Artikel top billede

(Foto: Line Thit Klein)

Kæmpe-underskud til Plenti i 2017 - har i alt tabt 105 millioner kroner i sin levetid

Mobilselskabet Plenti tabte mere end 58 millioner kroner i 2017. Selskabets samlede underskud nåede op på 105 millioner kroner.

Mobilselskabet Plenti tabte fra marts til december 2017 hele 58,1 millioner kroner og hele sin egenkapital, viser selskabets netop offentliggjorte årsregnskab.

Plenti betegner i årsregnskabet da også resultatet som ‘utilfredsstillende.’

Plenti tabte i selskabets første årsregnskab - 2016 - 46,9 millioner kroner.

Det betyder altså, at Plenti i sin levetid som selvstændigt selskab i alt nåede at brænde omkring 105 millioner kroner af, inden selskabet blev solgt til TDC.

Det skete i september i fjor, da TDC lagde 74 millioner kroner plus dækning af selskabets gæld på 48,7 millioner kroner på bordet.

Med i købet fulgte Plentis omkring 83.000 kunder. TDC har efterfølgende besluttet at dreje nøglen om på Plenti og overføre samtlige kunder til TDC’s lavpris-selskab, Telmore.

Det kan du læse mere om her: TDC drejer nøglen om på Plenti - alle kunder tvangs-overflyttes til Telmore.

Plenti blev grundlagt i 2016 af de to mobil-iværksættere Peter Mægbæk og Morten Strunge.

Peter Mægbæk har tidligere været med til at etablere Fullrate (købt af TDC i 2009), mens Morten Strunge stod bag Onfone (købt af TDC i 2011 for 300 millioner kroner).

Plenti debuterede på telemarkedet i marts 2016 med et pakkeprodukt og fri data.

Relativt hurtigt formåede selskabet at skrabe en god portion kunder ind. Målsætningen var at nå op på 100.000 kunder inden for de første to år, hvilket næsten lykkedes, da TDC købte selskabet i efteråret 2017.

Det har hele tiden været strategien, at Plenti hurtigt skulle at opbygge en så stor kundebase, at selskabet ville blive attraktivt for en stor spiller som TDC.

TDC endte med at betale 822 kroner for hver Plenti-kunde, viste Computerworlds udregning efter handlen.

TDC's køb af Plenti blev iøvrigt dengang rost af markeds-analytikeren Morten Imsgard.

Han pegede blandt andet på, at TDC med købet fik '90.000 nye kunder, som i dag benytter 3's danske telenetværk. Derudover fjerner TDC en konkurrent fra konkurrentlandskabet, hvilket bør dæmpe priskonkurrencen fremadrettet..'

“Det er vores vurdering, at TDC inden for meget kort tid kan gøre Plenti til en lønsom forretning ved at flytte de 90.000 kunder over på TDC’s netværk og udnytte TDCs eksisterende administrative funktioner til at betjene de 90.000 Plenti-kunder," lød det dengang fra Morten Imsgard.

Det kan du læse mere om her: Ekspert ikke i tvivl: TDC rammer plet med købet af Plenti - derfor står TDC nu langt stærkere.

Læs også:

Tre vigtige pointer om TDC's køb af Plenti: Hver mobilkunde har kostet 822 kroner 

Hård kamp om de danske mobilkunder: Sådan går det TDC, Telenor, Telia og 3

Peter Mægbæk har solgt både Fullrate og Plenti til TDC: "Jeg skal prøve noget nyt, der er svært og udfordrer mig"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere