Artikel top billede

Kæmpe-underskud til Plenti i 2017 - har i alt tabt 105 millioner kroner i sin levetid

Mobilselskabet Plenti tabte mere end 58 millioner kroner i 2017. Selskabets samlede underskud nåede op på 105 millioner kroner.

Mobilselskabet Plenti tabte fra marts til december 2017 hele 58,1 millioner kroner og hele sin egenkapital, viser selskabets netop offentliggjorte årsregnskab.

Plenti betegner i årsregnskabet da også resultatet som ‘utilfredsstillende.’

Plenti tabte i selskabets første årsregnskab - 2016 - 46,9 millioner kroner.

Det betyder altså, at Plenti i sin levetid som selvstændigt selskab i alt nåede at brænde omkring 105 millioner kroner af, inden selskabet blev solgt til TDC.

Det skete i september i fjor, da TDC lagde 74 millioner kroner plus dækning af selskabets gæld på 48,7 millioner kroner på bordet.

Med i købet fulgte Plentis omkring 83.000 kunder. TDC har efterfølgende besluttet at dreje nøglen om på Plenti og overføre samtlige kunder til TDC’s lavpris-selskab, Telmore.

Det kan du læse mere om her: TDC drejer nøglen om på Plenti - alle kunder tvangs-overflyttes til Telmore.

Plenti blev grundlagt i 2016 af de to mobil-iværksættere Peter Mægbæk og Morten Strunge.

Peter Mægbæk har tidligere været med til at etablere Fullrate (købt af TDC i 2009), mens Morten Strunge stod bag Onfone (købt af TDC i 2011 for 300 millioner kroner).

Plenti debuterede på telemarkedet i marts 2016 med et pakkeprodukt og fri data.

Relativt hurtigt formåede selskabet at skrabe en god portion kunder ind. Målsætningen var at nå op på 100.000 kunder inden for de første to år, hvilket næsten lykkedes, da TDC købte selskabet i efteråret 2017.

Det har hele tiden været strategien, at Plenti hurtigt skulle at opbygge en så stor kundebase, at selskabet ville blive attraktivt for en stor spiller som TDC.

TDC endte med at betale 822 kroner for hver Plenti-kunde, viste Computerworlds udregning efter handlen.

TDC's køb af Plenti blev iøvrigt dengang rost af markeds-analytikeren Morten Imsgard.

Han pegede blandt andet på, at TDC med købet fik '90.000 nye kunder, som i dag benytter 3's danske telenetværk. Derudover fjerner TDC en konkurrent fra konkurrentlandskabet, hvilket bør dæmpe priskonkurrencen fremadrettet..'

“Det er vores vurdering, at TDC inden for meget kort tid kan gøre Plenti til en lønsom forretning ved at flytte de 90.000 kunder over på TDC’s netværk og udnytte TDCs eksisterende administrative funktioner til at betjene de 90.000 Plenti-kunder," lød det dengang fra Morten Imsgard.

Det kan du læse mere om her: Ekspert ikke i tvivl: TDC rammer plet med købet af Plenti - derfor står TDC nu langt stærkere.

Læs også:

Tre vigtige pointer om TDC's køb af Plenti: Hver mobilkunde har kostet 822 kroner 

Hård kamp om de danske mobilkunder: Sådan går det TDC, Telenor, Telia og 3

Peter Mægbæk har solgt både Fullrate og Plenti til TDC: "Jeg skal prøve noget nyt, der er svært og udfordrer mig"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere