Artikel top billede

(Foto: Photo by William Iven on Unsplash)

Møgsagen vokser for Facebook: Alligevel kunne tre ud af fire af os ikke drømme om at kvitte det sociale medie

Selvom langt flere Facebook-brugere end først antaget kan have fået misbrugt deres data, så får det ikke danskerne til at udvandre fra det sociale medie. Det kan være svært at gennemskue konsekvenserne af et farvel til Facebook, mener ekspert.

Facebook har det svært i disse dage. Det sociale medie og frontfiguren Mark Zuckerberg er kommet gevaldigt i modvind, efter det er kommet frem, at millioner af brugeres data kan være blevet videregivet til det britiske analyseselskab Cambridge Analytica.

Læs mere om sagen her:Facebook: Alle Facebook-brugere i hele verden kan være blevet overvåget og 'scrapet'

Det får dog ikke danskerne til at overveje et decideret Facebook-exit. Tre ud af fire svarer i en måling foretaget af Voxmeter blandt 1110 danskere, hvoraf 813 havde Facebook, at tre fjerdedele af dem ikke overvejer at sige farvel til den lyseblå livsledsager.

Det skriver Ritzau i følge Itwatch.

Læs mere om sagen her: Facebook-skandalen breder sig til Google og Twitter: CEO'er skal stå skoleret for kongressen

En af årsagerne til danskernes tøven kan være, at store dele af danskernes liv er flyttet ind på den sociale medieplatform. Her skriver klassens forældre nemlig sammen, fodboldholdet planlægger årets julefrokost og naboen inviterer hele villavejen til grillfest i haven. Derfor kan det være svært for den enkelte at overskue et exit fra Facebook. Det fortæller ekspert i sociale medier, Astrid Haug, til Ritzau.

"Det kan være meget komplekst at gennemskue, hvad konsekvenserne er, hvis man sletter Facebook, og hvad det egentlig er, de her services bruger data til," siger hun.

Læs mere her: Mark Zuckerberg lover bod og bedring: Erklærer sig åben for indgreb og regulering af Facebook
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere