Artikel top billede

Hård kamp om de danske mobilkunder: Sådan går det TDC, Telenor, Telia og 3

De danske mobilselskaber kæmper med næb og kløer for at kapre og fastholde mobilkunder. Se den nye opgørelse over, hvordan selskaberne klarer sig.

Landets største mobilselskab, TDC, holder skansen i kampen om de danske mobilkunder. Nummer to og tre på markedet, Telenor og Telia, mister til gengæld begge mobilkunder, mens 3 som det mindste af de fire store danske mobilselskaber går frem.

Det fremgår af den seneste telestatistik fra Energistyrelsen. Den udkom i sidste uge, og Computerworld har nu set nærmere på de data, der ligger til grund for den halvårlige telestatistik.

Læs også: Dataforbruget stiger hastigt på det mobile bredbånd: Danskerne bruger 5,7 GB om måneden - og kan ikke nøjes med ét abonnement

Ifølge Energistyrelsens Excel-ark havde TDC ved udgangen af første halvår 2017 3.081.877 mobilabonnementer i Danmark, hvilket er samme niveau som i første halvår 2016.

Telenor ligger nu på 1.839.928 mobilabonnementer, og det er 2,9 procent færre end for et år siden.

Værre går det dog med udviklingen hos Telia, der med et fald i antallet af abonnementer på 10,2 procent nu er nede på 1.351.928 abonnementer på mobilmarkedet i Danmark.

Teleselskabet 3 fortsætter til gengæld med at kapre kunder, og 3 har over det seneste år øget kundebasen med fem procent til nu 1.249.000.

Den udvikling betyder også, at 3 nu for alvor nærmer sig Telia, hvad angår antallet af mobilabonnementer.

De små selskaber vinder masser af kunder

Det er også interessant, at gruppen af 'øvrige' selskaber er gået frem med 23,1 procent i perioden. I konkrete tal er der tale om, at denne gruppe af selskaber er gået fra at have 580.419 abonnementer i midten af 2016 til nu at være oppe på 714.571.

Det skyldes formentlig ikke mindst Plenti, der i denne statistik optræder som selvstændigt selskab, men som bekendt netop er blevet overtaget af TDC.

I Energistyrelsens opgørelse står TDC nu til at have en markedsandel på 37,1 procent som den største spiller på markedet. Telenor har 22,1 procent, Telia 16,3 procent og 3 ligger på 15 procent. 

Samlet set er der nu over 8,3 millioner mobilabonnementer i Danmark. Det er et lille fald på 0,4 procent i forhold til for et år siden.

Læs også:

Her er danskernes bredbåndsforbindelser: Fiber hitter - men kabelmodem og xDSL fylder stadig mest

Dansk bredbånds-boom: Se ny opgørelse over danskernes downstream- og upstreamhastigheder

Dataforbruget stiger hastigt på det mobile bredbånd: Danskerne bruger 5,7 GB om måneden - og kan ikke nøjes med ét abonnement

Kæmpe opgørelse over hastigheder og dækning på 4G-netværk: Her er 4G-situationen i Danmark

Klar besked fra dansk bredbånds-professor: Glem diskussionen om fiber versus kobber - det er slet ikke det vigtige

Fuld fart på 5G-udviklingen: Telegigant melder om markante fremskridt med 5G-netværk