Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Hosting-selskabet Zitcom køber konkurrenten Surftown af Cohaesio - der bliver overtaget af Sentia

Skanderborg-virksomheden Zitcom, der i efteråret blev kåret til Danmarks bedste it-virksomhed, køber konkurrenten Surftown, hvis hidtidige ejer, Cohaesio, nu overtages af hollandske Sentia.

Hosting-selskabet Zitcom køber konkurrenten Surftown, der hidtil har været ejet af Cohaesio Group.

Købet er den seneste i en lang række af opkøb, som Zitcom har foretaget i de senere år, hvor der for alvor har været gang i konsolideringen i den danske hosting-branche.

Det kan du læse mere om her: Opkøbsbølge har ramt Danmark: Hostingselskaber på stribe bliver opkøbt af udenlandske spillere

Surftown har en solid position på ikke mindst det svenske marked og håndterer mere end 120.000 websites for i alt 50.000 kunder - primært mindre virksomheder og næringsdrivende, som betaler Surftown for design, hosting og domæner.

Zitcom vandt i efteråret Computerworld Top 100-konkurrence og blev her kåret som Danmarks bedste it-virksomhed.

Det skete efter voldsom fremgang for selskabet , der blandt andet står bag brands som Wannafind, ScanNet, DanDomain, Danhost og Unoeuro Danmark.

Det kan du læse mere om her: Her er Danmarks bedste it-virksomhed: Hosting-firmaet Zitcom vinder Computerworlds Top 100.

"Med tilføjelsen af Surftown, der er kendt for sin gode support og dygtige medarbejdere, er vi kommet endnu nærmere den målsætning, ikke mindst fordi Surftown står stærkt på det svenske marked,” lyder det fra Zitcom-direktør Stefan Rosenlund.

Samtidig med Zitcoms køb af Surftown køber hollandske Sentia Cohaesio Group. Sentia købte for få måneder siden også Jaynet og Solido.

Det kan du læse mere om her: Hollandsk it-selskab køber hostingvirksomheden Athena IT Group - skifter navn og fusionerer

Hostingbranchen er i rivende udvikling.

Det skyldes ikke mindst, at de mindre virksomheder bliver mere og mere digitaliserede, og her skal hosting-leverandørerne følge med i at udvikle og levere de ønskede ydelser. Det kræver kapital.

Og her øjner kapitalfondene muligheden for at tjene gode penge.

Konsolideringsbølgen har i de senere år således ført til salg af GlobalConnect (købt af kapitalfonden EQT), Zitcom og ScanNet (købt af HG Capital) Systemhosting (købt af l Columbus), TDC Hosting (købt af Maj Invest), IT Relation og Frontdata (købt af Adelis Equity Partners), FrontSafe (købt af J2 Global), DanDomain (købt af Intelligent) og Jaynet og Solido (købt af Sentia).

Læs også: Opkøbsbølge har ramt Danmark: Hostingselskaber på stribe bliver opkøbt af udenlandske spillere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere