Artikel top billede

(Foto: Photo by William Iven on Unsplash)

Møgsagen vokser for Facebook: Alligevel kunne tre ud af fire af os ikke drømme om at kvitte det sociale medie

Selvom langt flere Facebook-brugere end først antaget kan have fået misbrugt deres data, så får det ikke danskerne til at udvandre fra det sociale medie. Det kan være svært at gennemskue konsekvenserne af et farvel til Facebook, mener ekspert.

Facebook har det svært i disse dage. Det sociale medie og frontfiguren Mark Zuckerberg er kommet gevaldigt i modvind, efter det er kommet frem, at millioner af brugeres data kan være blevet videregivet til det britiske analyseselskab Cambridge Analytica.

Læs mere om sagen her:Facebook: Alle Facebook-brugere i hele verden kan være blevet overvåget og 'scrapet'

Det får dog ikke danskerne til at overveje et decideret Facebook-exit. Tre ud af fire svarer i en måling foretaget af Voxmeter blandt 1110 danskere, hvoraf 813 havde Facebook, at tre fjerdedele af dem ikke overvejer at sige farvel til den lyseblå livsledsager.

Det skriver Ritzau i følge Itwatch.

Læs mere om sagen her: Facebook-skandalen breder sig til Google og Twitter: CEO'er skal stå skoleret for kongressen

En af årsagerne til danskernes tøven kan være, at store dele af danskernes liv er flyttet ind på den sociale medieplatform. Her skriver klassens forældre nemlig sammen, fodboldholdet planlægger årets julefrokost og naboen inviterer hele villavejen til grillfest i haven. Derfor kan det være svært for den enkelte at overskue et exit fra Facebook. Det fortæller ekspert i sociale medier, Astrid Haug, til Ritzau.

"Det kan være meget komplekst at gennemskue, hvad konsekvenserne er, hvis man sletter Facebook, og hvad det egentlig er, de her services bruger data til," siger hun.

Læs mere her: Mark Zuckerberg lover bod og bedring: Erklærer sig åben for indgreb og regulering af Facebook




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere