Artikel top billede

Stor vækst: Markedet for IoT-sikkerhed når halvanden milliard dollar i 2018

Markedet for IoT-sikkerhed vokser markant i år. Men manglende standarder kan på sigt stå i vejen for udviklingen, vurderer Gartner.

Knap hver femte virksomhed har oplevet et IoT-baseret angreb inden for de sidste tre år, og med de alvorlige angreb følger investeringer i sikkerhed.

De globale investeringer på området er steget kraftigt i de seneste år, og ifølge analysehuset Gartner vil virksomhedernes udgifter til IoT-sikkerhed overstige 1,5 milliarder amerikanske dollars i 2018.

“I IoT-initiativer har organisationer ofte hverken kontrol over kilden til den hardware eller software, der benyttes i forbundne enheder,” udtaler Ruggero Contu, der er forskningschef hos Gartner.

“Vi forventer øget efterspørgsel efter værktøjer og tjenester til at forbedre administration af virksomhedernes aktiver, vurdering af sikkerhed på både hardware og software samt penetrationstest.”

En af de sikkerhedsmæssige udfordringer ved IoT er manglende standarder for og krav til sikkerhed. Og ifølge Gartner kan det paradoksalt nok være en hæmsko for investeringerne, fordi det kan være svært for virksomheder at vide, hvilken sikkerhed man skal investere i, når der ikke er etableret en “best practice”.

Et af de hidtil mest alvorlige eksempler på et IoT-angreb fandt sted i 2016, da det såkaldte Mirai-botnet lagde store dele af internettet ned.

I december sidste år tilstod tre mænd ved en amerikansk domstol at have stået bag angrebet.

Læs også: Josiah, Dalton og Paras lagde internettet ned: Tre unge mænd har tilstået at stå bag Mirai-botnettet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere