Artikel top billede

Direktør i Københavns Lufthavn Thomas Woldbye (tv), direktør i Netcompany André Rogaczewski og direktør i TDC Pernille Erenbjerg.

Skal du med på det nye 'digitale dogme'? Sådan vil Netcompany og TDC løse den store mangel på dygtige it-folk

Med Netcompany i spidsen giver flere store danske virksomheder hinanden håndslag på et nyt ‘digital dogme,’ hvor de forpligter sig til selv at uddanne hundredevis af it-folk. “Det kan være en elektriker, en kunderådgiver eller en servicemedarbejder,” siger de.

Dansk erhvervsliv har i årevis skreget efter flere dygtige it-folk, og der har været mange meldinger om, at netop manglen på kvalificeret it-arbejdskraft er blandt de mest alvorlige vækst-barrierer.

Det bør virksomhederne selv gøre noget ved, mener en gruppe virksomheder ledt an af Netcompany.

TDC, Danske Bank, Netcompany og Københavns Lufthavne præsenterer nemlig det, som de kalder for ‘Digital Dogme.’

Med dette dogme forpligter de sig overfor hinanden til selv at opkvalificere medarbejdere til det nødvendige kompetence-niveau.

“Digital Dogme løfter talenter med vidt forskellige uddannelsesbaggrunde ind i den digitale fremtid. Visionen for Digital Dogme er at opdyrke it-talent indefra,” lyder det fra selskaberne.

Selv erklærer Netcompany, at selskabet vil opkvalificere 500 mand om året på dogme-måde.

“Som stiftervirksomheder sætter vi baren højt ved at give hinanden håndslag på at opdyrke 500 it-talenter årligt, og vi går tilmed efter at løfte en bred vifte af forskellige kompetencer,” lyder det fra Netcompany-direktør Andre Rogaczewski.

Netcompany kommer som stifter-virksomhed til at stå for håndteringen af dogmet i et sekretariat.

Ifølge Andre Rogaczewski bør de virksomheder, der tager dogmet på sig, kigge efter mulige medarbejder internt i deres organisationer, som de kan opkvalificere til it-kompetencer.

“Det kan være en elektriker eller tekniker i Københavns Lufthavn, en kunderådgiver i Danske Bank, en kundeservicemedarbejder i TDC eller en matematiker hos os i Netcompany,” siger Andre Rogaczewski.

Der mangler allerede i dag tusindvis af it-folk i de danske virksomheder, som kæmper hårdt om de bedste folk.

Og manglen bliver større for hvert år, der går.

Ifølge Netcompany vil der i 2030 mangle 19.000 it-specialister i dansk erhvervsliv.

Det siger sig selv, at det kan ramme Danmarks muligheder for at følge med i det internationale teknologi-kapløb.

“Vi løser naturligvis ikke samfundsudfordringen alene med dette tiltag, men det er vores håb at inspirere mange flere virksomheder til at tilslutte sig projektet og dele erfaringer henad vejen, således at Digital Dogme kan blive et kvalitetsstempel og vokse sig til en decideret bevægelse i dansk erhvervsliv,” siger Andre Rogaczewski.

De tre dogme-regler fra Netcompany.

1. Som dogmepartner definerer man et konkret mål for, hvor mange ansatte man udvikler til mere digitale roller.

2. Som dogmepartner placerer man de udvalgte medarbejdere i projekter, hvor læring kan ske.

3. Som dogmepartner er man villig til at dele erfaringer med andre dogmevirksomheder.

Læs også:

Lønfest og tårnhøj gage: It-folk i denne industri tjener 20 procent mere end it-folk i andre industrier

Flere danske it-specialister på vej: Ny 'teknologi-pagt' skal få tusindvis af unge til at vælge it-uddannelser

Lønniveauet er tårnhøjt - men BEC må bare betale: "Alting kan blive for dyrt, men hvis du gerne vil lave de løsninger, der er brug for, så er du nødt til at betale"

Lønningerne i den danske it-branche står næsten stille trods stor rift om it-ansatte
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere