor netop blevet solgt til amerikanske Paychex - angiveligt for mere end en milliard kroner.

Det kan du læse mere om her: Danske Lessor solgt til amerikansk it-kæmpe: Nu venter stor europæisk ekspansion med danskeren Peter Colsted i spidsen.

Læs også:

Jacob Wandt solgte e-conomic for 761 millioner kroner - nu er han æbleavler i Frankrig

Visma klar til endnu flere danske opkøb efter køb af Bluegarden: "Vi har kig på andre selskaber og har store midler til rådighed"

Her er grunden til norske Vismas aggressive opkøbstogt i Danmark

Stor norsk koncern klar til opkøbstogt i den danske it-branche: "Vi har betydelige ressourcer til rådighed"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere