Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Morgen-briefing: Snart kan du få gratis indblik i danske domme online / TDC-bud kan ende på ekstraordinær generalforsamling / Morten Strunge investerer i Agillic / AskCody henter yderligere 10 millioner kroner

Snart kan du få gratis indblik i danske domme online. TDC-bud kan ende på ekstraordinær generalforsamling. Morten Strunge investerer i Agillic. AskCody henter yderligere 10 millioner kroner. Danske Banks June slår de fleste konkurrenter. Antallet af patentansøgninger stiger voldsomt.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Snart kan du få gratis indblik i danske domme online

Domstolsstyrelsen har netop valgt it-selskabet Schultz til opgaven med at udvikle en ny, digital domsdatabase, som skal være i drift inden udgangen af 2019.

Det koster i dag 175 kroner at få en udskrift af en dom, mens det bliver gratis med den nye database, der også skal understøtte Domstolsstyrelsens interne behandling af domme.

Det stiller høje krav til anonymisering, lyder det fra Schultz.

TDC-bud kan ende på ekstraordinær generalforsamling

Pensionskonsortiet, der er ved at købe TDC, har tidligere meddelt, at det vil aktivere dets tilbud og afnotere TDC fra Nasdaq-børsen, hvis mere end to tredjedele af aktiekapitalen accepterer tilbuddet.

Men sådan spiller klaveret ikke nødvendigvis, skriver Børsen.

“Har de [konsortiet, red] under 90 procent [af aktiekapitalen, red]., så er vores procedure, at en sletning skal besluttes på en ekstraordinær generalforsamling, hvor aktionærerne har en mulighed for at komme til orde," lyder det fra Jakob Kaule, der er chef for overvågningen hos Nasdaq, i avisen.

Morten Strunge investerer i Agillic

Tele-iværksætteren Morten Strunge er blandt forhåndstegnerne til den kommende børsnotering af it-selskabet Agillic, der 5. marts bliver noteret på minibørsen First North, skriver Børsen.

Ifølge avisen investerer Morten Strunge - der er blevet rig på firmaerne Onfone, Plenti og Mofibo - 2,5 millioner kroner i selskabet, der står bag en cloudbaseret platform til målrettet kommunikation mod bestemte brugere.

“Agillic er jo virkelig langt fremme i forhold til at forstå styring af kunderelationer og med at arbejde individuelt med relevans på tværs af forskellige kanaler som blandt sms, mail eller pushbeskeder,” siger Morten Strunge til avisen.

Agillic har forhåndstegnet 40 procent af aktierne.

Det kan du læse mere om her: Dansk it-firma med 25 ansatte skal børsnoteres: Venter milliongevinst på noteringen.

AskCody henter yderligere 10 millioner kroner

Aalborg-selskabet AskCody får 7,5 millioner kroner fra Vækstfonden og 2,5 millioner kroner fra Nordjyske Bank i kapitaltilskud.

Selskabet modtog i fjor et tocifret millionbeløb fra den dengang helt nyetablerede danske kapitalfond Promentum Equity Partners med IO Interactive-stifter Janos Flosser i ejerkredsen.

AskCody udvikler software til håndtering af møder og lignende, og pengene giver den ‘fornødne finansielle styrke til de kommende års vækst,” lyder det fra Aalborg.

“Det muliggør blandt andet, at selskabet kan sætte yderligere fart på udviklingen af både organisationen, produkterne og ikke mindst AskCodys tilstedeværelse på udvalgte eksportmarkeder,” meddeler selskabet.

Danske Banks June slår de fleste konkurrente

Danske Banks investerings-app er ifølge analysehuset Morningstar på en række områder været blandt de bedste i Europa til at skaffe afkast, skriver Finans.

“Alle fonde i June har klaret sig bedre end deres gennemsnitlige konkurrenter. Jeg tøver derfor ikke med at konkludere, at June er kommet godt fra start,” siger Nikolaj Holdt Mikkelsen, chefanalytiker i Morningstar, til avisen.

June har fem forskellige fonde, der hver især investerer i billige indeksfonde.

Antallet af patentansøgninger stiger voldsomt

Antallet af patentansøgninger inden for it-området stiger kraftigt, meddeler Den Europæiske Patentmyndighed, EPO.

Antallet af danske patentansøgninger er indenfor halvleder-området steget med 56 procent, mens antallet inden for ‘computerteknologi’ er steget med 51 procent.

Kinesiske Huawei var i 2017 det selskab, der indleverede flest patentansøgninger i Europa.

Du kan læse mere i EPO’s annual report 2017, som du finder her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.