Artikel top billede

(Foto: Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash)

Fremadstormende Prodata Consult er ramt af finansielle tømmermænd efter hollandsk opkøb

Prodata Consult oplever stor vækst, men opkøbet af et hollandsk it-selskab har ført til et faldende bruttoresultat.

It-konsulent-firmaet Prodata Consult er blevet ramt negativt af virksomhedens opkøb af det hollandske firma Eliantie B.V., skriver Børsen.

Det går eller strygende for Prodata Consult, der i det seneste år er vokset med 30 procent. Men integreringen af det hollandske firma i koncernen har været en dyr fornøjelse.

Læs om hollandske opkøb i Danmark her: Opkøbsbølge fra Holland og Belgien rammer Danmark: Der er et særligt match mellem danskere og hollændere

Helt konkret betyder omkostningerne i forbindelse integreringen af det hollandske selskab, at Prodata Consults bruttoresultatet landede på 44 millioner kroner mod 50 millioner året før.

"Det er altid svært at købe et udenlandsk selskab, da man er længere fra det rent ledelsesmæssigt, fordi ledelsen jo er i Danmark. Det er nok den læring, vi har gjort os, og noget vi fremadrettet vil have i tankerne. For vi er bestemt ikke skræmte af det. Men det har selvfølgelig påvirket os rent regnskabsmæssigt, da vi har brugt en del ressourcer på det," siger Jens Kyhnæb, bestyrelsesformand for Prodata Consult, til Børsen.

Læs også: Hollandske Arnold kom til Danmark for knap 30 år siden: Historien har spillet en afgørende rolle for, at vi kommer så godt ud af det sammen

Og her: Hollænderne og belgierne buldrer ind i den danske hosting-branche: Igang med kæmpe opkøbsbølge




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere