Artikel top billede

Google og Microsoft i totterne på hinanden: Microsoft sletter alle download-link til Chrome fra Windows

It-giganterne Microsoft og Google er røget i totterne på hinanden over Googles Chrome-browser.

Microsoft og Google er selskaber, der omsætter for mange hundrede milliarder kroner, har flere medarbejdere end de fleste og er blandt en lille skare af it-giganter, der grundlæggende er den moderne it-verdens herskere.

De er samtidig ærkerivaler og konkurrenter på en række vigtige forretningsområder, og måske netop derfor har de ofte et noget anstrengt forhold til hinanden.

Nu har de to selskaber - igen - haft en kontrovers. Denne gang handler den om Googles Chrome-browser, og det ser umiddelbart ud til at være Google, der lagde op til slagsmålet, mens Microsoft så til gengæld ikke har været bleg for at slå igen.

Flere internationale medier kan nemlig berette, at Google har gjort sin Chrome-browser tilgængelig for Windows-brugerne via Microsofts Store til apps. Det er sket som et simpelt link til at downloade Chrome.

Det er dog ikke i orden, lyder det fra Microsoft, der derfor har fjernet Googles Chrome-link med det samme igen.

Til The Verge udtaler en talsperson fra Microsoft:

“Vi har fjernet Google Chrome Installer App fra Microsoft Store, da den ikke overholdt vores Microsoft Store regler.”

Microsoft: Google skal leve op til reglerne

Microsoft uddyber over for The Verge, at apps i Microsoft Store skal give brugerne en unik og konkret værdi.

“Google er velkommen til at bygge en Microsoft Store browser app, der lever op til vores Microsoft Store-regler,” udtaler Microsoft.

Når det formentlig ikke kommer til at ske, skyldes det ifølge The Verge, at apps i Microsoft Store, der skal kunne hentes til Windows 10 S, skal anvende de HTML og JavaScript engines, der stilles til rådighed i Windows.

Chrome anvender Googles egen Blink engine, og derfor vil Google skulle udvikle en helt ny version af browseren for at leve op til reglerne. 

Det er dog som altid muligt at hente en hvilken som helst browser, hvis man bare går ind på producentens hjemmeside via den browser, man har fået stillet til rådighed i styresystemet i første omgang.

Læs også:

IE/Edge og Firefox' markedsandele styrtdykker efter udrensning: Stor del af brugerne har været bots

Ny vigtig funktion i Chrome-browseren: Undgå ekstremt høje lyde ved auto-afspilning af videoer og annoncer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere