Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Fremadstormende Prodata Consult er ramt af finansielle tømmermænd efter hollandsk opkøb

Prodata Consult oplever stor vækst, men opkøbet af et hollandsk it-selskab har ført til et faldende bruttoresultat.

It-konsulent-firmaet Prodata Consult er blevet ramt negativt af virksomhedens opkøb af det hollandske firma Eliantie B.V., skriver Børsen.

Det går eller strygende for Prodata Consult, der i det seneste år er vokset med 30 procent. Men integreringen af det hollandske firma i koncernen har været en dyr fornøjelse.

Læs om hollandske opkøb i Danmark her: Opkøbsbølge fra Holland og Belgien rammer Danmark: Der er et særligt match mellem danskere og hollændere

Helt konkret betyder omkostningerne i forbindelse integreringen af det hollandske selskab, at Prodata Consults bruttoresultatet landede på 44 millioner kroner mod 50 millioner året før.

"Det er altid svært at købe et udenlandsk selskab, da man er længere fra det rent ledelsesmæssigt, fordi ledelsen jo er i Danmark. Det er nok den læring, vi har gjort os, og noget vi fremadrettet vil have i tankerne. For vi er bestemt ikke skræmte af det. Men det har selvfølgelig påvirket os rent regnskabsmæssigt, da vi har brugt en del ressourcer på det," siger Jens Kyhnæb, bestyrelsesformand for Prodata Consult, til Børsen.

Læs også: Hollandske Arnold kom til Danmark for knap 30 år siden: Historien har spillet en afgørende rolle for, at vi kommer så godt ud af det sammen

Og her: Hollænderne og belgierne buldrer ind i den danske hosting-branche: Igang med kæmpe opkøbsbølge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.