Filmfestival byder på interessant Cyborg-dokumentar: Bliver vi mere maskine end menneske i fremtiden?

Kultur: Hvad sker der, når mennesket begynder at blande sig i evolutionen og implementere teknologi under huden? Det forsøger en dokumentar på årets filmfestival CPH:DOX at give svar på.

Cyborg. 

Bare ordet sender tankerne i retning af film som Terminator og Robocop.

Nogle vil måske allerede nu stå af og tænke, at den slags fantasifulde vildfarelser hører teenageværelset til, men det er måske for tidligt at afskrive ideen om at integrere teknologi i menneskekroppen. 

Den diskussion er omdrejningspunktet for filmen "Cyborgs Among Us", der er en del af programmet på filmfestivalen CPH:DOX. 

Instruktøren Rafel Duran Torrent går på opdagelse blandt de menneskelige pionérer, der har fået skubbet microchips ind over huden. Fortællingerne tager publikum med til såvel Barcelonas gader som til en kælder under et hus i USA.

Filmen handler nemlig slet ikke om Terminator-kroppe eller andre fantasifulde hollywoodpåfund.

Læs ellers mere her: USA bygger Terminator-robotter i it-våbenkapløb mod Kina Vi skal mere end at reparere
Som det ser ud i dag, bruger vi mennesker teknologien til at reparere menneskekroppen, hvis den går i stykker. Vi giver folk mekaniske lemmer, hvis de har været i kamp eller ude for en ulykke. 

I filmen møder vi den unge mand, der er farveblind og ikke kan skelne farver fra hinanden, men med en antenne på hovedet kan høre farverne. Vi møder den tyske mand, der har mistet hørrelsen, men nu har fået den igen ved hjælp af teknologien.  

Læs mere her: Forsknings-projekt: Soldater skal kunne 'se' fjenden og landkort via computer-implantat i hjernen

Instruktøren præsenterer os med filmisk flotte greb for disse menneskers verden ved at dreje på farveknappen og lyden i en række scener. Godt tænkt. 

Men i fremtiden vil vi mennesker højest sandsynligt kunne intergrere teknologi i vores krop, så vi ikke reparerer kroppen, men derimod opgraderer den. 

Filmen opstøver andre pionerer, der har fået opereret chips ind i kroppen, der rapporterer kroppens temperatur eller gør det muligt at betale med hånden i stedet for plastickortet, men i sidste ende virker det hele en smule uhåndgribieligt og uvinklet. 

Læs mere her: "Alle taler om, at robotterne kommer. Og ja, det gør de"

Vi ser en masse folk og præsenteres for en lang række dilemmaer på området, men meget følges ikke til langt nok til dørs.

Filmen favner bredt, måske også for bredt, alligevel sætter den en række tanker igang om, hvordan vi skal håndtere det faktum, at teknologien for alvor er ved at kommer ind under huden på os.  

Filmen vises som en del af filmfestivalen CPH:DOX. Du kan se filmen i Kolding på lørdag eller i København på søndag. 

Læs mere om filmen og bestil billetter HER.Premium
Pandora-CIO har gennemført massiv cloud-migrering i foråret: "Vi har simpelthen foretaget en åben hjerteoperation under coronakrisen"
Interview: Ved årets udgang er 70 procent af Pandoras it-landskab flyttet i skyen. Dermed når CIO Peter Cabello Holmberg i mål med planerne fra sommeren 2020 trods coronakrisen. "Vi har gennemført en række massive migreringer her under coronakrisen," siger han.
CIO
CIO Lars Bo Hassinggaard: "Ud over alle de sensorer der er bygget ind i vores nye fabrikker, så har vi også lavet et samarbejde med Aarhus Universitet hvor vi putter sensorer på vores net og trawlere."
Podcast: Royal Greenland har sin egen flåde af trawlere, sine egne fabrikker og eksportmarkeder over hele verden. Samtidig løser Royal Greenland opgaver inden for bank, skat og naturmyndighed. Hør hvordan it binder det hele sammen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.