Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Dansk it-firma med 25 ansatte skal børsnoteres: Venter milliongevinst på noteringen

Det danske it-selskab Agillic har forhånds-tegnet helt op mod 40 procent af aktierne, inden den kommende notering på First North. Salget af aktierne åbner mandag.

Det danske tech-selskab Agillic har forhåndstegnet 40 procent af aktierne, inden den kommende notering på First North-børsen.

Det fremgår af en meddelelse fra selskabet, som du kan læse her.

Agillic udbyder mellem 850.000 og 973.000 aktier til en udbudskurs på 38 kroner per aktie, hvoraf omkring 40 procent er blevet forhåndstegnet af i alt 63 investorer.

Salget af aktierne åbner mandag 5. marts og løber helt frem til 16. juni, men det forventes, at Agillic vil have første handelsadag allerede 22. marts.

De 63 investorer har “afgivet bindende forhåndstilsagn om i alt at tegne 387.040 styk aktier,” lyder det fra Agillic.

Samtidig har "selskabets bestyrelse, ledelse, ansatte og eksisterende aktionærer afgivet bindende forhåndstilsagn om at tegne i alt 72.770 aktier,” meddeler selskabet.

Cloudbaseret platform

Agillic er cloudbaseret markedsføringsplatform, der gør brug af big data og virksomheden har store kunder som eksempelvis Sportmaster og Mofibo om bord. 

Selskabet har haft forrygende vækst i de senere år i salget af selskabets abonnementsløsninger, der er steget med mere end 60 procent om året.

Lykkedes det at sælge nok aktier - som er minimum 850.000 stykker - til at gennemføre noteringen, vil det udløse et bruttoprovenu på mellem 32,3 millioner og 37 millioner kroner og værdifastsætte Agillic til en markedspris i omegnen af 312 millioner kroner.

Provenuet på mindst 32 millioner kroner skal ‘understøtte selskabets vækststrategi,” hedder det.

Det danske selskab med Jesper Valentin i spidsen som administrerende direktør vil investere gevinsten ved børsnoteringen i at ekspandere til først og fremmest Storbritannien og dernæst Norden.

“På længere sigt er målsætningen at opnå en væsentlig markedsandel på andre europæiske markeder samt i USA og Asien,” hedder det.

Agillic omsatte i fjor for 29,6 millioner kroner. Det svarer til en stigning på 49,7 procent i forhold til omsætningen for 2016.

Selskabet med 25 medarbejdere landede i 2017 et underskud efter skat på 4,7 millioner kroner, men et overskud på en million kroner i 2016.

Dynamisk aktie

Agillic meddelte for en måned siden, at selskabet var langt fremme mod en notering på First North.

Dengang sagde administrerende direktør Jesper Valentin til Børsen, at selskabet sigtede efter at blive en ‘dynamisk aktie’ præget af nyheder og udvikling.

Det kan du læse mere om her: Danske it-virksomhed klar til at skabe liv på børsen: Vi vil gerne have en dynamisk aktie.

Computerworld var sidste år med til Agillics konference Agillic Summit på Nationalmuseet i København, hvor markedsføringslegenden Colin Shearer forudså en fremtid, hvor markedsføringen bliver styret af datadrevne analyser, der kan forudsige forbrugsmønstre.

Læs mere om det her: Pas på: Marketingstrategier med udgangspunkt i mavefornemmelser kan være direkte farlige




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere