Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Hosting-selskabet Zitcom køber konkurrenten Surftown af Cohaesio - der bliver overtaget af Sentia

Skanderborg-virksomheden Zitcom, der i efteråret blev kåret til Danmarks bedste it-virksomhed, køber konkurrenten Surftown, hvis hidtidige ejer, Cohaesio, nu overtages af hollandske Sentia.

Hosting-selskabet Zitcom køber konkurrenten Surftown, der hidtil har været ejet af Cohaesio Group.

Købet er den seneste i en lang række af opkøb, som Zitcom har foretaget i de senere år, hvor der for alvor har været gang i konsolideringen i den danske hosting-branche.

Det kan du læse mere om her: Opkøbsbølge har ramt Danmark: Hostingselskaber på stribe bliver opkøbt af udenlandske spillere

Surftown har en solid position på ikke mindst det svenske marked og håndterer mere end 120.000 websites for i alt 50.000 kunder - primært mindre virksomheder og næringsdrivende, som betaler Surftown for design, hosting og domæner.

Zitcom vandt i efteråret Computerworld Top 100-konkurrence og blev her kåret som Danmarks bedste it-virksomhed.

Det skete efter voldsom fremgang for selskabet , der blandt andet står bag brands som Wannafind, ScanNet, DanDomain, Danhost og Unoeuro Danmark.

Det kan du læse mere om her: Her er Danmarks bedste it-virksomhed: Hosting-firmaet Zitcom vinder Computerworlds Top 100.

"Med tilføjelsen af Surftown, der er kendt for sin gode support og dygtige medarbejdere, er vi kommet endnu nærmere den målsætning, ikke mindst fordi Surftown står stærkt på det svenske marked,” lyder det fra Zitcom-direktør Stefan Rosenlund.

Samtidig med Zitcoms køb af Surftown køber hollandske Sentia Cohaesio Group. Sentia købte for få måneder siden også Jaynet og Solido.

Det kan du læse mere om her: Hollandsk it-selskab køber hostingvirksomheden Athena IT Group - skifter navn og fusionerer

Hostingbranchen er i rivende udvikling.

Det skyldes ikke mindst, at de mindre virksomheder bliver mere og mere digitaliserede, og her skal hosting-leverandørerne følge med i at udvikle og levere de ønskede ydelser. Det kræver kapital.

Og her øjner kapitalfondene muligheden for at tjene gode penge.

Konsolideringsbølgen har i de senere år således ført til salg af GlobalConnect (købt af kapitalfonden EQT), Zitcom og ScanNet (købt af HG Capital) Systemhosting (købt af l Columbus), TDC Hosting (købt af Maj Invest), IT Relation og Frontdata (købt af Adelis Equity Partners), FrontSafe (købt af J2 Global), DanDomain (købt af Intelligent) og Jaynet og Solido (købt af Sentia).

Læs også: Opkøbsbølge har ramt Danmark: Hostingselskaber på stribe bliver opkøbt af udenlandske spillere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere