Artikel top billede

Foto: Owen Williams on Unsplash

Hollænderne og belgierne buldrer ind i den danske hosting-branche: Igang med kæmpe opkøbsbølge

Hollænderne og belgierne er i gang med stor opkøbsbølge og opkøber danske hosting-selskaber i stor stil. Få overblikket over opkøbsbølgens omfang.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Fortællingen om den hollandske og belgiske opkøbsbølge, der slår ind over Danmark i disse år.
  • Et overblik over de mange opkøb foretaget af Intelligent og Sentia
1.050
5:15 min
Fra Benelux skyller der en orange bølge ind over det sønderjyske marskland. Op igennem grænselandet og hele vejen ind over det danske land slår den hollandske bølge af interesse for danske hostingvirksomheder.

De seneste års tid har særligt hollandske Sentia, der har fusioneret med belgiske Intelligent, været på rov blandt de danske virksomheder.

I begyndelsen af marts i år "gik det så ud over" Hosters og Cohaesio, der sluttede sig til den dynge af danske virksomheder, der er blevet sluset ind i den hollandske Sentia-koncern.

Det er dog kun det seneste kapitel i en fortælling om hollandske opkøb af danske it-virksomheder. Det ruller som en lavine, forklarer tidligere direktør for Sentia i Danmark, Michael Meister.

Han var helt tæt på flere af de opkøb, der blev foretaget i perioden, og for ham er der gode forklaringer på, at hollænderne og belgierne for alvor tager fat i det danske marked.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter