Artikel top billede

Direktør i Københavns Lufthavn Thomas Woldbye (tv), direktør i Netcompany André Rogaczewski og direktør i TDC Pernille Erenbjerg.

Skal du med på det nye 'digitale dogme'? Sådan vil Netcompany og TDC løse den store mangel på dygtige it-folk

Med Netcompany i spidsen giver flere store danske virksomheder hinanden håndslag på et nyt ‘digital dogme,’ hvor de forpligter sig til selv at uddanne hundredevis af it-folk. “Det kan være en elektriker, en kunderådgiver eller en servicemedarbejder,” siger de.

Dansk erhvervsliv har i årevis skreget efter flere dygtige it-folk, og der har været mange meldinger om, at netop manglen på kvalificeret it-arbejdskraft er blandt de mest alvorlige vækst-barrierer.

Det bør virksomhederne selv gøre noget ved, mener en gruppe virksomheder ledt an af Netcompany.

TDC, Danske Bank, Netcompany og Københavns Lufthavne præsenterer nemlig det, som de kalder for ‘Digital Dogme.’

Med dette dogme forpligter de sig overfor hinanden til selv at opkvalificere medarbejdere til det nødvendige kompetence-niveau.

“Digital Dogme løfter talenter med vidt forskellige uddannelsesbaggrunde ind i den digitale fremtid. Visionen for Digital Dogme er at opdyrke it-talent indefra,” lyder det fra selskaberne.

Selv erklærer Netcompany, at selskabet vil opkvalificere 500 mand om året på dogme-måde.

“Som stiftervirksomheder sætter vi baren højt ved at give hinanden håndslag på at opdyrke 500 it-talenter årligt, og vi går tilmed efter at løfte en bred vifte af forskellige kompetencer,” lyder det fra Netcompany-direktør Andre Rogaczewski.

Netcompany kommer som stifter-virksomhed til at stå for håndteringen af dogmet i et sekretariat.

Ifølge Andre Rogaczewski bør de virksomheder, der tager dogmet på sig, kigge efter mulige medarbejder internt i deres organisationer, som de kan opkvalificere til it-kompetencer.

“Det kan være en elektriker eller tekniker i Københavns Lufthavn, en kunderådgiver i Danske Bank, en kundeservicemedarbejder i TDC eller en matematiker hos os i Netcompany,” siger Andre Rogaczewski.

Der mangler allerede i dag tusindvis af it-folk i de danske virksomheder, som kæmper hårdt om de bedste folk.

Og manglen bliver større for hvert år, der går.

Ifølge Netcompany vil der i 2030 mangle 19.000 it-specialister i dansk erhvervsliv.

Det siger sig selv, at det kan ramme Danmarks muligheder for at følge med i det internationale teknologi-kapløb.

“Vi løser naturligvis ikke samfundsudfordringen alene med dette tiltag, men det er vores håb at inspirere mange flere virksomheder til at tilslutte sig projektet og dele erfaringer henad vejen, således at Digital Dogme kan blive et kvalitetsstempel og vokse sig til en decideret bevægelse i dansk erhvervsliv,” siger Andre Rogaczewski.

De tre dogme-regler fra Netcompany.

1. Som dogmepartner definerer man et konkret mål for, hvor mange ansatte man udvikler til mere digitale roller.

2. Som dogmepartner placerer man de udvalgte medarbejdere i projekter, hvor læring kan ske.

3. Som dogmepartner er man villig til at dele erfaringer med andre dogmevirksomheder.

Læs også:

Lønfest og tårnhøj gage: It-folk i denne industri tjener 20 procent mere end it-folk i andre industrier

Flere danske it-specialister på vej: Ny 'teknologi-pagt' skal få tusindvis af unge til at vælge it-uddannelser

Lønniveauet er tårnhøjt - men BEC må bare betale: "Alting kan blive for dyrt, men hvis du gerne vil lave de løsninger, der er brug for, så er du nødt til at betale"

Lønningerne i den danske it-branche står næsten stille trods stor rift om it-ansatte
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere