Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft vil have dig til at åbne links i Edge - vil (måske) tvinge alle links i Mail-app'en til at åbne i Edge

Microsoft forsøger i sin splinternye beta-version af en kommende Windows 10-upgrade at få brugerne til at bruge Edge istedet for andre browsere: Alle links i Mail-app'en åbner i Edge - og ikke i din default-browser.

Microsofts Edge-browser har ikke rigtigt fået det store gennembrud, og det vil Microsoft i sagens natur gerne lave om på.

Selskabet arbejder for tiden på udvikling af den store efterårs-opgradering af Windows 10 under navnet Redstone 5.

Her arbejder Microsoft ifølge en ny blogpost pt per default at lade alle links i mail åbne i Edge, skriver Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

I blogposten om Windows 10 Insider Preview Build 17623 for Skip Ahead fremgår det, at den nye build indeholder denne default-funktion.

Det vil i givet fald betyde, at Windows 10 vil ignorere den browser, du har valgt som default (medmindre det er Edge, selvfølgelig) og automatisk føre dig over til Edge, hvis du klikker på et link i Mail-appen i Windows.

Angiveligt vil Outlook fortsat åbne links i den browser, som du har valgt som default.

Der er tale om en insider-preview, og det betyder, at det ikke er givet, at den endelige opdatering til efteråret vil indeholde denne default-funktion.

Faktisk har Microsoft endnu ikke lanceret Redstone/Spring Creators Update, så der er et stykke vej endnu.

Selv om der er lang tid til, har de nuværende signaler allerede fået børsterne til at rejse sig visse steder i Windows 10-brugergrupperne, skriver Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Det gælder eksempelvis her på Twitter, hvor den ene efter den anden brokker sig over udsigten til at skulle tvinges til at bruge Edge.

Microsoft har ifølge vores amerikanske nyhedsbureau tidligere forsøgt sig med noget lignede, nemlig da selskabet i 2016 koblede Edge og søgemaskinen Bing ind i søgelinks i assistenten Cortana.

Microsoft Edge har i dag en meget lille markedsandel på browsermarkedet, hvor Chrome er den helt store spiller.

Det kan du læse mere om her: IE/Edge og Firefox' markedsandele styrtdykker efter udrensning: Stor del af brugerne har været bots

I december i fjor røg Microsoft og Google i totterne på hinanden i en batalje om netop browserne.

Det skete, da Google gjorde sin Chrome-browser tilgængelig i Microsoft Store. Hvilket angiveligt fik Microsoft til at fjerne Chrome fra butikken omgående.

Det kan du læse mere om her: Google og Microsoft i totterne på hinanden: Microsoft sletter alle download-link til Chrome fra Windows.

Du kan iøvrigt læse mere om nyhederne i Windows 10 her: Microsoft i gang med beta-test af nye, spændende Windows 10-funktioner: Prøv dem allerede nu

Læs også:

Microsoft, Google og Apple på vej med næste app-generation: Ny type app vil erstatte iOS-, Android og Windows-apps

Microsoft tilføjer nye privacy-indstillinger til Windows 10: Nu kan du se, hvad du sender tilbage til Microsoft

Microsofts plan virker: Så mange Windows-computere har nu den nyeste version af Windows 10
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere