Artikel top billede

Stor vækst: Markedet for IoT-sikkerhed når halvanden milliard dollar i 2018

Markedet for IoT-sikkerhed vokser markant i år. Men manglende standarder kan på sigt stå i vejen for udviklingen, vurderer Gartner.

Knap hver femte virksomhed har oplevet et IoT-baseret angreb inden for de sidste tre år, og med de alvorlige angreb følger investeringer i sikkerhed.

De globale investeringer på området er steget kraftigt i de seneste år, og ifølge analysehuset Gartner vil virksomhedernes udgifter til IoT-sikkerhed overstige 1,5 milliarder amerikanske dollars i 2018.

“I IoT-initiativer har organisationer ofte hverken kontrol over kilden til den hardware eller software, der benyttes i forbundne enheder,” udtaler Ruggero Contu, der er forskningschef hos Gartner.

“Vi forventer øget efterspørgsel efter værktøjer og tjenester til at forbedre administration af virksomhedernes aktiver, vurdering af sikkerhed på både hardware og software samt penetrationstest.”

En af de sikkerhedsmæssige udfordringer ved IoT er manglende standarder for og krav til sikkerhed. Og ifølge Gartner kan det paradoksalt nok være en hæmsko for investeringerne, fordi det kan være svært for virksomheder at vide, hvilken sikkerhed man skal investere i, når der ikke er etableret en “best practice”.

Et af de hidtil mest alvorlige eksempler på et IoT-angreb fandt sted i 2016, da det såkaldte Mirai-botnet lagde store dele af internettet ned.

I december sidste år tilstod tre mænd ved en amerikansk domstol at have stået bag angrebet.

Læs også: Josiah, Dalton og Paras lagde internettet ned: Tre unge mænd har tilstået at stå bag Mirai-botnettet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere