Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft vil have dig til at åbne links i Edge - vil (måske) tvinge alle links i Mail-app'en til at åbne i Edge

Microsoft forsøger i sin splinternye beta-version af en kommende Windows 10-upgrade at få brugerne til at bruge Edge istedet for andre browsere: Alle links i Mail-app'en åbner i Edge - og ikke i din default-browser.

Microsofts Edge-browser har ikke rigtigt fået det store gennembrud, og det vil Microsoft i sagens natur gerne lave om på.

Selskabet arbejder for tiden på udvikling af den store efterårs-opgradering af Windows 10 under navnet Redstone 5.

Her arbejder Microsoft ifølge en ny blogpost pt per default at lade alle links i mail åbne i Edge, skriver Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

I blogposten om Windows 10 Insider Preview Build 17623 for Skip Ahead fremgår det, at den nye build indeholder denne default-funktion.

Det vil i givet fald betyde, at Windows 10 vil ignorere den browser, du har valgt som default (medmindre det er Edge, selvfølgelig) og automatisk føre dig over til Edge, hvis du klikker på et link i Mail-appen i Windows.

Angiveligt vil Outlook fortsat åbne links i den browser, som du har valgt som default.

Der er tale om en insider-preview, og det betyder, at det ikke er givet, at den endelige opdatering til efteråret vil indeholde denne default-funktion.

Faktisk har Microsoft endnu ikke lanceret Redstone/Spring Creators Update, så der er et stykke vej endnu.

Selv om der er lang tid til, har de nuværende signaler allerede fået børsterne til at rejse sig visse steder i Windows 10-brugergrupperne, skriver Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Det gælder eksempelvis her på Twitter, hvor den ene efter den anden brokker sig over udsigten til at skulle tvinges til at bruge Edge.

Microsoft har ifølge vores amerikanske nyhedsbureau tidligere forsøgt sig med noget lignede, nemlig da selskabet i 2016 koblede Edge og søgemaskinen Bing ind i søgelinks i assistenten Cortana.

Microsoft Edge har i dag en meget lille markedsandel på browsermarkedet, hvor Chrome er den helt store spiller.

Det kan du læse mere om her: IE/Edge og Firefox' markedsandele styrtdykker efter udrensning: Stor del af brugerne har været bots

I december i fjor røg Microsoft og Google i totterne på hinanden i en batalje om netop browserne.

Det skete, da Google gjorde sin Chrome-browser tilgængelig i Microsoft Store. Hvilket angiveligt fik Microsoft til at fjerne Chrome fra butikken omgående.

Det kan du læse mere om her: Google og Microsoft i totterne på hinanden: Microsoft sletter alle download-link til Chrome fra Windows.

Du kan iøvrigt læse mere om nyhederne i Windows 10 her: Microsoft i gang med beta-test af nye, spændende Windows 10-funktioner: Prøv dem allerede nu

Læs også:

Microsoft, Google og Apple på vej med næste app-generation: Ny type app vil erstatte iOS-, Android og Windows-apps

Microsoft tilføjer nye privacy-indstillinger til Windows 10: Nu kan du se, hvad du sender tilbage til Microsoft

Microsofts plan virker: Så mange Windows-computere har nu den nyeste version af Windows 10
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere