Artikel top billede

Møgsagen vokser for Facebook: Alligevel kunne tre ud af fire af os ikke drømme om at kvitte det sociale medie

Selvom langt flere Facebook-brugere end først antaget kan have fået misbrugt deres data, så får det ikke danskerne til at udvandre fra det sociale medie. Det kan være svært at gennemskue konsekvenserne af et farvel til Facebook, mener ekspert.

Facebook har det svært i disse dage. Det sociale medie og frontfiguren Mark Zuckerberg er kommet gevaldigt i modvind, efter det er kommet frem, at millioner af brugeres data kan være blevet videregivet til det britiske analyseselskab Cambridge Analytica.

Læs mere om sagen her:Facebook: Alle Facebook-brugere i hele verden kan være blevet overvåget og 'scrapet'

Det får dog ikke danskerne til at overveje et decideret Facebook-exit. Tre ud af fire svarer i en måling foretaget af Voxmeter blandt 1110 danskere, hvoraf 813 havde Facebook, at tre fjerdedele af dem ikke overvejer at sige farvel til den lyseblå livsledsager.

Det skriver Ritzau i følge Itwatch.

Læs mere om sagen her: Facebook-skandalen breder sig til Google og Twitter: CEO'er skal stå skoleret for kongressen

En af årsagerne til danskernes tøven kan være, at store dele af danskernes liv er flyttet ind på den sociale medieplatform. Her skriver klassens forældre nemlig sammen, fodboldholdet planlægger årets julefrokost og naboen inviterer hele villavejen til grillfest i haven. Derfor kan det være svært for den enkelte at overskue et exit fra Facebook. Det fortæller ekspert i sociale medier, Astrid Haug, til Ritzau.

"Det kan være meget komplekst at gennemskue, hvad konsekvenserne er, hvis man sletter Facebook, og hvad det egentlig er, de her services bruger data til," siger hun.

Læs mere her: Mark Zuckerberg lover bod og bedring: Erklærer sig åben for indgreb og regulering af Facebook
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere