Artikel top billede

Stor vækst: Markedet for IoT-sikkerhed når halvanden milliard dollar i 2018

Markedet for IoT-sikkerhed vokser markant i år. Men manglende standarder kan på sigt stå i vejen for udviklingen, vurderer Gartner.

Knap hver femte virksomhed har oplevet et IoT-baseret angreb inden for de sidste tre år, og med de alvorlige angreb følger investeringer i sikkerhed.

De globale investeringer på området er steget kraftigt i de seneste år, og ifølge analysehuset Gartner vil virksomhedernes udgifter til IoT-sikkerhed overstige 1,5 milliarder amerikanske dollars i 2018.

“I IoT-initiativer har organisationer ofte hverken kontrol over kilden til den hardware eller software, der benyttes i forbundne enheder,” udtaler Ruggero Contu, der er forskningschef hos Gartner.

“Vi forventer øget efterspørgsel efter værktøjer og tjenester til at forbedre administration af virksomhedernes aktiver, vurdering af sikkerhed på både hardware og software samt penetrationstest.”

En af de sikkerhedsmæssige udfordringer ved IoT er manglende standarder for og krav til sikkerhed. Og ifølge Gartner kan det paradoksalt nok være en hæmsko for investeringerne, fordi det kan være svært for virksomheder at vide, hvilken sikkerhed man skal investere i, når der ikke er etableret en “best practice”.

Et af de hidtil mest alvorlige eksempler på et IoT-angreb fandt sted i 2016, da det såkaldte Mirai-botnet lagde store dele af internettet ned.

I december sidste år tilstod tre mænd ved en amerikansk domstol at have stået bag angrebet.

Læs også: Josiah, Dalton og Paras lagde internettet ned: Tre unge mænd har tilstået at stå bag Mirai-botnettet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere