Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Tre it-selskaber med i opløbet om at blive ny leverandør af NemLogin i kæmpe-udbud til en kvart milliard kroner

Alle tre ansøgere er blevet prækvalificere til at være med i opløbet om at skulle udvikle danskernes nye NemLogin-løsning. CSC er nu med i tre af fire store, offentlige udbud.

Det bliver enten CSC, Nets DanID eller NNIT, der skal levere den næste NemLogin-løsning til danskerne.

De tre selskaber er nemlig netop blevet prækvalificerede til at byde på opgaven med en samlet værdi på en kvart milliard kroner over fem år med mulighed for forlængselse i yderligere tre år.

De var samtidig de eneste tre, der havde søgt om at blive prækvalificeret. Digitaliseringsstyrelsen havde forventet, at fire leverandører ville byde, fremgår det af udbudsmaterialet.

Ifølge Digitaliseringsstyrelsen opfylder de alle tre kravene, der er den ene af to dele af den kommende NemLogin-løsning.

Digitaliseringstyrelsen har nemlig valgt at opdele opgaven i henholdsvis ‘drift’ og ‘udvikling og forvaltning,’ hvor dette pågældende udbud omhandler ‘udvikling og forvaltning.’

Ifølge Digitaliseringsstyrelsen omhandler det ‘nyudvikling, videreudvikling, vedligeholdelse og forvaltning af NemLog-in.’

“Hermed er det samlede felt af potentielle leverandører til store dele af den fremtidige digitale infrastruktur i Danmark nu på plads,” lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.

Tidligere har styrelsen valgt mulige leverandører, der kan byde på driften af NemLog-in (CGI, CSC, Netic og NNIT), Digital Post (IBM, e-Boks og Netcompany) samt MitID (CSC, Gemalto og Nets DanID).

Det betyder, at CSC er med i opløbet i tre af de fire store udbud, mens NNIT og Nets DanID er med i to.

“Vi er glade for, at det er lykkedes at skabe konkurrence i alle de store udbud af den fremtidige digitale infrastruktur. Leverandørerne er blevet prækvalificeret ud fra objektive og offentligt tilgængelige kriterier, og vi nu står med et stærkt felt af leverandører. Det lover godt for kvaliteten af de kommende løsninger, og vi går en spændende tid i møde,” meddeler vicedirektør Adam Lebech.

Som i stort set alle de store it-udbud er der tale om et såkaldt ‘udbud med forhandling.’

Det betyder, at de prækvalificerede leverandører skal aflevere et første tilbud til sommer - 13. juni - hvorefter de vil indlede forhandlinger med Digitaliseringsstyrelsen, inden de afgiver endeligt tilbud.

Det er planen, at den endelige vinder udpeges i slutningen af 2018.

Du finder hele udbudsmaterialet her.

Læs også:

Tre selskaber med i opløb om kæmpe-udbud: De skal konkurrere om at levere Digital Post i 2020

Disse fire leverandører skal kæmpe om MitID-udbud til 900 millioner kroner

På trods af udbuds-exit i Region Syddanmark: CGI med i kampen om NemLog-in ordre

KMD trækker sig fra kæmpe-udbud: Dropper at blive leverandør af NemID-afløser til 900 millioner kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere