Artikel top billede

(Foto: Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash)

Fremadstormende Prodata Consult er ramt af finansielle tømmermænd efter hollandsk opkøb

Prodata Consult oplever stor vækst, men opkøbet af et hollandsk it-selskab har ført til et faldende bruttoresultat.

It-konsulent-firmaet Prodata Consult er blevet ramt negativt af virksomhedens opkøb af det hollandske firma Eliantie B.V., skriver Børsen.

Det går eller strygende for Prodata Consult, der i det seneste år er vokset med 30 procent. Men integreringen af det hollandske firma i koncernen har været en dyr fornøjelse.

Læs om hollandske opkøb i Danmark her: Opkøbsbølge fra Holland og Belgien rammer Danmark: Der er et særligt match mellem danskere og hollændere

Helt konkret betyder omkostningerne i forbindelse integreringen af det hollandske selskab, at Prodata Consults bruttoresultatet landede på 44 millioner kroner mod 50 millioner året før.

"Det er altid svært at købe et udenlandsk selskab, da man er længere fra det rent ledelsesmæssigt, fordi ledelsen jo er i Danmark. Det er nok den læring, vi har gjort os, og noget vi fremadrettet vil have i tankerne. For vi er bestemt ikke skræmte af det. Men det har selvfølgelig påvirket os rent regnskabsmæssigt, da vi har brugt en del ressourcer på det," siger Jens Kyhnæb, bestyrelsesformand for Prodata Consult, til Børsen.

Læs også: Hollandske Arnold kom til Danmark for knap 30 år siden: Historien har spillet en afgørende rolle for, at vi kommer så godt ud af det sammen

Og her: Hollænderne og belgierne buldrer ind i den danske hosting-branche: Igang med kæmpe opkøbsbølge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere